ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έχουμε δύο ντέρμπι και όμως αδιαφορούμε...

Λίγο οι αποκριές, λίγο το ότι ο ΠΑΟΚ κάνει πάρτι μόνος του, λίγο και το ότι η 2η και 5η θέση έχουν ουσιαστικά κλειδώσει έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά αδιάφορο κλίμα για τα δύο ντέρμπι που έχουμε σ' αυτήν την 24η στροφή της Superleague. Γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν, κάτι πολύ πιθανό λόγω των όσων περιέγραψα, έχουμε δύο κλασσικά ντέρμπι, το πρώτο διεξάγεται σήμερα μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και το δεύτερο αύριο, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Άρη.

Και όμως...υπάρχει κίνητρο και για τους δυο

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντραρίζονται σήμερα στο ΟΑΚΑ στο κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι. Δύο ομάδες που διαφορετικά περίμεναν να κυλήσει η χρονιά τους , έφθασαν εν τέλει λίγες στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος χωρίς να έχουν κάποιο ισχυρό κίνητρο για να πάρουν το τρίποντο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου. Στόχος όμως ακόμα και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα υπάρχει, πέραν του κλισέ «παίζουμε πάντα για την νίκη». Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν κλειδώσει ουσιαστικά ακόμη την 3η θέση και θα πρέπει να παλέψουν γι αυτό, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους ότι την επόμενη αγωνιστική θα βρεθεί στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, με τον οποίο και θα κοντραριστεί . Ως πρωταθλήτρια αν μη τι άλλο εάν δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση , για το γόητρο και μόνο θα πρέπει να βρίσκεται στο λεγόμενο top3. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την χρονιά του έχοντας ως σκεπτικό να παραμείνει στην κατηγορία. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν στην πορεία και κυνήγησε μέχρι και τις πρώτες τρεις θέσεις στην αρχή, αυτό όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε αλλά τελικά κατέληξε λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος να βρίσκεται 6 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Άρη που είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και οδηγείται στην Ευρώπη. Εάν επομένως, οι πράσινοι θέλουν να ελπίζουν στην μείωση της τιμωρίας τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης σήμερα.

Αδιαφορία vs Ενθουσιασμός

Ο Ολυμπιακός αύριο υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τους κίτρινους , σ' ένα ματς όπου παλαιότερα σίγουρα ήταν ένα από τα πιο δυνατά, διότι ο Άρης παραδοσιακά δυσκόλευε είτε λίγο είτε πολύ την ομάδα του Πειραιά. Σήμερα όμως είναι μία άλλη μέρα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν την πικρία του αποκλεισμού από την συνέχεια του κυπέλλου από μία Λαμία που χρειάστηκε μόλις μία τελική προσπάθεια για να προκριθεί . Αυτό ουσιαστικά ήρθε ως «ταφόπλακα» στον ήδη αποκλεισμό από την συνέχεια της προσπάθειας του για την 1η θέση του πρωταθλήματος, την οποία και σφράγισε μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι η 2η θέση είναι «καπαρωμένη» από τον ίδιο , τον οδηγεί σε μία αναμέτρηση καθαρά για τυπικούς λόγους. Ο Άρης πλέον έχει την τεράστια ευκαιρία να φύγει από το Λιμάνι με μία μεγάλη νίκη στις αποσκευές του. Οι Θεσσαλονικείς είναι ήδη αρκετά ανεβασμένοι μετά τα συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα και εάν παρουσιαστούν σοβαροί χωρίς άγχος δεν πιστεύω πως θα δυσκολευτούν στο να πάρουν την νίκη που θα σημάνει και την επιστροφή στην Ευρώπη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code