ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν είναι στραβός ο γιαλός



Κακά τα ψέματα ο ολυμπιακός περνάει περίοδο κρίσης, που είναι πιθανό να τον οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη γι’ αυτόν κατάσταση.
Δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της regular season της Εuroleague βρίσκεται εκτός οκτάδας, περιμένοντας ένα στραβοπάτημα από Μπασκόνια ή Αρμάνι για να καταφέρει να μπει στην διαδικασία των play offs, κάτι που μέχρι πέρσι φάνταζε δεδομένο και για τις δυο ελληνικές ομάδες. Αυτό, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί το καλοκαίρι με την έλευση του coach Blatt, πέρα από το κομμάτι του προβληματισμού, εμπεριέχει και το αίσθημα του αιφνιδιασμού για τους φιλάθλους και το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Αγωνιστικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κάνει το δυο στα δυο στο φινάλε, υποδεχόμενος την  Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα, περιμένοντας ένα μικρό δωράκι από τους άμεσους  ανταγωνιστές του. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, καθώς το πρόγραμμα τον ευνοεί, το γεγονός όμως ότι δυο αγωνιστικές πριν το τέλος δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του,  δείχνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Εξίσου κακό είναι και το ότι ακόμα και να καταφέρει να περάσει, η διασταύρωση του με μια εκ των Φενέρ και Τσκα, είναι δύσκολο να του δώσει πάνω από μία νίκη στην επερχόμενη σειρά αγώνων. Δυστυχώς η αγωνιστική εικόνα είναι αυτή για τον Ολυμπιακό και μόνο εμφανίσεις  εκτός λογικής που δεν μπορούν να προβλεφθούν μπασκετικά, μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

Η φράση που ακούγεται συνεχώς μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, ότι ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία, χωρίς όμως να επιλέξει τα κατάλληλα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση, απαντάει σε μεγάλο βαθμό στο μπερδεμένο και ένα βήμα πριν την αποτυχία πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα. Από την μία έχουμε αυτήν την αστοχία και από την άλλη το πλήρωμα του χρόνου που έρχεται πάντα και ειδικότερα στον αθλητισμό. Το απόλυτα πετυχημένο πλάνο του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία έχει παρακμάσει και όσο πιο γρήγορα γίνει αποδεκτό, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες. Το μοντέλο των συμπληρωματικών ξένων στο πλάι των ποιοτικών Ελλήνων παιχτών πρέπει να έρθει ‘’τούμπα΄΄. Ελλείψει νέων Ελλήνων με το ταλέντο και την προσωπικότητα του βεληνεκούς του Σπανούλη και του Πρίντεζη, η διοίκηση, καλείται να επενδύσει σε ποιοτικούς ξένους, πλαισιωμένους από ‘’εγχώριο προϊόν’’ με χαρακτηριστικά που θα ευνοούν την χημεία της ομάδας.


Η χρονιά μοιάζει χαμένη, αλλά πάντα μπορείς να σώσεις πράγματα που θα σε γλιτώσουν από χρόνο και  κόπο στην νέα σου προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιάσει πάτο και να αποφύγει μια εφήμερη επιτυχία που θα μπαλώσει τις ανορθογραφίες της σεζόν. Πολύ απλά γιατί αυτό θα τον  ξεκινήσει  του χρόνου από λάθος αφετηρία. Την τεχνογνωσία την έχει, απλά πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις προς την οικοδόμηση  μιας  διαφορετική ταυτότητας που μπορεί να τον οδηγήσει σε ένα νέο νικηφόρο και επιτυχημένο μοντέλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code