ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Premier League: Γκουαρντιόλα ή Κλοπ;

Το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη παίζεται στην Αγγλία. Αυτό γιατί στα υπόλοιπα πρωταθλήματα του Τοp 5 έχουν ξεχωρίσει ήδη οι ομάδες που θα κατακτήσουν τον τίτλο.
Εξαίρεση αποτελεί η Γερμανία , όπου όλα θα παιχτούν στο παιχνίδι μεταξύ της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ στο Μόναχο.

Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Στην Γηραιά Αλβιώνα οι δύο διεκδικητές του τίτλου , η Σίτυ και η Λίβερπουλ, έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις αδυναμίες των υπόλοιπων ομάδων στην διάρκεια της περιόδου. Η Τότεναμ χωρίς μεταγραφές από το καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κακή χημεία παικτών και Μουρίνιο, η Άρσεναλ με νέο προπονητή, η Τσέλσι δεν αφομοίωσε ποτέ την ποδοσφαιρική λογική του Σάρι. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι δύο ομάδες της Βόρειας Αγγλίας να ξεχωρίσουν από την αρχή.

Με σταθερότητα στην απόδοσή τους , συνοχή, σωστή διαχείριση των παικτών, ενίσχυση σε θέσεις που οι ομάδες είχαν κενά, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα. Όλα πιστώνονται στο προπονητικό team και φυσικά στους επικεφαλείς αυτών. Ο Γκουαρντιόλα και ο Κλοπ ανταγωνίζονται για το τρόπαιο με δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.

Αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Παρατηρώντας τον τρόπο που παίζουν ανακαλύπτει κανείς ότι διεκδικούν την νίκη με διαφορετικές αφετηρίες. Για την Σίτυ προέχει να ελέγξει τον ρυθμό, να έχει την κατοχή της μπάλας , να επιτίθεται κατά κύματα , να έχει σημείο αναφοράς τον σέντερ φορ, να κερδίζει μπάλες μετά την πρώτη πάσα των αντιπάλων κ.α.

Αντίθετα η Λίβερπουλ ξεκινάει την πίεση στην πρώτη πάσα, βασίζεται στο λάθος στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, ανεβάζει πολύ ψηλά την άμυνα της, καλύπτει άμεσα χώρους στο κέντρο, έχει παίκτες με μεγάλη ταχύτητα ώστε να βγαίνει με μία πάσα στους κενούς χώρους, ενώ μετά από χρόνια έχει βρει μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια.

Η προπονητική ευφυΐα των δύο κόουτς φαίνεται καταρχήν από το γεγονός ότι έχουν φτιάξει τις ομάδες τους με βάση αυτά που πιστεύουν για το ποδόσφαιρο. Ο μεν Ισπανός έχει προσαρμόσει τους παίκτες του στο παιχνίδι με την μπάλα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ο δε Γερμανός έχει κάνει μια ομάδα πολύ δυνατή στις προσωπικές μονομαχίες, γρήγορη, με άριστη φυσική κατάσταση, πιεστική , με απόλυτη εφαρμογή της αμυντικής τακτικής.

Η πορεία τους μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή γιατί έχουν ελάχιστες απώλειες στο πρωτάθλημα, είναι ήδη στους «8» του Champions League, προσφέρουν θέαμα σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν αγωνίζονται, ξεπερνάνε τις όποιες απουσίες των αστεριών τους.

Σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν σε όλες τις προκλήσεις και πλέον ανταγωνίζονται για το ποιος θα τερματίσει πρώτος. Έχουν ανεβάσει το επίπεδο ψηλότερα από την προηγούμενη σεζόν και μένει στους υπόλοιπους να το ακολουθήσουν.

Για εμάς τους παρατηρητές από μακριά ισχύει η ρήση «ας κερδίσει ο καλύτερος» ή και ο πιο τυχερός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code