ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν είστε για ΤΙΠΟΤΑ!



Χθες το βράδυ λοιπόν εκτυλίχθηκε το 587ο επεισόδιο της κόντρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδελφών Αγγελόπουλων, αυτή τη φορά με καλεσμένο τον Υφυπουργό αθλητισμού.
Οι δύο μονομάχοι φαίνεται πως αδυνατούν να καταλάβουν πως το αυξημένο ενδιαφέρον των φιλάθλων προς το μπάσκετ , πηγάζει από την ανάγκη του κόσμου για κάτι διαφορετικό και όχι μία ποδοσφαιρική εικόνα με άλλη μπάλα. Το ότι αυτή η κόντρα δεν μπορεί να κρατηθεί στους αγωνιστικούς χώρους νομίζω ότι δημιουργεί θυμό σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.

Όλοι αυτοί που σχετίζονται με τον αθλητισμό πρέπει να καταλάβουν ότι δεν παίζουν μόνοι τους, ότι δεν κάνουν πράγματα για την πάρτη τους! Οι πράξεις όλων αυτών των ανθρώπων έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία! Είναι απαράδεκτο ειδικά στις μέρες μας, όπου η οπαδική βία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και τα φαινόμενα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, να βλέπεις τους ‘’μεγάλους’’,  να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το ποιος χτύπησε ή έσπρωξε ποιον, το σίγουρο για μένα, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν σε όλους αυτούς που αύριο μεθαύριο θα είναι άτυχοι και θα βιώσουν ένα περιστατικό οπαδικής βίας (ή τα παιδιά αυτών). Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ μακριά από το να ζητάμε από διοικήσεις και αθλητές, να αποτελούν πρότυπα για την κοινωνία. Ακόμα κι έτσι όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιλαμβάνονται τα κίνητρα που μπορούν να παρέχουν σε όλους όσους είναι πιθανοί  θύτες οπαδικών επεισοδίων. Από παράγοντες, αθλητές ακόμα και δημοσιογράφους, πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό, ότι η δύναμη που κρατούν στα χέρια τους, αν μη τι άλλο δεν πρέπει να γίνει ορμητήριο συμπεριφορών που κάνουν κακό στην ίδια την κοινωνία.

Κλείνοντας αγωνιστικά. Σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την είσοδό του στο υπουργείο αλλά και τη γενικότερη στάση των Αγγελόπουλων, αμφότεροι κατάφεραν για άλλη μία φορά να στρέψουν τα φώτα πάνω τους και να αφήσουν στην άκρη αυτό που ουσιαστικά υπηρετούν, το Μπάσκετ! Από τη μία, το ότι ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και πλέον αγωνίζεται ως κανονική ομάδα, ικανή να πετύχει ακόμα και νίκες σαν τη χθεσινή, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες για να επαναφέρουν την ομάδα στην ομαλότητα,  με σφραγίδα το τεράστιο αυτό διπλό (μετά από 9 συναπτά έτη), είχε τελικώς μικρό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Από την άλλη, οι αγωνίες του κόσμου του Ολυμπιακού για το τί πάει άσχημα στην ομάδα και το τί πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση, ίσως μπορεί να περιμένουν. Όπως έδειξαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι χθες, προέχουν άλλα, εξωαγωνιστικά ζητήματα που καθιστούν την ανάγκη για βελτίωση της ομάδας δευτερευούσης σημασίας. Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που ο Ολυμπιακός κάνει την μία ήττα μετά την άλλη, χωρίς να έχει αγωνιστική ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, που είναι και  το σημαντικότερο πρόβλημά του.


 Πολλά θέματα για συζήτηση  με καθαρό μπασκετικό ενδιαφέρον, αλλά όπως είπαμε και πριν, προηγούνται τα 15 λεπτά δημοσιότητας των προέδρων!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code