ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Scout report: Σολδάνο, Ντίας



Η κλήρωση του κυπέλλου μας χαμογέλασε, βγάζοντας το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης με τη Λαμία 4 μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Έτσι, καταφέραμε να  δούμε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού ( Σολδάνο, Ντίας), γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν νομίζω ότι ο Μάρτινς θα ξεκινούσε και τους δύο μαζί. Εδώ καλά-καλά τον βασικότατο Γκιγιέρμε, φτάσαμε Οκτώβρη για να τον δούμε ολόκληρο 90λεπτο. Το ματς δεν ήταν τελικά το ιδανικότερο για συμπεράσματα, καθώς η Λαμία στάθηκε πολύ καλά και οι κατοχές του Ολυμπιακού περιορίστηκαν. Παρόλα αυτά τα συμπεράσματα της πρώτης ματιάς έχουν και αυτά την δική τους αξία.


Σολδάνο

Δύο ασίστ και ένα γκολ στην πρώτη του συμμετοχή  στην αρχική 11άδα, το λες και ονειρικό ντεμπούτο. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους  για τη σημερινή εμφάνιση του παίκτη, παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε λίγο από το προφανές και να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του. Το μεγαλύτερο του προσόν, είναι ο τρόπος που μοιράζει την μπάλα στους συμπαίκτες του, βοηθούμενος σε αυτό βέβαια και από την παρουσία του Χασάν.  Μικρός το δέμας, αλλά χάρη στην θέληση του, κέρδισε πολλές μονομαχίες και έσπασε όμορφα την μπάλα τους κοντινούς του συμπαίκτες. Από εκεί και πέρα, ήταν κινητικότατος  και ικανοποιητικά γρήγορος για τη θέση. Στα θετικά επίσης, ότι τις περισσότερες φορές ήταν παρών στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός.

Στα αρνητικά τώρα, δεν μου έδειξε να είναι ο killer που ψάχνει Ολυμπιακός. Η ανάγκη της ομάδας για ένα φορ που να έχει το εύκολο γκολ είναι μεγάλη και ο Σολδάνο πάρα το γκολ που σημείωσε, δεν φάνηκε να είναι αυτός ο παίκτης. Παρόλα αυτά δείχνει ότι έχει στοιχεία καλού ποδοσφαιριστή και η σημερινή του εικόνα, μου εξήγησε τη μεγάλη πίστη που του έδειξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2023. Είναι δεδομένα ένας παίκτης που θα πάρει αρκετές ευκαιρίες, αλλά αυτές δεν ξέρω αν θα του δοθούν τώρα και ειδικά όσο ο Ολυμπιακός παίζει συνεχόμενους τελικούς.


Ζιλ Ντίας

Ο Μάρτινς, διέγνωσε το πρόβλημα που είχαν τα προηγούμενα εξτρέμ  του Ολυμπιακού ( Φετφατζίδης, Ναχουέλ) και ορθώς προχώρησε στις απαιτούμενες αλλαγές. Όπως ο Μασούρας, έτσι και ο Ζιλ Ντίας, έδειξε ότι είναι παίκτης που πατάει περιοχή και απειλεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την αντίπαλη άμυνα. Είναι δεδομένο ότι ο τρόπος του που αγωνίζεται, τον βοηθάει στο να βρίσκει ευκαιρίες για γκολ και πέρα από αυτό που σημείωσε, είχε κι άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία. Συνεχόμενες διαγώνιες κινήσεις μέσα στην περιοχή και ένα αρκετά υποσχόμενο αριστερό σουτ. Σχετική αδυναμία στο παιχνίδι του, το ένας εναντίον ενός, καθώς και η περιορισμένη για τη θέση ταχύτητά του.
Νομίζω ότι για ματς που δεν θα παίζει ο Λάζαρος, θα είναι ο καταλληλότερος αντικαταστάτης του, καθώς τα στοιχεία τους ταιριάζουν αρκετά. Εκτός αυτού όμως, περιμένω τη χρησιμοποίηση του και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που ο Ολυμπιακός θα ψάχνει γκολ, πιθανότατα στη θέση του Ποντένσε. Σίγουρα θα μπει στο rotation, ως τρίτη λύση στα εξτρέμ και θεωρώ  αρκετά πιθανό να ξελασπώσει την ομάδα σε ματς που θα τον χρειαστεί.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code