ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ματς της χρονιάς


Για τον ΠΑΟΚ, το πρώτο "ματς μπολ" χάθηκε την περασμένη Κυριακή με την ΑΕΚ , καθώς το τελικό 1-1 αύξησε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για τον τίτλο.
Μια εβδομάδα αργότερα, η ομάδα του Λουτσέσκου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Ενδεχόμενη νίκη βάζει τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη συνέχεια, ενώ και η ισοπαλία θα είναι ένα αποτέλεσμα με ευνοημένο ξεκάθαρα τον ΠΑΟΚ . Διανύουμε την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επομένως διαθέτουμε ικανοποιητικό δείγμα του πού αναμένεται να κριθεί κυρίως το ντέρμπι, που θα κρίνει εν πολλοίς το φετινό πρωταθλητή. 

Στατικές φάσεις : Το Α και το Ω στην πλειοψηφία των ελληνικών ντέρμπι. Η παθητικότητα που επιδεικνύουν οι εκάστοτε αντίπαλοι, έχει ως αποτέλεσμα να κλείνονται οι διάδρομοι για τους επιθετικούς, ανάγοντας έτσι, τις στατικές φάσεις στον πιο προσιτό τρόπο απειλής της αντίπαλης άμυνας. Ούτως ή άλλως,αμφότερες οι ομάδες είναι δυνατές σε αυτό τον τομέα, έχοντας σημειώσει πολλά γκολ με τέτοιο τρόπο. Μπίσεσβαρ, Βιερίνια από τη μία, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος από την άλλη, απειλούν διαρκώς τις αντίπαλες άμυνες είτε με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, είτε με γεμίσματα , για το κεφάλι κυρίως των Βαρέλα - Μάτος και Σισέ -Βούκοβιτς, αντίστοιχα. Επιπλέον , όσον αφορά τον Ολυμπιακό , η συμμετοχή του Τοροσίδη αντί του τραυματία Ομάρ, προσθέτει έναν ακόμη ικανό παίκτη σε τέτοιες φάσεις.
Παιχνίδι από τα μπακ : Ένα επίσης κοινό στοιχείο των δύο ομάδων, είναι η βοήθεια που παίρνουν στο επιθετικό κομμάτι από τα πλάγια μπακ. Για το Βιερίνια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις επιθετικές του αρετές. Άλλωστε, η πραγματική του θέση είναι αυτή του εξτρέμ και λόγω αυτού, η επιμονή του Λουτσέσκου να τον χρησιμοποιεί στην άμυνα έχει επικριθεί από πολλούς. Από τη δεξιά πλευρά, ο φορμαρισμένος Μάτος αποτελεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Πέρα από την έφεσή του στο σκοράρισμα μέσω στατικών φάσεων, ο Μάτος προσφέρει αμέτρητα ανεβάσματα χάρη στην ταχύτητα και την ικανότητά του στο ένας με έναν. Για τον Ολυμπιακό, ο τραυματισμός του Ομάρ αποτελεί ισχυρό πλήγμα. Ο απολογισμός των 4 ασίστ και των 2 γκολ, μαρτυρά τη μεγάλη συμβολή του Νορβηγού στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τη θέση του θα πάρει ο Τοροσίδης που δεν διαθέτει πλέον τη φυσική κατάσταση για να επιχειρεί τα συνεχή ανεβάσματα του παρελθόντος. Ωστόσο, η ποιότητά του είναι δεδομένη και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, όπως άλλωστε και η τεράστια εμπειρία του, που παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοιους αγώνες. Στην αριστερή πτέρυγα, το γκολ του Γκερέρο στο Μιλάνο αντικατοπτρίζει απόλυτα τι περιμένει ο Ολυμπιακός από τον Κούτρη. Η καλή του σέντρα μπορεί να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να προσφέρει σημαντικές λύσεις.
Τα δύο "δεκάρια" : Μπίσεσβαρ και Φορτούνης αποτελούν τους ηγέτες των δύο ομάδων, καθώς οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες περνούν από τα πόδια τους. Από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου καθιέρωσε τον Μπίσεσβαρ στη θέση πίσω από το σέντερ φορ, αυτός τον δικαιώνει συνεχώς για την επιλογή του. Πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν, απειλώντας τον αντίπαλο με κάθε τρόπο. Εφόσον οι Γκιλιέρμε και Καμαρά (ή Νάτχο) καταφέρουν να τον περιορίσουν , ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για ένα καλό αποτέλεσμα. Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τα χαφ του ΠΑΟΚ. Απαιτείται να βρεθούν σε καλή μέρα για να αντιμετωπίσουν το Φορτούνη, σε μια χρονιά που δείχνει να ξεχειλίζει από ενέργεια και αυτοπεποίθηση, αποτελώντας μακράν τον πιο κομβικό παίκτη του Ολυμπιακού.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, θα μας προσφέρουν μια πολύ γερή μάχη που περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον. Θα ποντάρουν στα δυνατά τους χαρτιά, με στόχο να πάρουν τη νίκη, που θα σημάνει είτε την ουσιαστική εξασφάλιση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ, είτε τη μείωση της διαφοράς στους 3 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, που θα οδηγήσει το πρωτάθλημα σε τρομερό φινάλε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code