ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί














Γράφει ο Γιάννης Νταφογιάννης

Δεν συνηθίζω να γράφω πράγματα για εξωαγωνιστικά όμως είναι κάποιες καταστάσεις που σε εξοργίζουν όταν τις ακούς.


Είδαμε χθες το βράδυ στο στόρι του Γιώργου Σαββίδη, να αναρωτιέται με ειρωνική διάθεση για το αν θα κατεβεί ο Ολυμπιακός στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα το στόρι στο instagram έλεγε  << ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει, πως αν κάποια ομάδα δεν θέλει να έρθει, για οποιονδήποτε λόγο, να αγωνιστεί στην Τούμπα, παρακαλείται να ενημερώσει τουλάχιστον δυο μέρες νωρίτερα>>.

Η ερωτηση ειναι ποιος κοροιδευει ποιον; Στην Θεσσαλονίκη ξεχασανε τι εγινε; Ξεχασανε τα δικα τους με τον Ίβιτς στην Λεωφόρο και θεωρούν ακόμα παράλογη την φυγή του Γκαρσία από το γήπεδο; Η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι περιμένουν από τον Απρίλιο του 2016 να παίξουν την ρεβάνς στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα αυτοί είναι που δεν κατεβαίνουν στα ματς, η αλήθεια είναι πως καλά έκανε και έφυγε πέρσι ο Ολυμπιακός από την Τούμπα. Αν γίνουν επεισόδια να φύγει και φέτος. Η αλήθεια είναι πως την έχει χαρίσει πάρα πολλές φόρες ο Ολυμπιακός και αγωνίστηκε σε ζούγκλα όπως και άλλες ομάδες. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της ατιμωρησίας, είναι γελοίο να μιλάει για το ποιος κατεβαίνει στα γήπεδα, τόσα χρόνια γίνονται τραγικά πράγματα στην Θεσσαλονίκη και προσπαθούν να βγουν και από πάνω.

Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει; Από το όπλο πέρσι που γίναμε ρεζίλι διεθνώς;Από τον Γκαρσία πέρσι;Από το σπασμένο παράθυρο στο πούλμαν του Ολυμπιακού κατά την άφιξη της ομάδας πρόπερσι; Από τις Μαλαματίνες πάνω από το κεφάλι του Σιόβα πριν τρία χρόνια; Από τους γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού και τις φωτοβολίδες  πάνω από τα κεφάλια της αποστολής των Πειραιωτών, ή το σίδερο στην πλάτη του Τσορι; Από την καμμένη φανέλα του Σάχα τερματοφύλακα της ΑΕΚ με φωτοβολίδα; Από τις Μαλαματίνες πάνω από το κεφάλι του Μιραλάς στον ημιτελικό του 2011 σε κεκλεισμένων των θυρών ματς;

Μπορώ άνετα να αναφέρω παραδείγματα μέχρι αύριο από επεισόδια σε παιχνίδια στην Τούμπα άλλα νομίζω ότι πήραν ένα δείγμα, όσοι έχουν κοντή μνήμη για όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Όλες αυτές τις φορές και παρόλο το κλίμα τρομοκρατίας ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε. Οι Πειραιώτες τόσα χρονιά σεβόντουσαν τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα και διοικητικά προσπαθούσαν για να λήξουν όλα τα ματς που έπαιζαν ότι και αν γινόταν, κατά την γνώμη μου είναι συνένοχοι γιατί με την ανοχή συνεχίζονταν επεισόδια στην Τούμπα. Ο σεβασμός σε τέτοιο επίπεδο έχει πάψει από την ρεβάνς στον ημιτελικό του 2016 και καλύτερα ώστε να πάψουν να γίνονται τέτοια τραγελαφικά σκηνικά. Οι ερυθρόλευκοι σέβονται τον ΠΑΟΚ ως ομάδα γιατί είναι πρώτος και είναι μια καλή ομάδα, έχει δουλέψει για να βρίσκεται σε αυτή την θέση, άλλα σε κάθε περίπτωση που θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των παικτών του, θα φύγει από το γήπεδό η απόφαση θα είναι αμετάκλητη και αυτό είναι το σωστό ότι και να λένε οι άνθρωποι του δικεφάλου. Το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε για να δυναμιτίσει το κλίμα γράφτηκε για να υπενθυμίσει σε αυτούς που ξεχνούν ποιος κατεβαίνει και ποιος όχι στα γήπεδα.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ να υποστηρίξουν κόσμια την αγαπημένη τους ομάδα να γίνει ένα κάλο παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός γιατί στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Όμως είναι λάθος από τους διοικούντες των δυο ομάδων να κάνουν τέτοιες αναρτήσεις, πριν από ένα τόσο μεγάλο ματς για την ιστορία του δικεφάλου και να δυναμιτίζουν το κλίμα με ότι κινδύνους μπορεί να επιφέρει αυτό. Κατά την γνώμη μου και να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη, το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, βλέπω πολύ δύσκολο να ξαναγκελάρει ο ΠΑΟΚ αλλά και να πάνε μόνο με νίκες οι ερυθρόλευκοι μέχρι το τέλος. Αγωνιστικά θα μιλήσουμε με άρθρο παραμονές του μεγάλου παιχνιδιού








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code