ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο βάθος… γκρεμός



Σχεδόν 24 ώρες από το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ κι έχοντας αποστασιοποιηθεί από την εικόνα του παιχνιδιού, θα αφήσω την ανάλυση των αγωνιστικών συμπερασμάτων κατά μέρος (δεν χρήζει ιδιαίτερης) και θα επικεντρωθώ στις συνέπειες αυτής της ήττας.Για την ιστορία, Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο ματς και γνώρισε βαριά ήττα 55-76 από την αποφασισμένη για την 4η θέση Μπαρτσελόνα .

Πάνω που ετοιμαζόμουν να αναλύσω τις 1+3 ευκαιρίες του Ολυμπιακού για ένα διπλό στην έδρα της Εφές και κατά συνέπεια τη μεγάλη του ευκαιρία για πρόκρισή στο Final Four στη Βιτόρια, η χθεσινή ήττα μου χάλασε τα σχέδια, αλλά πολύ περισσότερο χάλασε αυτά του Μπλατ και των παικτών του. Σημειώνω απλώς, ότι ο Ολυμπιακός αν κέρδιζε χθες, έβαζε την Μπάρτσα από κάτω για τα καλά και κυνηγούσε ένα διπλό στην πόλη για το πλεονέκτημα ή ένα διπλό πάλι εκεί στα play-offs, αυτή την φορά για την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.. Διόλου άσχημα!

Με τα αν δεν γράφεται ιστορία γι’ αυτό ας επικεντρωθούμε στις νέες συνθήκες που προέκυψαν από την χθεσινή ήττα και που καλείται να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός. Αν η Μπαρτσελόνα μείνει σταθερή, τερματίζει πάνω από τον Ολυμπιακό αφού έχει πάρει και την μεταξύ τους διαφορά. Έτσι οι Πειραιώτες παίζουν ΤΕΛΙΚΟ με την Εφές το βράδυ της 21ης του Φλεβάρη και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά από το χθεσινό στραπάτσο. Τελικός διότι η ήττα ισοδυναμεί πιθανότητα με την 6η θέση και το σταύρωμα του με μειονέκτημα έδρας με μία εκ των Ρεάλ, Φενέρ, Τσκα. Ξαφνικά ο αγώνας του τις 20 πρώτες αγωνιστικές οδεύει προς ναυάγιο. Αλήθεια πόσο διαφορά θα έχει στο ταμείο στο τέλος της χρονιάς αν ο Ολυμπιακός τερματίσει 6ος και ο Παναθηναϊκός 8ος ; Σε πρακτικό επίπεδο ίσως και καμία ( σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω την φετινή πορεία των δυο ομάδων). Η συνέπεια λοιπόν των παραπάνω είναι ότι Ολυμπιακός τουλάχιστον στα δικά μου μάτια παίζει ένα ματς ζωής ή θανάτου με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο χαμένος χάνεται. Και αυτό διότι το κενό ανάμεσα στην 5η και την 6η θέση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, δεν γνωρίζει καλά την διοργάνωση ή την δυναμική των ομάδων μας.

Στο θέμα της προσθήκης παίκτη, το μέχρι πρότινος ΄΄ο Μπλατ ξέρει΄΄ αρχίζει να αμφισβητείται έντονα και η ανάγκη για ενίσχυση είναι επιτακτική, τουλάχιστον στα μάτια των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Προσωπικά, παίρνοντας ως κανόνα ότι καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες δεν μπορεί να χτυπήσει παίκτες που θα κάνουν το ρόστερ τους ισοδύναμο με τις κορυφαίες της λίγκας, πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουν πώς θα βελτιώσουν το ομαδικό τους παιχνίδι, φτιάχνοντας δυνατά σύνολα (βλέπε Ζαλγκιρις). Ούτως η άλλως αν κάπου υπερτερούν είναι στην τεχνογνωσία και όχι στην πληρότητα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έχει αποτύχει πλήρως σε αυτό το κομμάτι, ο Ολυμπιακός όμως, έχει ακόμα μία ευκαιρία και όντας έτοιμος και απόλυτα συγκεντρωμένος δεν πρέπει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code