ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: Ο ΠΑΟΚ είχε πλάνο, η ΑΕΚ τα έχασε!



  Μια εβδομάδα πριν τη μάχη τίτλου στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, η αναμέτρηση μεταξύ της ''Ένωσης'' και του ''Δικεφάλου το Βορρά'' ήταν δεδομένο ότι μπορεί να κρίνει πάρα πολλά εν όψει του αγώνα της επόμενης Κυριακής. 

  Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, έχοντας σαν...οδηγό την κακή παράδοση στην Αθήνα, κατέβηκε με σκοπό, όχι να πατήσει την ΑΕΚ, αλλά να μη φύγει ηττημένος από το Ολυμπιακό Στάδιο, επενδύοντας σε ένα πλάνο που υιοθέτησε ο Λουτσέσκου, το οποίο λίγο-πολύ ήταν παρόμοιο με αυτό των υπόλοιπων ντέρμπι, που έληξαν όλα με νικήτρια την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μεγάλη προσήλωση δηλαδή στα μετόπισθεν, κάλυψη όλων των χώρων, εγκλωβισμός του άξονα της ''Ένωσης'' με κύριους στόχους τον Μάνταλο και τον Λιβάια, οι οποίοι ήταν οι κινητήριοι μοχλοί σε αυτό το μήνα που η ΑΕΚ βρισκόταν σε ανοδική πορεία. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως διαθέτει ποιότητα μεσοεπιθετικά, συνεπώς εφόσον σταματούσε τον...φρενήρη ρυθμό που ήθελε να βάλει στο ματς η ''Ένωση'', εφορμούμενη  από το τεράστιο κίνητρο για νίκη σε ντέρμπι και βέβαια από τον παράγοντα έδρα, θα έβρισκε και αυτός τις στιγμές του.

                            Η απόπειρα αιφνιδιασμού γύρισε μπούμερανγκ !

 Αν κάποια ομάδα προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να απειλήσει και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο ήταν αναμφίβολα η γηπεδούχος ΑΕΚ. Ένα κόρνερ στην αρχή για να μπει ο κόσμος στην εξίσωση, ένα σουτ του Λιβάια που έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης και η εικόνα των πρώτων λεπτών άφηνε υπόνοιες ότι ο ΠΑΟΚ θα δεχθεί αφόρητη πίεση και θα περάσει πολύ δύσκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ. Κάπου εκεί, στο 11ο λεπτό, σε ένα κόρνερ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους, ο Μαουρίτσιο ήταν αυτός που με κοντινή κεφαλιά πάγωσε για τα καλά το Ολυμπιακό στάδιο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ''δικέφαλος του Βορρά'' για πολλοστή φορά ξεκλειδώνει αντίπαλη άμυνα με στημένη φάση. Το έκανε με τον ΟΦΗ στο 0-0, το έκανε με τον Πανιώνιο στο 0-0, το έκανε και με τον Αστέρα με το αποτέλεσμα έως εκείνη την στιγμή να παραμένει στη ''λευκή ισοπαλία''. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν τη δουλειά που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα από τον Λουτσέσκου και πόσο δυνατό είναι αυτό το όπλο για τους Θεσσαλονικείς, σε σχέση και με τη βαθμολογική διαφορά που έχουν από τη δεύτερη θέση. 

                      Πίστη στο πλάνο και έλεγχος παρά την αποβολή

 Το μέταλλο μιας ομάδας φαίνεται και όταν ένα παιχνίδι της στραβώνει και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί κανείς να πει ότι ο ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά φέτος έδειξε χαρακτήρα. Η αποβολή του Λεό Ζαμπά στο 32' με δεύτερη κίτρινη κάρτα θα μπορούσε να κοστίσει πολύ περισσότερο στους φιλοξενούμενους, σε ένα σημείο που έλεγχαν απόλυτα το ματς. Ωστόσο, η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Λουτσέσκου συνέχισε να είναι υποδειγματική. Κάθε ψηλή μπαλιά τη ''σκούπιζε'' κάποιος στόπερ με χαρακτηριστική ευκολία με το κεφάλι, για κάθε κάθετη πάσα βρισκόταν κάποιος ποδοσφαιριστής με ασπρόμαυρη φανέλα να κόψει ή να καλύψει τόσο όσο χρειάζεται για να μη δημιουργηθεί κίνδυνος, ο Πόνσε ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί και μοιραία η ''Ένωση'' δεινοπαθούσε να βρει καθαρή ευκαιρία. Ο Ουζουνίδης ανακάτεψε την τράπουλα στην ανάπαυλα βάζοντας τον Κρίστισιτς στη θέση του Μπακάκη αρχικώς γυρνώντας τη διάταξη σε 4-4-2 με ρόμβο, ενώ στη συνέχεια έριξε στη μάχη και τον Μπογέ, έτσι ώστε να ανοιχτεί λίγο περισσότερο από τα άκρα και να εκμεταλλευτεί με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

                  Πόνσε παντός καιρού!

Η αλήθεια είναι πως όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ κέρδιζε σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν έδειχνε ικανή να σκοράρει με την εικόνα που είχε, αφού οι περισσότερες επιθέσεις κατέληγαν σε ανούσιες...γιόμες, ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις που οι προυποθέσεις ήταν καλύτερες, το καθαρό μυαλό έλειπε. Παρόλα αυτά, ο πιο ποιοτικός σέντερ φορ του πρωταθλήματος βρήκε τρόπο να λυτρώσει εν μέρει την ομάδα του. Ο Λιβάια τον βρήκε με χειρουργική ακρίβεια, ο Πόνσε γύρισε υπέροχα το κεφάλι του και πέτυχε ένα υπέροχο...σεντερφορίσιο γκολ, σκοράροντας για 13η φορά φέτος και για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν παρόμοια με αυτή που υπήρχε πριν το γκολ, δηλαδή η ΑΕΚ πίεζε αλλά ήταν μονοδιάστατη, ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο μίνιμουμ στόχο του για αυτό το παιχνίδι, που ήταν η ισοπαλία και κάπως έτσι η ''Ένωση'' έμεινε 8 πόντους πίσω από τη δεύτερη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ έφυγε στο +6 από τον Ολυμπιακό μια εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους μονομαχία. 

- Τραγική απόψε η διαιτησία από τον Δανό ρέφερι, μάλλον ο χειρότερος ξένος διαιτητής που έφεραν φέτος, δεν ευνόησε κάποιον, και στο φινάλε και οι δύο ομάδες έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code