ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σηκώστε κεφάλι, προκριθείτε στο Euro!

Η ωμή πραγματικότητα για την Εθνική Ελλάδος μετά τη προχθεσινή νίκη (που δεν έφτανε για να περάσουμε) είναι πως μέσα του Nations League είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro 2020 και την πέταξε στα σκουπίδια.
Η δεύτερη πραγματικότητα όμως, λέει πως υπάρχουν και τα κανονικά προκριματικά, που η Εθνική, όποιον και να βρει μπροστά της, οφείλει να περάσει!

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Επειδή έτυχε να περιγράψω μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας της ''γαλανόλευκης'' στο Nations League, βρέθηκα στο ΟΑΚΑ, είχα μιλήσει με τον Σκίμπε, έζησα από κοντά όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτό που ενόχλησε πραγματικά δεν ήταν τα αποτελέσματα και ο -δίκαιος- αποκλεισμός. Εδώ θα κάνω την παρένθεση να πω ότι οι Φινλανδοί βρίσκονται στην τετράδα επειδή το αξίζουν, καθώς αν και διαθέτουν παίκτες μικρότερης χρηματιστηριακής αξίας και με σαφώς μικρότερη αναγνωρισιμότητα, έδειξαν εικόνα ομάδας, το λεγόμενο ''ένας για όλους και όλοι για έναν'' κάτι που δεν είδαμε επ ουδενί από τους δικούς μας διεθνείς. Αυτό ήταν που πραγματικά ενόχλησε. Παίκτες- ντίβες πάνω στο χορτάρι, δεν έβαζαν τα πόδια τους στη...φωτιά, δεν ήταν παθιασμένοι για τη νίκη και έπαιζαν για τον εαυτό τους. Με λίγα λόγια, ομάδα που είχε χάσει τα αποδυτήρια (αμφιβάλλω αν τα είχε βρει ποτέ μετά το Μουντιάλ 2014), δεν υπήρχε κλίμα οικογένειας και σε ορισμένες περιπτώσεις έμοιαζε με...μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί. Ο Σκίμπε προσπαθούσε να ''κουκουλώσει'' το...έκτρωμα που βλέπαμε, μιλώντας για εξαιρετικές εμφανίσεις τακτικά, μη θέλοντας ίσως και αυτός να αναφερθεί στο κακό κλίμα που και ο ίδιος βίωνε. Έφυγε, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είδαμε ποτέ ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ένα σύνολο με πολλούς αδιάφορους ποδοσφαιριστές. Προπονητές άλλαξαν πολλοί ( Ρανιέρι, Τσάνας, Μαρκαριάν, Σκίμπε), ίσως ήταν οι τελευταίοι που έφταιγαν, ''πλήρωσαν'' την αδυναμία τους να δημιουργήσουν κλίμα οικογένειας σε αποδυτήρια που μύριζαν...μπαρούτι. Εξάλλου - κλείνω με αυτό για να μη μακρηγορώ- , δε θες προπονητή για να κερδίσεις τα Φερόε, δε σου φταίει ο προπονητής όταν βλέπεις παίκτες να μην τρέχουν και να μην προσπαθούν, την ίδια στιγμή που στους συλλόγους τους μεγαλουργούν. Παρά το νέο στραπάτσο, η Εθνική μας έχει μια ακόμα ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα στα προκριματικά του Euro 2020. Και με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, έναν άνθρωπο που στο θέμα πειθαρχίας είναι ''αμείλικτος'', παρουσιάζεται μια ευκαιρία να φτιάξει το κλίμα στον πάγκο, ή αν προτιμάτε να ''καθαρίσει'' από ανθρώπους που βλέπουν την ''γαλανόλευκη'' σαν...μαγαζί-γωνία! Προς το παρόν υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι με την Εσθονία στο ΟΑΚΑ, αδιάφορο μεν, ευκαιρία δε για παίκτες με μικρότερο ρόλο στο βασικό rotation να δείξουν τι αξίζουν. Άλλωστε, ο Αναστασιάδης είναι από τους προπονητές που λατρεύουν τους παίκτες που...αρπάζουν ευκαιρίες από τα μαλλιά! Τα σπουδαία τον Μάρτη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code