ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: Zήτημα σταθερότητας πλέον

Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο ένα μήνα ακριβώς πίσω, θα δει έναν υπέροχο Ολυμπιακό να περνάει...αέρας από τις έδρες της Κίμκι και της Μπασκόνια στα δύο πρώτα τεστ της Ευρωλίγκας και μάλιστα, παίζοντας χορταστικό μπάσκετ, δείχνοντας ότι βρίσκει από πολύ νωρίς την ταυτότητα του παιχνιδιού που ήθελε να εντάξει ο Μπλατ στην ομάδα.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Η ουσία αυτών των δύο νικών θα μπορούσε να έχει εξαργυρωθεί πολύ καλύτερα, αλλά ο' ''ερυθρόλευκοι'' σε χρόνο dt έχασαν το πλεονέκτημα που αποκόμισαν, και πλέον βρίσκονται με αρνητικό πρόσημο, μετά από επτά στροφές. Ήττα στο ΣΕΦ από το Μιλάνο με καθόλου κολακευτικό τρόπο, ήττα στο ΟΑΚΑ με κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο, σε μια έδρα που πέρυσι είχαν επικρατήσει, ήττα και από τη Φενέρ στο ΣΕΦ, δεύτερη εντός έδρας και τρίτη συνεχόμενη. Ο ενθουσιασμός έγινε προβληματισμός, το 2-0 έγινε 3-4, και η μετάβαση από την εποχή Σφαιρόπουλου στην εποχή Μπλατ, δεν είναι στρωμένη με...ροδοπέταλα. Και η εξήγηση είναι πολύ απλή μέχρι ώρας για τους Πειραιώτες. Υπάρχει ξεκάθαρη έλλειψη σταθερότητας, η οποία κάνει ''μπαμ'', είναι ολοφάνερη, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει όλα τα ματς του Ολυμπιακού φέτος. Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Στο ντέρμπι των ''αιωνίων'' είδαμε έναν Ολυμπιακό να κατεβάζει διακόπτες και να βρίσκεται από το ''ON'' του πρώτου ημιχρόνου, στο ''OFF'' του δεύτερου μέρους. Χθες το 35-27 στο 15', έγινε 35-39 στο 19', με τους παίκτες του Μπλατ να πετούν στην ουσία, ό,τι είχαν χτίσει σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μπορώ να παραθέσω κι άλλα παρόμοια σκαμπανεβάσματα, αλλά ας πάμε λίγο και στην ατομική απόδοση ορισμένων. Χθες, ο Τίμα των 17 πόντων του ΟΑΚΑ εξαφανίστηκε από το παρκέ, δεν βοήθησε καθόλου και έμεινε άποντος. Αν κάνουμε τη σούμα, ο Λετονός έχει κάνει δύο καλά ματς μέχρι ώρας. Με τον Παναθηναικό και τον...Κολοσσό Ρόδου. Χθες ήταν ξανά στα στάνταρ του. Η ανύπαρκτη περιφέρεια του ΟΑΚΑ, πήρε μια παραπάνω ώθηση, τον Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος βοήθησε αρκετά δημιουργικά και εκτελεστικά, αλλά του πιστώνεται η κακή επιλογή και το χαμένο σουτ που θα έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Φάνηκε όμως και η φιλοσοφία του Μπλατ δίνοντας το τελευταίο σουτ στον Αμερικανό και αφήνοντας έξω στα τελευταία λεπτά τον Σπανούλη. Αρχικά πως πιστεύει στον Γκος και ύστερα πως έχει plan b εναλλακτικό στις κακές βραδιές του αρχηγού.Πάντως ούτε ο Γκος έχει σταθερή απόδοση φέτος, ''μια παίζει, δυο δεν παίζει'' Ο Μάντζαρης με τους 2 πόντους που σημείωσε, ήταν μόλις το δεύτερο ματς φέτος που δεν έμεινε άποντος, δείγμα της πολύ κακής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας γκαρντ. Ελάχιστες και οι βοήθειες από τον Λι Ντέι γενικότερα ως τώρα, ο προπονητής του τον ''πάει με χίλια'', αλλά τον ένα αγωνιστικό μήνα που έχουμε διανύσει, χρόνο έχει πάρει, πράγματα δεν έχει δείξει. Και μένει ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ να δίνει...ομηρικές μάχες μέσα στη ρακέτα (ο Σέρβος κάθε χρόνο παρουσιάζεται κάθε χρόνο και πιο βελτιωμένος), τον Πρίντεζη να ''σκίζεται'' κυριολεκτικά σε κάθε ματς και από τους νεοαποκτηθέντες, η αναλογία ''προσδοκίες- ουσία'', να βγάζουν αρνητικό πρόσημο, καθώς κανένας δεν έχει πιάσει την ''τρελή'' απόδοση και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε δει το ''πυραυλοκίνητο'', το γρήγορο, το εντυπωσιακό μπάσκετ που όλοι περιμέναμε. Μάλλον, για να είμαι πιο ακριβείς, ο Μπλατ και οι παίκτες του έχουν προσπαθήσει να το παίξουν, αλλά κάπου στη διαδρομή μένει από...καύσιμα!

- Πολύ δύσκολη η εβδομάδα που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Πρώτα η Μπάγερν εκτός, η οποία είναι αήττητη στη Γερμανία, και έπειτα η Ρεάλ εντός, η οποία είναι αήττητη γενικά. Και με το αρνητικό πρόσημο που δημιουργήθηκε χθες δεν υπάρχουν στο λιμάνι περιθώρια για νέες απώλειες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code