ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καβουρο...μποτιλιάρισμα

Στο νησί των Χριστουγέννων κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι δρόμοι πλημμυρίζουν από κόκκινα καβούρια.
Από αμέτρητα,εκατομμύρια,κόκκινα καβούρια. Είναι περίοδος αναπαραγωγής και για το λόγο αυτό αφήνουν τις φωλιές τους στα δάση και οδηγούνται στον ωκεανό. Στα τέλη Ιανουαρίου,παίρνουν πάλι το δρόμο της επιστροφής στα δάση μαζί με τα νεογέννητα.
Αυτή η περίοδος μετανάστευσης είναι τόσο σημαντική για τους μόλις 1.843 κατοίκους του νησιού, που από τα μέσα Σεπτεμβρίου, φτιάχνουν οδοφράγματα και κατευθύνουν έτσι τις ορδές καβουριών και σε υπόγειες σύριγγες. Βέβαια,όταν το φαινόμενο είναι σε έξαρση, δρόμοι ερημώνουν,τα οχήματα αποφεύγονται,ενώ οι κάτοικοι οχυρώνουν και τα σπίτια τους. 


Το νησί των Χριστουγέννων βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό,ανάμεσα σε Αυστραλία και Ινδονησία,ενώ διοικείται από την πρώτη. Ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων το 1643,ενώ κατοικήθηκε τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα το 65% των κατοίκων έχει καταγωγή από την Κίνα, ενώ το 20% από τη Μαλαισία. 

Και μπορεί να ονομάζεται "Νησί των Χριστουγέννων",τίποτα όμως εκεί δε θυμίζει Χριστούγεννα,όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, καθώς όλα μοιάζουν καλοκαίρι 365 μέρες το χρόνο. Χαρακτηρίζεται από υπέροχες τροπικές παραλίες, που κάθε χρόνο ελκύουν χιλιάδες τουρίστες.  
Στις ατραξιόν του νησιού, συμπεριλαμβάνονται τα τροπικά δάση, τα εθνικά πάρκα, που καλύπτουν το 62% της έκτασής του και φυσικά, τα καβούρια!!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code