ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Tι θα δούμε το Σαββατοκύριακο

Μετά το...διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες και το UEFA Nations League το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφουν δυναμικά με σπουδαίες αναμετρήσεις, σε ένα σημείο της σεζόν που οι μάχες αρχίζουν να φουντώνουν.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Το Sportsnewsgreece σας τα... σερβίρει στο πιάτο, εσείς διαλέγετε και παίρνετε

Σούπερ Λίγκα 7η αγωνιστική

Παναθηναικός- Πανιώνιος: Κομβική μάχη πριν τα ντέρμπι!   Σάββατο 16:00- EΡΤ

Για τον Παναθηναικό η ισοπαλία με τον Αστέρα, έτσι όπως ήρθε, ισοδυναμεί με νίκη. Θέλει όμως να την εξαργυρώσει με καλή απόδοση και νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, ώστε να παραμείνει αήττητος πριν την απαιτητική τριπλέτα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ. Για τους ''κυανέρυθρους'' όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα βελτιώνονται. Οι νίκες με Απόλλωνα και Άρη έφεραν ευφορία στη Νέα Σμύρνη, και πλέον ο ''ιστορικός'' πηγαίνει για κάτι καλό χωρίς άγχος στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τι να προσέξουμε: Ο Πανιώνιος πέρυσι επικράτησε εκτός έδρας των ''πρασίνων'', σπάζοντας παράλληλα μια δυσμενή παράδοση 17 χρόνων. Μπορεί να ''σοκάρει'' για δεύτερη σερί χρονιά την ομάδα του Γιώργου Δώνη;

Εκτίμηση: 2-3 γκολ

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός: Παραδοσιακό ντέρμπι στους Ζωσιμάδες...Σάββατο 18:15-Νova

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα οι 6 πόντοι σε ισάριθμους αγώνες θα μπορούσαν να είναι κακός απολογισμός, αλλά δεν είναι. 5 εκτός έδρας ματς έως τώρα με τις ομάδες του big 4 και τον Ατρόμητο, εντός μόνο με Άρη ως τώρα, και η ομάδα του Πετράκη στάθηκε αξιοπρεπέστατα. Για τους Αγρινιώτες η νίκη με το Λεβαδειακό σήμανε μια πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα, έστω κι αν ήρθε με μπόλικο άγχος στο φινάλε, ο Δέλλας μένει στη θέση του και ετοιμάζεται για νέο ''τελικό'' στην Ήπειρο!

Τι να προσέξουμε: Παραδοσιακό ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των δύο ομάδων. Έντονη αντιπαλότητα για τα δεδομένα τους και πάντα τα ματς Παναιτωλικός-ΠΑΣ έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα και το γόητρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Εκτίμηση: 1

Απόλλων Σμύρνης- ΑΕΚ: Στη γειτονιά της για την αντεπίθεση!   Σάββατο 19:00- ΕΡΤ

Στο γήπεδο της Ριζούπολης, όπου πέρυσι γιόρτασε το 12ο πρωτάθλημά της ιστορίας της, η ΑΕΚ πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, αφού μετά την ποινή-σοκ αφαίρεσης 3 βαθμών, τα περιθώρια στενεύουν και η κορυφή απομακρύνεται. Για τον Απόλλωνα ο κλοιός έχει σφίξει από νωρίς, ο Ματζουράκης έστειλε την ομάδα για προετοιμασία στην Ημαθία, αφού οι παίχτες είχαν κακή φυσική κατάσταση, και περιμένει το Σάββατο να δει αποτέλεσμα.

Τι να προσέξουμε: Ο Ουζουνίδης θα ήθελε πολύ να κάνει rotation εν όψει Μπάγερν, ωστόσο η ΑΕΚ πριν τη διακοπή έμοιαζε με νοσοκομείο, ενώ περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές του τεχνικού της ''Ένωσης''

Εκτίμηση: Χ1 (Με ρίσκο)

Λάρισα- Λαμία: 2 ομάδες- κοινός στόχος στον κάμπο!   Σάββατο 20:30- Nova

Η Λάρισα ήθελε πολύ το θετικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη, πάλεψε γι' αυτό, αλλά ''σφαγιάστηκε'' από τη διαιτησία και μοιραία έφυγε από τη Θράκη με άδεια χέρια. Απέναντι στη Λαμία μπαίνει ως αφεντικό πάντως και ένα μεγάλο ''πρέπει'' υπάρχει στους ποδοσφαιριστές. Για τη Λαμία οι 3 πόντοι που έχει πάρει είναι δυσανάλογοι με τη μπάλα που έπαιξε ειδικά κόντρα σε Ξανθη και ΟΦΗ, όπου άξιζε κάτι παραπάνω. Απαγορευτική νέα απώλεια για την ομάδα της Φθιώτιδας στη Λάρισα.

Τι να προσέξουμε: Η Λάρισα σκοράρει ένα γκολ άνα δύο ματς ( τραγικό στατιστικό), ενώ και η Λαμία δεν πάει πίσω σε αυτή την κατηγορία, αφού έχει πετύχει μόλις 4 τέρματα σε 6 αναμετρήσεις...

Εκτίμηση: Χ, Under

Λεβαδειακός- Ξάνθη: Στην...τσίτα οι Βοιωτοί!  Κυριακή 18:15- Νοva

Eδώ κι αν μιλάμε για ματς- μονόδρομο για τον Λεβαδειακό. Έχασε ματς- εξάποντο στο Αγρίνιο και τώρα γνωρίζει πως αν δεν κερδίσει στο γήπεδό του την Ξάνθη, η ζυγαριά θα αρχίσει να γέρνει προς τα κατω για την ομάδα του Μάντζιου. Η Ξάνθη δεν ήταν καλή απέναντι στη Λάρισα, οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν γενναιόδωρες απέναντι στην ομάδα του Ράσταβατς και εν τέλει ήρθε μια σπουδαία νίκη που φέρνει στην 7η θέση τους ''ακρίτες'', που πάνε για δύο αποτελέσματα στη Λειβαδειά.

Τι να προσέξουμε: Η χειρότερη επίθεση ( 2 γκολ ενεργητικό) απέναντι στην τρίτη καλύτερη άμυνα ( 2 γκολ παθητικό) και μάλιστα είναι και αυτή που καίγεται περισσότερο από ποτέ να βρει δίχτυα. Σίγουρα στατιστικό με μεγάλο ενδιαφέρον...

Εκτίμηση: ΝG

Άρης- ΠΑΟΚ: Το ''classico'' της συμπρωτεύουσας επέστρεψε! Κυριακή 19:00- ΕΡΤ

Η αντιπαλότητα στα όρια της παράνοιας, η προιστορία τρομερά μοιρασμένη και οι συγκυρίες τέλειες για να δούμε ένα μεγάλο ματς την Κυριακή. Ο Άρης έχασε στη Νέα Σμύρνη, αλλά έμεινε 4ος και δεν πτοήθηκε, με τον κόσμο του να έχει ξεσηκωθεί για το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Συμπολίτη. Στην αντίπερα όχθη o ΠΑΟΚ είδε τους διώκτες του να χάνουν έδαφος, παραμένει πρώτος στη βαθμολογία και πάει στο ''Βικελίδης'' για να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό της Σουπερ Λίγκας.

Τι να προσέξουμε: Εδώ δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Γιατί σε αυτά τα ντέρμπι δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι άξιο προσοχής. Αναμένεται πάντως να ζήσουν μεγάλες στιγμές όσοι βρεθούν στο Χαριλάου για αυτό το ματς.

Eκτίμηση: Χ1

ΟΦΗ- Ολυμπιακός: Ύπουλο παιχνίδι στην Κρήτη...      Κυριακή 20:30- Nova

O OΦΗ ποτέ δεν ήταν η ομάδα που παρέδιδε τα όπλα σε οποιοδήποτε εντός έδρας ματς. απέναντι στον οποιονδήποτε. Ξεκίνησα άθλια τη σεζόν, στη Φθιώτιδα όμως ήταν καλός και έφτασε κοντά στη νίκη, κάτι που σε συνδυασμό με τη διακοπή θα δώσει ώθηση. Στον Ολυμπιακό δε μπορούν να είναι ευχαριστημένοι από τον απολογισμό του ενός πόντου στα δυο ντέρμπι, γι' αυτό πάνε για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, ενώ στο μυαλό τους υπάρχει και ο αγώνας με τη Ντουντελάνζ.

Τι να προσέξουμε: Η άμυνα του ΟΦΗ έδειξε να συμμορφώνεται λίγο με τη Λαμία και όλοι γνωρίζουν πως για να πάρει αποτέλεσμα με τους ''ερυθρόλευκους'' η ομάδα του Ηρακλείου, πρέπει αυτή τη φορά να είναι άψογη. Μπορεί;

Εκτίμηση: Οver 2,5

Aτρόμητος- Αστέρας Τρίπολης: Πόσο ψηλά θα φτάσει το ταβάνι;  Δευτέρα 19:00- ΕΡΤ

Στο Περιστέρι ζουν το δικό τους παραμύθι εώς τώρα. Απόλυτα κυνική η ομάδα του Κάναντι, εκμεταλλεύεται τη μισή φάση και συνεχίζει να κερδίζει και να κάνει παρέα στον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αστέρας έπαιξε με όλο το...big 5, ήταν σε όλα τα ματς πάρα πολύ ανταγωνιστικός, αλλά η τύχη του γύρισε μεγαλοπρεπέστατα την πλάτη και είναι 12ος χωρίς πάντως αυτό να αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχουν οι Αρκάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Τι να προσέξουμε: Στις θέσεις 4-5 της περσινής σεζόν, πολύ καλές, κοντρολαρισμένες ομάδες και οι δύο, μπορούν αν ανοίξει το παιχνίδι, να μας προσφέρουν πάρα πολύ ωραίο θέμα και αρκετά γκολ.

Εκτίμηση: Goal- Goal, Over

Mατσάρες σε Λονδίνο και Μιλάνο

Υπάρχουν και αυτό το Σαββατοκύριακο πολύ μεγάλα ματς στα ευρωπαικά γήπεδα, με το Τσέλσι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:30), το ντέρμπι μίσους του Λονδίνου Γουέστ Χαμ- Τότεναμ ( 17:00) και τη μάχη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην πρωτοπόρο της La Liga Σεβίλλη ( 22:00) να ξεχωρίζει από το Σαββατιάτικο μενού. Την Κυριακή υπάρχει τεράστιο ντέρμπι στην Κύπρο (19:00) μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕ Λεμεσού, δύο ομάδων με τεράστια έχθρα, με πολιτικές προεκτάσεις. Το καλύτερο μένει για το τέλος, με το παραδοσιακό ντέρμπι ''Ντε Λα Μαντονίνα'' στο ''Τζιουζέπε Μεάτσα'' μεταξύ Ίντερ και Μίλαν (21:45) για το Καμπιονάτο.

Μάχη ''Ευρωπαίων'' στην Πυλαία, ματς με νοσταλγία στο ''Αρτάκης''

Για την 2η αγωνιστική της Basket League ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ- Προμηθέας και Πανιώνιος- Άρης. Στο Ρέθυμνο η ΑΕΚ, εντός έδρας μάχες για τους ''αιώνιους'', ντέρμπι νεοφώτιστων στο Περιστέρι. Αναλυτικά:

Σάββατο: 15:45 Περιστέρι- Χολαργός
                           Κολοσσός Ρόδου- Κύμη
                           Ρέθυμνο- ΑΕΚ
                 18:00 ΠΑΟΚ- Προμηθέας

Κυριακή: 17:00 Πανιώνιος- Άρης
                 17:30 ΠΑΟ- Λαύριο

Δευτέρα : 17:00 ΟΣΦΠ- Ήφαιστος Λήμνου

Ξεκίνημα στη Volley League με ντέρμπι ''αιωνίων''

Αν και κανονικά έπρεπε να ξεκινήσει το προηγούμενο ΣΚ, τελικά η Α1 Βόλλευ κάνει τώρα πρεμιέρα, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά έχει και δυο σοβαρές απώλειες, αφού Εθνικός Πειραιώς και Ηρακλής Χαλκίδας δήλωσαν αδυναμία να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Με την ενδυνάμωση του ρόστερ του ΠΑΟ ωστόσο, καθώς και την επιστροφή της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια, αναμένουμε πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με πολλά ντέρμπι.Στο ξεκίνημα δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού, Παναθηναικός- Ολυμπιακός στην Κυψέλη τη Δευτέρα στις 17:30, υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, λόγω τιμωρίας της έδρας του ''τριφυλλιού''. Τα υπόλοιπα ματς:
                 
ΣΑΒΒΑΤΟ

Ηρακλής Θεσσαλονίκης- Κηφισιά ( ΕΡΤ)
Κομοτηνή- ΠΑΟΚ
Παμβοχαικος- Φοίνικας Σύρου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code