ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρώτο σερβίς με Big 4 και...λίγη επαρχία

To πρωτάθλημα της Volley League ανδρών ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο και το Sportsnewsgreece δε θα μπορούσε να το εξαιρέσει από τα αφιέρωματά του.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 64ο πρωτάθλημα της ιστορίας του θεσμού.

Oλυμπιακός και ΠΑΟΚ για τον τίτλο, θέλουν τη σφήνα ΠΑΟ και ΑΕΚ


Αναμφίβολα φέτος η μάχη του τίτλου έχει λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πέρυσι, όπου φανταζόμασταν το ζευγάρι του τελικού πριν καν ξεκινήσει αυτό. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ  δείχνουν και φέτος ιδιαίτερα ισχυροί και ενισχυμένοι, με παίκτες όπως ο Μπέμε και ο Κουμεντάκης για τους ''ερυθρόλευκους'', και μεταγραφές από το πάνω ράφι όπως ο Χιμένεθ και ο Τζούριτς για τους Θεσσαλονικείς. Για τον Ολυμπιακό μεγάλος στόχος φέτος είναι το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και το 29ο της ιστορίας του, ενώ για τον δικέφαλο να επιστρέψει στην κορυφή που κατείχε για τρεις συναπτές σεζόν ( 2014-15, 2015-16, 2016-17).


Ιδιαίτερα ενισχυμένος όμως είναι και ο Παναθηναικός, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει, όπου οι ''πράσινοι'' πάλευαν μέχρι πέρυσι για τη σωτηρία. Αφού πέρυσι την απέφυγαν στο νήμα, φέτος θέλουν να χτυπήσουν το δίπολο της κορυφής και να στείλουν μήνυμα ύπαρξης. Πελεκούδας, Γιορντάνοφ και Γιάκομπσεν οι σπουδαιότερες προσθήκες τους.


To καρέ των τεσσάρων μεγάλων φαίνεται να συμπληρώνει η ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε στη Volley League μετά από τρεις σεζόν που απουσίαζε και το όνειρα των ανθρώπων της ''Ένωσης'' φτάνουν πολύ ψηλά, με παίκτες όπως ο Τζιουμάκας, ο Στόιλοβιτς και ο Μότας να δείχνουν εώς τώρα πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι παραδοσιακές ομάδες, η ''σταχτοπούτα'' και τα... κενά

Η ιδιαιτερότητα του φετινού πρωταθλήματος είναι πως θα ξεκινήσει με 10 ομάδες αντί για 12. Όχι λόγω κάποιας αναδιάρθρωσης, αλλά λόγω της αδυναμίας του Εθνικού Πειραιώς και του Ηρακλή Χαλκίδας και τα κενά τους δεν καλύφθηκαν, ούτε από τις ομάδες που έπεσαν πέρυσι ( Νίκη Αιγινίου, Παναχαική), ούτε από τον 2ο της περσινής Α2 ( Απόλλων Σμύρνης). Έτσι λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως φέτος θα υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα από τη Volley League.

Ο Φοίνικας Σύρου, δείχνει να είναι η ομάδα που ξεχωρίζει από το γκρουπ των υπόλοιπων ομάδων, με ηγέτη τον Σέρβο διαγώνιο Ντόκιτς και σοβαρές βλέψεις για τετράδα. Οι ''πειρατές'' έχουν κάνει πολύ αξιοσημείωτες πορείες τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό θέλουν να κάνουν και φέτος.


O Hρακλής με την τεράστια φανέλα που κουβαλά και τον πάντα εντυπωσιακό του κόσμο θέλει να βαδίσει στα χνάρια της περσινής σεζόν, όπου τερμάτισε 4ος στην κανονική περίοδο και 5ος μετά τα πλέι οφ, αφού του έσπασε την έδρα η Κηφισιά.

Καλή ομάδα διαθέτει και η Κηφισιά. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, με τον Κώστα Αρσενιάδη στον πάγκο της για πάρα πολλά χρόνια και αρκετούς καλούς και έμπειρους αθλητές, αρέσκεται να παίζει ποιοτικό βόλλευ και μπορεί να κρυφοκοιτάει και αυτή την τετράδα.

Παμβοχαικός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνή φαίνεται πως θα παλέψουν για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Οι δυο πρώτοι το έκαναν και πέρυσι με επιτυχία στο τέλος. Αμφότεροι έχουν φτάσει μέχρι και τους τελικούς της Α1 σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είναι σε μια μικρή πτώση. Για την Κομοτηνή ήρθε η ώρα να ζήσει τη δική της μεγάλη στιγμή, καθώς προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Volley League και θέλει να εδραιωθεί σε αυτή. Σίγουρα, και η μάχη της παραμονής αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 28 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 18 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 6 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ.  5 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΠΑΟΚ                   3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΜΙΛΩΝΑΣ            2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ε.Α ΠΑΤΡΩΝ        1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΑΡΗΣ                     1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Σάββατο: 17:00 Ηρακλής- Κηφισιά ( ΕΡΤ)
                  18:00 Παμβοχαικός- Εθνικός Αλεξ. 
                  19:00 Κομοτηνή- ΠΑΟΚ

Δευτέρα: 17:30 Παναθηναικός- Ολυμπιακός ( ΕΡΤ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code