ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κρατάει τη νίκη και επιβάλλεται να βελτιωθεί!


Δεν εντυπωσίασε αλλά πήρε αυτό που ήθελε! Η Εθνική ομάδα κέρδισε την Ουγγαρία με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο και απέκτησε ψυχολογία ενόψει συνέχειας. Τον γόρδιο δεσμό για την ''γαλανόλευκη'' έλυσε ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος χρειάστηκε "μισή" ευκαιρία για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. "Πετάει" για Τέμπερε πλέον η Εθνική στο παιχνίδι πρωτιάς που θα δώσει με την Φιλανδία το βράδυ της Δευτέρας.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πολύ κακό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, χωρίς φαντασία και στην ουσία δεν απείλησε καμία σοβαρά την αντίπαλη εστία. Το μη ορθολογικό ποδόσφαιρο έφερε εκνευρισμό και κατά συνέπεια σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να κλείσει με 5 κίτρινες κάρτες (3 για την Ελλάδα έναντι 2 των Ούγγρων). Οι μοναδικές… προθέσεις για γκολ που σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά ήταν, από Ελληνικής πλευράς, ένα άστοχο σουτ του Φορτούνη στο 1’ και μια υποψία ευκαιρίας από τον Μήτρογλου στο 31’ που παρ’όλα αυτά έχασε στη κίνηση το κοντρόλ και… τέλειωσε τη φάση. Από την άλλη οι Μαγυάροι προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένα στο 16’ και το 28’ αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ανησύχησε η Ελληνική άμυνα και ο Μπάρκας. Γνώριμο το σκηνικό και στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρους με την Ουγγαρία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί με τον Ζάλαϊ, του οποίου η κεφαλιά πέρασε λίγο άουτ στο 46'. Κάτι σπουδαιότερο ωστόσο από αυτό δεν υπήρχε στη συνέχεια από πλευράς Ούγγρων, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ελληνική ομάδα με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σε μια ομολογουμένως κακή βραδιά για τον ίδιο μέχρι εκείνη τη στιγμή, χρειάστηκε ένα "άγγιγμα" της μπάλας με το κεφάλι για να ανοίξει το σκορ στο 65', στη πρώτη τελική εντός εστίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Εθνική μας διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα και λίγο έλειψε να διευρύνει το σκορ με τον Χριστοδουλόπουλο στο 92', αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Γκούλασι.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ
Ο Μήτρογλου μπορεί να "ξεκλείδωσε" το παιχνίδι για την Ελλάδα σκοράροντας το νικητήριο γκολ αλλά ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ο μαέστρος του παιχνιδιού της Εθνικής αφού καθοδηγούσε με την εμπειρία και τη κλάση του εξαιρετικά όλο το σύνολο. Ήταν πανταχού παρών σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρέθηκε σε κακή μέρα αφού δεν κατάφερε να βοηθήσει με την κλάση του, ουσιαστικά, το παιχνίδι της Εθνικής και γι' αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Αλέξανδρο Τζιώλη. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (Τζιόλης 45'), Πέλκας (Χριστοδουλόπουλος 85'), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (Μπουχαλάκης 90+4').

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκούλασι, Κάνταρ, Φιόλα, Όρμπαν, Α.Νάγκι, Ζαλάι, Κάλμαρ (Κόβατς 55'), Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα (Ν.Νάγκι 66'), Σάλαι, Μπέσε (Νέμεθ 75').

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Nations League)
ΦΙΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (15/10 21:45)
ΕΣΘΟΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ (15/10 21:45)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code