ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Ιταλίας_Κατατακτήριες| Το ‘πε και το κανε ο Raikkonen


Το πρόσωπο της ημέρας στη Μόντσα σήμερα, δεν ήταν άλλο από τον Φινλανδό πιλότο της Ferrari, Kimi Raikkonen, που κατέκτησε την pole position μπροστά στους  τιφόζι.

Δύο ημέρες πριν στη συνέντευξη τύπου, ο Iceman δήλωνε, άλλη μία φορά, πως η ταχύτητα του είναι εδώ και μάλιστα είναι η ίδια που έχει εδώ και μια δεκαετία. Αλήθεια πόσοι τον πιστέψαμε; Πόσες φορές το έχει δηλώσει; Εδώ που τα λέμε ο Kimi πάντα είναι κοντά σε επιδόσεις(τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον) αλλά πάντα κάτι έλειπε. Κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου παραπάνω που είτε ο Vettel είτε ο Hamilton έβρισκαν από τον Φινλανδό. Πάντα στη δεύτερη προσπάθεια του Q3 κάτι θα τύχαινε ή κάτι θα έκανε ο ίδιος που θα του στερήσει ένα καλύτερο χρόνο. Μην πάμε μακρυά στο Spa μια εβδομάδα πριν ο Raikkonen δεν μπόρεσε καν να βγει δεύτερη φορά στο Q3, λόγω μηχανικού προβλήματος. Προσωπικά, ο Kimi που με τις εμφανίσεις του σε Q1 ή Q2 έχει αυτό που σε πείθει. Λες πάει για pole, ήρθε η ώρα του. Αλλά πάντα πηγαίνουμε όλοι μαζί στον κουβά.

Ο Raikonnen λοιπόν, ο οποίος είχε να βρεθεί στην pole από πέρυσι στο Μονακό και έχει να κερδίσει από την Αυστραλία το 2013(για λογαριασμό της Lotus τότε) έτσι και σήμερα έτρεξε μπροστά στους τρελαμένους Ιταλούς  φιλάθλους. Και στο Q1 και στο Q2 πολύ κοντά στην πρώτη θέση αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι και ο Hamilton στο φινάλε παραλίγο να χαλάσει το πάρτι των “κόκκινων” τελικά βρήκε μπόλικο χρόνο και έμεινε οριακά πιο πίσω. Ο Kimi όμως έπρεπε να αποδείξει κιόλας τα προ ημερών λεγόμενα του. Και είναι φορές που το σύμπαν συνωμοτεί καμιά φορά ακόμη και με τους γκαντέμηδες-ας μου επιτραπεί η έκφραση. Ο Iceman λοιπόν περνάει τελευταίος τη γραμμή τερματισμού γράφοντας το 1.19.119 και κατακτά την 18η pole position της καριέρας του, για του λόγου το αληθές(περί αποδείξεως της ταχύτητας…)κάνει και τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της Formula 1, παίρνοντας ένα ρεκόρ που κατείχε ο Montoya και η Williams από το 2004. Λες και η ιστορία πάντα να έχει τον τρόπο να δίνει σε αυτούς που αξίζουν, αυτό που αξίζουν. Να βρίσκει μια θέση για αυτούς που πρέπει να φαίνονται ώστε να μην ξεχνιούνται...

Ο Kimi, ο οποίος και φέτος αμφιταλαντεύεται σχετικά με το μέλλον του, με αυτή του την pole, γίνεται επίσης ο γηραιότερος μετά τον Mansell το 1994, που κατακτά την πρώτη θέση στις κατατακτήριες, ενώ με τη 2η θέση του Vettel, η Ferrari κάνει το 1-2 στην έδρα της για πρώτη φορά μετά το 2000.
Οι κόκκινοι για τον αυριανό αγώνα δίνουν το πράσινο φως στον Raikkonen να φύγει μπροστά για τη νίκη(έτσι δηλώνουν τουλάχιστον). Θα καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου; Είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που δίνεται στη γενιά αυτή των πιλότων που με δεδομένη την αποχώρηση του Alonso κάτι μου λέει πως ο Ισπανός αύριο θα υποστηρίζει φανατικά Kimi...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code