ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Μπαχρέιν_Οι βολίδες της ερήμου


Στη Μέση Ανατολή μεταφέρεται ο μαγικός κόσμος της Formula 1, στην πίστα του Sakhir, του Μπαχρέιν, όπου θα παιχτεί η δεύτερη σκηνή για το φετινό πρωτάθλημα, την Κυριακή του Πάσχα των Χριστιανών.
Φέτος η Liberty Media φαίνεται πως σκέφτηκε εμάς τους Έλληνες που “τραβιόμαστε” παραδοσιακά μπροστά στους δέκτες μας αμέσως μετά τον οβελία, αφού φέτος θα μπορέσουμε και να χαλαρώσουμε με την εκκίνηση του αγώνα να είναι στις 18:10.

Σαν σήμερα στις 4 Απριλίου έγινε πραγματικότητα το πρώτο Grand Prix στο Μπαχρέιν το 2004 με νικητή τον M. Schumacher. Το 2014 για τον εορτασμό των 10 χρονών διεξαγωγής του αγώνα, το Grand Prix του Μπαχρέιν έγινε υπό το φως των προβολέων, κατά τη δύση του ηλίου, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και φέτος με την διαφορά πως η εκκίνηση θα δοθεί αργότερα, νωρίς τη νύχτα. Το Μπαχρέιν ήταν δυο φορές ο εναρκτήριος αγώνας, το 2006 και το 2010. Το 2011 δεν διεξήχθη αγώνας λόγω των αναταραχών που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Η πίστα του Sakhir, είναι δεξιόστροφη και αποτελείται από 15 στροφές. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση 57 γύρων, με 5.412 χλμ να είναι το μήκος κάθε γύρου. Η πίστα έχει αρκετό πλάτος με ανοιχτές και κλειστές στροφές που προσφέρεται για μάχες, αλλά λόγω της αεροδυναμικής απόδοσης των φετινών μονοθέσιων, μάλλον και εδώ δεν θα είναι εύκολο το προσπέρασμα, παρότι υπάρχουν σημεία με έντονο φρενάρισμα. Πάντως η pole δεν φέρνει απαραίτητα και τη νίκη αφού από τις 13 φορές που έγινε αγώνας, μόνο 5 επικράτησε ο poleman.

Πέρυσι νικητής αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel που εκκίνησε 3ος, είχε καλό ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε ορθά το safety car που βγήκε στην πίστα την.. κατάλληλη ώρα για τον Γερμανό και πέρασε μπροστά από τον Bottas(πρώτη pole για τον Φινλανδό εκεί) και τον Hamilton που στο φινάλε τον καταδίωκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μένοντας 2ος.
Αυτός που έχει πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες στην έρημο, είναι ο Fernando Alonso(05’,06’,10’) και ο Sebastian Vettel(12’,13’,17’), αμφότεροι από 3, ενώ ο Lewis Hamilton έχει 2(το 14’&15’). Στους κατασκευαστές αντίστοιχα πρώτη είναι η Ferrari με 5 νίκες και ακολουθεί η Mercedes με 3.

Η πίστα του Sakhir έχει δώσει Μεσοανατολίτικο αέρα στην Formula 1 με φόντο την έρημο, το νυχτερινό πια φαντασμαγορικό θέαμα αλλά και τους Εμίρηδες να παρελάζουν στο grid πριν την εκκίνηση των αγώνων. Ελπίζουμε να προσφέρει όμορφο αγώνα και φέτος, γιατί όχι και ανάλογο του 2006 με τον Alonso με τη Renault τότε να περνάει οριακά τη Ferrari του M. Schumacher, δίπλα δίπλα στην στροφή ‘του’- την πρώτη στροφή-που πήρε το όνομα του μεγάλου Γερμανού πιλότου αργότερα. Ή ανάλογο θέαμα με αυτό του 2014 που όλοι θυμόμαστε τα ασημένια βέλη της Mercedes, να αλλάζουν θέσεις από στροφή σε στροφή, με διαφορετική επιλογή ελαστικών οι Hamilton και Rosberg έδωσαν έναν από τους ωραιότερους αγώνες στην υβριδική εποχή.
Οι επιλογές των ελαστικών που έκαναν οι πιλότοι για το φετινό Grand Prix του Μπαχρέιν

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code