Στοχεύει ψηλά ο Daniel Ricciardo αν η RB14 αποδειχτεί αξιόπιστη


Η αναμονή τελείωσε και το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Ακόμα δεν είναι εμφανές πόσο κοντά θα εξελιχθεί η μάχη μεταξύ των δύο ή και τριών κορυφαίων ομάδων.
Ο Αυστραλός, Daniel Ricciardo της Red Bull, όμως θα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές του 3ημερου, αφού αγωνίζεται στο grand prix της πατρίδας του και μπροστά στο κοινό του, αποφασισμένος και σίγουρος πώς διαθέτει ό, τι χρειάζεται για να νικήσει τους αντιπάλους του- υπό την προϋπόθεση ότι το μονοθέσιο της Red Bull θα είναι αξιόπιστο, τότε μόνο μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.
Ο χαμογελαστός Αυστραλός είπε σε συνέντευξή του στο ESPN:
"Κοιτάξτε, αν οι τρεις πρώτες ομάδες είναι μέσα σε 0,3 δεύτερα τότε σίγουρα ο οδηγός μπορεί να κάνει τη διαφορά",

"Ακόμα κι αν δεν έχεις τον καλύτερο ρυθμό, μπορείς να είσαι πιο επιθετικός στην αρχή για να κερδίσεις θέσεις και να περάσεις στην “άμυνα” στον υπόλοιπο αγώνα. Αν είμαστε στο κυνήγι, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά.

"Σίγουρα βασιζόμαστε στην αξιοπιστία που θα βελτιώσουμε και άλλο [για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις δυο κορυφαίες ομάδες] και κάναμε ένα πολύ καλό βήμα με αυτό. Θα προχωρήσω με αυτά τα πράγματα για δεδομένα, και μόλις είμαστε σίγουροι θα στοχεύσουμε να επιτύχουμε την απόδοση.

"Νομίζω ότι προφανώς δεν είμαστε ακόμα σε επίπεδο Mercedes. Δεν υπάρχει τίποτα δραστικό που να έχουμε αλλάξει για να πάρουμε ακόμα 40 ίππους.
"Αλλά σε κάθε περίπτωση, για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να τερματίζεις. Οπότε μέχρι να πιστωθεί η αξιοπιστία ας πάρουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε.”

Παρόλα αυτά, η Mercedes είναι πιθανό να έχει το πλεονέκτημα, αλλά ο Ricciardo είναι αισιόδοξος. Η Red Bull έχει ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό πακέτο φέτος.

"Μάλλον δεν είχα πάρα πολλούς λόγους να είμαι ενθουσιασμένος τα προηγούμενα χρόνια (λόγω των φτωχών δοκιμών πριν από την κάθε σεζόν)", πρόσθεσε.

"Αλλά αισθάνομαι ότι είμαστε σε μια ευνοϊκότερη θέση από ό, τι έχουμε βρεθεί τις τελευταίες χρονιές. Φαίνεται ότι βελτιωνόμαστε σταθερά. Δεν νομίζω ότι είμαστε μακριά. "

Τα προβλήματα των μονάδων ισχύος της Renault κόστισαν στους “ταύρους” αμέτρητους πόντους το 2017, με 13 αποχωρήσεις σε 20 αγώνες του Daniel Ricciardo και του Max Verstappen.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια