ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Ιστορική" ανατροπή και νίκη για την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, 1-2 τον Ολυμπιακό.


Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ίσως ελληνικές ομάδες. Η (αγωνιστική) εξέλιξη του ενδεχομένως
και να είναι καλύτερη από εκείνη του αγώνα του πρώτου γύρου, για τους φίλους της ΑΕΚ τουλάχιστον. Όσο για εκείνους του Ολυμπιακού, δε σεβάστηκαν την προσπάθεια της ομάδας τους και ξέσπασαν με άσχημο τρόπο στο τέλος, τινάζοντας το ματς στον αέρα.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ασκήσει πίεση ψηλά και να προκαλέσει λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος και την καλή ψυχολογία από τον παράγοντα έδρα. Και μέχρι το 15' περίπου τα κατάφερε, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί κάποια καλή ευκαιρία. Γενικά το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οι 2 σημαντικότερες ανήκαν στον Ολυμπιακό, στο 25' και το 40' με εκφραστή τον Πάρντο.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι αρχικά απείλησε με κάποιες καλών προϋποθέσεων αντεπιθέσεις, ενώ στο 58' έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τη σκαστή κεφαλιά του Αραούχο, μετά από σέντρα του Μπακάκη, που μπλόκαρε ο Προτό. Στο 66' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σέντρα του Κούτρη, ενώ στο 69' η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου και κόντρες στους Ζιλέ, Μασούντ, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα αλλά πρόλαβε να διώξει ο Σισέ.

Κι ενώ το ματς φάνηκε να έχει παρόμοια έκβασηε αυτή του αγώνα Κυπέλλου, το τελευταίο τέταρτο περιλάμβανε σκηνές ... ροκ. Και το γράφουμε αυτό και με την καλή, αλλά και με την κακή έννοια. Στο 81' ο Ολυμπιακός προηγείται με κοντινό σουτ του Ανσαριφαρντ μετά από εκτέλεση κόρνερ, για να ακολουθήσει μια απίστευτη ανατροπή από την ΑΕΚ. Στο 87' ο Τσιγκρίνσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από αποτυχημένο ψαλιδάκι του Γιακουμάκη σε κόρνερ του Λάζαρου. Ο πρώην επιθετικός του Πλατανιά πέτυχε στη συνέχεια ένα "χρυσό" γκολ για την ομάδα του, στο 94'! Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, η χαμηλή σέντρα από δεξιά έφτασε στον Γιακουμάκη ο οποίος πλάσαρε από τη μικρή περιοχή για το 1-2.

Μετά το γκολ αυτό ο αγώνας διεκόπη από το διαιτητή Παπαπέτρου, καθώς έγινε εισβολή φιλάθλων του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη φωτοβολίδων αλλά και μια επίθεση του Μποτία στο διαιτητή, διαμαρτυρόμενος για φάουλ στο δεύτερο γκολ. Αυτό το σκηνικό του κόστισε την αποβολή του από το παιχνίδι.

Κρίμα γιατί ένα καταπληκτικό ντέρμπι έληξε με άδοξο τρόπο, κάτι που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφό (59' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code