ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























''Πικρή'' ήττα από την Ουκρανία και η εξίσωση δυσκολεύει αφάνταστα!


Πραγματοποιώντας μια συνολικά κακή εμφάνιση και μένοντας πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, η Ελλάδα γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Ουκρανία (82-76) και πλέον το έργο της για πρόκριση στο Μουντομπάσκετ έχει δυσκολέψει αφάνταστα. Οι διεθνείς μας τα βρήκαν σκούρα κυρίως στην επίθεση, αδυνατώντας να βρουν αντίδοτο στην πολύ σωστή πίεση των Ουκρανών στην περιφέρεια, ''πληγώθηκαν'' από τα μακρινά σουτ των Κόβλιαρ, Τκατσένκο και Μίχαλιουκ και έφυγαν με άδεια χέρια από τη Ρίγα και με τις ελπίδες τους να ''ψαλιδίζονται'' πάρα πολύ. Ο ηρωικός Νικ Καλάθης ήταν αυτός που διασώθηκε για τη ''γαλανόλευκη'', δεν έφτανε όμως για να έρθει το ροζ φύλλο. Όλα για όλα την Δευτέρα απέναντι στην Ισπανία για να μείνουμε ζωντανοί, θα χρειαστούν όμως πολλές υπερβάσεις πλέον για να αλλάξουν τα δεδομένα.  


                            H εικόνα του αγώνα


To παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν νευρικό, με τους Ουκρανούς να παίζουν συνεχώς ένα μέτρο πίσω τον Νικ Καλάθη, προκειμένου να μπλοκάρουν την δημιουργία του. H Eλλάδα βρήκε ρυθμό στο πεντάλεπτο και με 5 μαζεμένους πόντους του Μήτογλου προσπέρασε, όμως η Ουκρανία ''έτρεξε'' και με τους Σούλγκα και Σκαπίντσεφ να τιμωρούν από μακριά, πήρε τα ηνία (17-12, στο 6'). Η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων και η απουσία ενός σταθερού πόλου στην επίθεση για την Ελλάδα οδήγησαν σε νέο επιθετικό black out, με τους Ουκρανούς να φτάνουν στο +8 (22-14). Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Λαρεντζάκη έδωσε ενέργεια και φρεσκάδα στην εθνική μας, οι δυο τους έδωσαν σκορ, με το Α' Δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 24-19. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εθνική μας βελτίωσε αισθητά την άμυνά της και με τον Καραγιαννίδη να δίνει μεγάλη ώθηση σε άμυνα και ριμπάουντ, το momentum άλλαξε χέρια. Αν και οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 28-21, ακολούθησε ένα σερί 7-0 των παικτών του Σπανούλη, με τον Καλάθη να φέρνει το ματς στα ίσια με καλάθι με ταμπλό από κοντά (28-28, στο 16'). Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, με την Ελλάδα να ψάχνει εναγωνίως ένα προβάδισμα, το οποίο τελικά της το έδωσε ο Νικ Καλάθης, με floater, 2 λεπτά πριν το ημίχρονο (36-37). Tελικά, η ''γαλανόλευκη'' πήγε στα αποδυτήρια στο -3 (40-37), μένοντας ''άσφαιρη'' στο τελευταίο δίλεπτο και δεχόμενη 4 σερί πόντους από τον Μπομπρόφ. 

Στην επανάληψη, ο Κόβλιαρ συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην εθνική μας και το μακρινό του σουτ αποτελούσε σταθερό πονοκέφαλο, με τον Ουκρανό γκαρντ να επαναφέρει την ομάδα του στο +6 (43-37), όμως Καλάθης, Λαρεντζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσαν πνοή στην Ελλάδα, που ισοφάρισε ξανά (43-43, στο 23'). Οι Ουκρανοί έτρεξαν ένα 5-0 σερί, όμως η ''γαλανόλευκη'' απάντησε με το ίδιο νόμισμα, με τον Ντόρσεϊ να βρίσκει ρυθμό και να μπαίνει στην εξίσωση (48-48, στο 25'). Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ένα δίλεπτο χάθηκε η συγκέντρωση και με δύο τρίποντα του Τκατσένκο από το ίδιο σημείο, η διαφορά επέστρεψε στους 6 (54-48, στο 27'). Λίγο αργότερα μάλιστα, ένα αδιανόητο τρίποντο εκτός ισορροπίας του Μίχαλιουκ, έφερε την Ελλάδα στο -8 (62-54, στο 29'). Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη αντέδρασαν και με 2 βολές του Θανάση και ένα τυχερό τρίποντο του Μήτογλου μείωσαν ξανά σε απόσταση βολής, όμως με 2/2 βολές του Κόβλιαρ η Ουκρανία έκλεισε τη Γ' Περίοδο στο +5 (64-59). 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με λάθη, ο Βοϊναλόβιτς πέτυχε δύο τρίποντα από την κορυφή και η Ελλάδα βρέθηκε αίφνης στο -11 (70-59), έχοντας να ανέβει ένα βουνό. Ένα σερί 4-0 της Ελλάδας βρήκε άμεση απάντηση, με τον Σούλγκα να ''εκτοξεύει'' τη διαφορά στους 12 (75-63, στο 34'). Οι Ουκρανοί για αρκετή ώρα συντηρούσε διψήφια διαφορά, φτάνοντας ακόμα και στο +14 (80-66), όμως η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση και με τρίποντο του Καλάθη, το πίστεψε ξανά (80-74, 1'32'' πριν τη λήξη). Ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο στη συνέχεια, οι Ουκρανοί δεν καθάρισαν το ματς και ο Μήτογλου με βολές μείωσε στους 4 (80-76, 30'' πριν τη λήξη). Οι παίκτες μας άργησαν χαρακτηριστικά να κάνουν φάουλ, το οποίο τελικά έγινε στα 11 δευτερόλεπτα, οι Ουκρανοί ευστόχησαν σε 2 βολές και η διαφορά πήγε στους 6 (82-76), σκορ που ήταν και το τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement