ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























Παναθηναϊκός AKTOR – Εφές 75-67: Οι πράσινοι προκρίθηκαν στο Final Four του Άμπου Ντάμπι!

Ο Παναθηναϊκός θα υπερασπιστεί το στέμμα του στο Άμπου Ντάμπι, αφού νίκησε με 75-67 την Εφές στο Game 5 στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστής ο Τζέντι Όσμαν με 28 πόντους. Οι πράσινοι θα παίξουν με τη Φενέρμαχτσε στον ημιτελικό του Final Four.

Στο Άμπου Ντάμπι για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του ως πρωταθλητής Ευρώπης θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν της Εφές με 75-67, στο καμίνι του ΟΑΚΑ, έκαναν το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά και μετά των Φενέρ, Ολυμπιακό και Μονακό θα αγωνιστούν και εκείνοι στο Final Four.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, προηγήθηκε μέχρι και με 23 πόντους (36-13), όμως μετά έπεσε η απόδοσή του, ειδικά όταν δεν ήταν στο παρκέ ο Γουένιεν Γκέιμπριελ, με αποτέλεσμα να δει την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να πλησιάζει στο -3 (47-44). Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν υπέκυψαν όμως από την πίεση και πήραν την πρόκριση.


Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Εφές σε 6 λάθη στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Τζέντι Όσμαν σκόραρε 17 πόντους στο πρώτο μέρος. Στην τρίτη περίοδο οι πράσινοι είχαν 1/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα και 5 λάθη.

Σύνοψη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με Γκραντ, Ναν, Όσμαν, Ερνανγκόμεθ και Γκέιμπριελ και προηγήθηκε με 12-6 στο 6’30”. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου οι πράσινοι ήταν στο +8 (18-10)  με τον Τούρκο φόργουορντ να κάνει φοβερή εκκίνηση με 12 πόντους και τον Ισπανό φόργουορντ να μαζεύει 6 ριμπάουντ.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ναν πήρε τη σκυτάλη από τον Όσμαν, σκόραρε 8 πόντους μέχρι το 12’40”, πήγε τη διαφορά στους 18 πόντους (29-11). Η μέγιστη διαφορά έφτασε στους 23 πόντους (36-13, 14’23”), όμως η Εφές έκανε σερί 13-0 για να μειώσει σε 36-26 στο 18’25”. Τελικά το τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 11 πόντους (41-30).


Στη τρίτη περίοδο, ο Σμιτς έριξε τη διαφορά (41-33). Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι κατάφερε να πλησιάσει σε 3 πόντους (47-44, 28’30”), αφού ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος.

Ο Μήτογλου σημείωσε 5 πόντους για να βοηθήσει το τριφύλλι να μπει στο τέταρτο δεκάλεπτο με ένα προβάδισμα 7 πόντων (53-46).

Ναν και Γκέιμπριελ έκαναν το 57-48, όμως η Εφές απάντησε άμεσα για το 57-53 (33’50”). Όσμαν και Σλούκας διαμόρφωσαν το 61-53 λίγο πριν τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ένα τρίποντο του Λάρκιν έφερε τους φιλοξενούμενους στο -7 (63-58) στο 37′. Ο Ναν σκόραρε για το 65-58, όμως ο Λάρκιν έβαλε νέο τρίποντο για το 65-61. Ο Γκραντ πέτυχε καλάθι για το 67-61 στο 38’20”. Ο Ντόζιερ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και ο Γκραντ έβαλε καλάθι για το 69-61 στα 68″ πριν το τέλος. Ο Όσμαν ευστόχησε σε δύο βολές και σφράγισε τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.


Τα δεκάλεπτα: 18-10, 41-30, 53-46, 75-67

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement