Με το γκολ του Τσικίνιο να χωρίζει τις δύο ομάδες και να δίνει την νίκη στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα 5 βαθμών από την κορυφή αφήνοντας την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση και έχουν πλέον μεγάλο πλεονέκτημα στην μάχη του πρωταθλήματος. Εμφανώς βελτιωμένη η ΑΕΚ, ειδικά αμυντικά, καταφέρνοντας να περιορίσει τον Ολυμπιακό σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά το πλήρωσε και πάλι σε μία φάση. Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό μέσα σε 4 ημέρες, όπου πρακτικά την έβγαλε εκτός στόχων.
Τα γκολ του αγώνα
Το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ροή του αγώνα και ενώ το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις και είχε πέσει σε ρυθμό, ο Ονιαμαέτσι πήρε την μπάλα από μια μακρυνή μπαλιά, τρύπησε το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, έβγαλε την πάσα στον Τσικίνιο που περίμενε στην μικρή περιοχή, εκείνος ντρίπλαρε δύο αμυντικούς της Ένωσης και με ωραίο σουτ κέρδισε τον Μπρινιόλι για να γράψει το 0-1 και να δώσει την νίκη στην ομάδα του.
Γενική εικόνα
Το πρώτο ημίχρονο κύλισε με τις δύο ομάδες να μην μας προσφέρουν ωραίο θέαμα, με τον Αλμέιδα να δίνει την μπάλα στον Ολυμπιακό και να προσπαθεί με την συνεχή πίεση στην τελική πάσα να θέλει να κλέψει και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 11΄ με τον Λουίς Παλμα να σουτάρει ύστερα από πάσα του Μαρτίνς αλλά ο Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά στην γωνία του. Άμεση απάντηση για την ΑΕΚ με τον Μάνταλο (13΄) με την κεφαλιά του όμως να μην ανησυχεί τον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε κυρίως με κάθετες πάσες αλλά και μακρινές σέντρες να βρει τον μοναδικό προωθημένο του, τον Κωστούλα, με τον μικρό να χάνει μια μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει στο 42΄ όταν ύστερα από σέντρα του Μάρτινς σε μονομαχία με τον Μουκουντί ανάγκασε τον αμυντικό της ΑΕΚ να βρει την μπάλα άτσαλα και παραλίγο να την στείλει στην εστία της ομάδας του, με τον Μπρινιόλι να διώχνει ενστικτωδώς εκατοστά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Η ΑΕΚ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 45΄ με την σέντρα του Κοιτά στην μικρή περιοχή να βρίσκει τον Μουκουντί αρχικά και στην συνέχεια ο Πιερό με ανάποδο ψαλιδάκι να στέλνει την μπάλα σε πορεία για τα δίχτυα, με τον Πιρόλα να σώζει την ομάδα του πριν ο Μήτογλου την σπρώξει στα δίχτυα, αλλά την φάση να διακόπτεται για φάουλ του Έλληνα αμυντικού στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Στο Β μέρος ο Ολυμπιακός προχώρησε σε 2 αναγκαστικές αλλαγές, βάζοντας τους Μουζακίτη και Μπιανκόν στην θέση των Γκαρθία και Πιρόλα χωρίς να αλλάξει κάτι στην διάταξη των φιλοξενούμενων, ενώ ο Αλμέιδα δεν άλλαξε κάτι. Ο Λαμέλα είχε την πρώτη προσπάθεια για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να περνάει εκτός εστίας. Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ χειρότερο σε θέαμα, με τις δύο ομάδες να περιοριζονται σε παιχνίδι κέντρου και με τα πολλά φάουλ να κυριαρχούνε, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική φάση για 45 λεπτά, με το γκολ του Τσικίνιο να αλλάζει τα δεδομένα στο 90΄ και να σπάει το μηδέν.
Ενδεκάδες
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Μουκουντί, Βίντα, Μήτογλου, Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπιτσιτς, Λαμέλα, Μαρσιάλ, Πιερό.
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια, Πιρόλα, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία, Πάλμα, Ζέλσον Μαρτίνς, Ροντινέι, Κωστούλας.
0 Σχόλια