Για δεύτερο σερί ματς η Εθνική μας ομάδα δείχνει σθένος και νικάει, αυτή την φορά στο σπίτι της τους Ιρλανδούς, διατηρώντας την χώρα μας στην πρώτη θέση πάνω από τους Άγγλους για το Nations League.
Γενική εικόνα
Αν και η πρώτη φάση στο ματς ανήκει για την Ιρλανδία και τον Φέργκιουσον μετά το λάθος της άμυνας μας, η Ελλάδα τα έκανε όλα σωστά και με ορθόδοξο τρόπο άσκησε για ένα ακόμη ματς ψηλά την πίεση της αναγκάζοντας σε βεβιασμένες κινήσεις και λάθη την Ιρλανδία . Πολλές φορές αναπτύχθηκε επιθετικά από τα αριστερά με Τζόλη, με τον Γιαννούλη να ανεβαίνει συνεχώς όλη την πτέρυγα, κάτι που δεν έγινε με Ρότα από τα δεξιά, ακολουθώντας πιθανόν οδηγία. Από τα καλύτερα διαστήματα στο ματς για την Εθνική μας ομάδα ήταν μεταξύ 10' και 30' , όπου έχασε σωρεία τεράστιων ευκαιριών, το οποίο εν τέλει ήρθε τελικά με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου όπως και στην Αγγλία.
Η Ιρλανδία στο δεύτερο 45λεπτο είχε σαφώς μεγαλύτερη διάθεση και ήταν αρκετά απειλητική για την Ελλάδα, η οποία έπρεπε πλέον να διαχειριστεί και την κόπωση της σωματική και ψυχική. Αμυνθήκαμε σωστά και μάλιστα πετύχαμε το δεύτερο τέρμα προς το τέλος, αποβάλλοντας το οποιοδήποτε άγχος υπήρχε.
Τα γκολ
Το 1-0 έρχεται στο 48', έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία των διεθνών μας και τελικό αποδέκτη που θα σουτάρει κιόλας, τον Τάσο Μπακασέτα. Η μπάλα κοντράρει και καταλήγει με δύναμη εντός εστίας.
Το 2-0 ήρθε στο τέλος, στο 90+1' , όταν ο Μάνταλος πίεσε ψηλά και ανάγκασε σε λάθος πάσα τον Κέλεχερ για να τον προσποιηθεί, να μπει στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ να σκοράρει.
0 Σχόλια