Η χώρα μας συνεχίζει την πολύ καλή της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας που λαμβάνει χώρα στην Σαρδηνία, αφού μετά τα χάλκινα της Γεωργίας Μακρή στα 10 χιλιόμετρα και του Κωνσταντή Χουρδάκη στα πέντε χιλιόμετρα ο Βασίλης Κακουλάκης πανηγύρισε το αργυρό μετάλλιο στα 3 χιλιόμετρα Knockout sprint.
Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Κακουλάκης και ο Άγγελος Χριστοδούλου ήταν οι δύο ελληνικές συμμετοχές στο εν λόγω αγώνισμα.
Οι 57 αθλητές χωρίστηκαν αρχικά σε δύο γκρουπ και κολύμπησαν 1500μ. Ο Αγγελος Χριστοδούλου βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ και με χρόνο 16:38.10 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την συνέχεια ως 8ος ανάμεσα σε 28 αθλητές που βρίσκονταν στο πρώτο γκρουπ.
Εν συνεχεία ο Βασίλης Κακουλάκης αγωνιζόμενος στο δεύτερο υπογκρουπ κατάφερε να σημειώσει χρόνο 16:37.20, τερματίζοντας στην 8η θέση ανάμεσα σε 29 αθλητές στο δεύτερο γκρουπ, γεγονός που του έδωσε την πρόκριση για τη συνέχεια.
Ακολούθως οι 20 αθλητές που έμειναν κολύμπησαν 1000μ. προκειμένου να σχηματιστεί η δεκάδα του τελικού. Ο Κακουλάκης κατάφερε με χρόνο 10:23.30 να εισέλθει στην δεκάδα με τον ένατο καλύτερο χρόνο, με τον Άγγελο Χριστοδούλου να μένει δωδέκατη θέση με 10:23.90. Η δεκάδα του τελικού έκλεισε στον Μεξικανό Ντελγκάδο που σημείωσε χρόνο 10:23.70.
Είχαν μείνει μόλις 500 μέτρα, εκεί ο Κακουλάκης τα έδωσε όλα σε ένα αγώνα που κρίθηκε στην χεριά και με 5:54.50 τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πρώτο με 5:54.10 ήταν ο Ιάπωνας, Τσουχιμόρι ενώ η τριάδα του βάθρου έκλεισε στο Γάλλο, Βελί που σημείωσε χρόνο 5:54.60. Από την άλλη ο Ούγγρος, Κόβακς- Σέρες έμεινε για λίγο εκτός βάθρου με χρόνο 5:54.70.
0 Σχόλια