ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Γερμανία - Ελλάδα: Τα «πάντσερ» το γύρισαν στο τέλος αλλά η Εθνική μας έχει μέλλον (2-1)



 Με τον Γκρος να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας(89΄) η Γερμανία πήρε την νίκη με 2-1 απέναντι στην Εθνική μας ομάδα. Νωρίτερα ο Χάβερτς, όπου, προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με την Άρσεναλ νίκησε τον Βλαχοδήμο(με την μπάλα να κοντράρει στον Σιώπη) και να ισοφαρίζει το γκολ του Μασούρα από το πρώτο ημίχρονο, όπου είχε δώσει στην Εθνική μας το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικές εμφανίσεις από Σιώπη, Μάνταλο, Μασούρα και Τζόλη, με τον νεαρό επιθετικό να κάνει το καλύτερο του ματς με τα γαλανόλευκα, δείχνοντας πως το μέλλον είναι μπροστά του για να κάνει μεγάλα πράγματα.


Α΄ ημίχρονο

Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Τζόλη να συνεργάζεται άψογα με τον Μασούρα, με τον παίχτη της Ντίσελντορφ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νόιερ, να προσπαθεί να τον πλασάρει αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε σε πρώτη φάση και παρότι πήρε το ριμπάουντ, ο Νοίερ απέκρουσε ξανά διώχνοντας τον κίνδυνο. Στην αρχή της επίθεσης της Εθνικής μας και ενώ ο Ιωαννίδης κέρδισε την διεκδίκηση που έβγαλε στην κόντρα τον Μασούρα, ο Έλληνας επιθετικός τραυματίστηκε στον ώμο του και αποχώρησε προληπτικά με τον Παυλίδη να παίρνει την θέση του, χάνοντας έναν κομβικό παίχτη από νωρίς στο ματς.

Η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Γερμανίας με τις αντεπιθέσεις της, ενώ στο κέντρο του γηπέδου οι Σιώπης και Μάνταλος έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη δράση των επιθετικογενών παικτών της Γερμανίας, με την πρώτη αξιοσημείωτη φάση τους να έρχεται στο 22΄ έπειτα από ένα μακρινό σουτ του Μουσιάλα να μπλοκάρετε εύκολα από τον Βλάχοδήμο χωρίς να απειλήσει τη εστία μας, ενώ ο Βιρτς στο 29΄ προσπάθησε να βγάλει μια σέντρα σουτ με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει.

Και με την Γερμανία να έχει υπέρ της την κατοχή(60%-40%) και την πρωτοβουλία των κινήσεων η Εθνική μας με μια εξαιρετική συνεργασία των δύο καλύτερων μας επιθετικών μας στο σημερινό ματς, Τζόλη και Μασσούρα κατάφερε να βρει πρώτη τον δρόμο για τα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Ο Παυλίδης πίεσε ψηλά, ο Ρότα κέρδισε την μπάλα και έβγαλε στον Τζόλη, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από την κορυφή της περιοχής με τον Νόιρ να πέφτει και να αποκρούει νωθρά χάνοντας την μπάλα από τα χέρια του, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να εκμεταλλεύεται το λάθος αυτό, να παίρνει το ριμπάουντ και σε σχεδόν κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-1 στο 34΄ λεπτό δίνοντας ένα δίκαιο προβάδισμα στην Εθνική μας απέναντι στην Γερμανία.

Μετά το γκολ της Εθνική μας οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν μεγάλα ποσοστά κατοχής και να προσπαθούνε να βρουν έναν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα μας αλλά οι μόνες απειλές τους ήταν μια μακρυνή εκτέλεση φάουλ του Κροος που πήγε αρκετά εκτός(37΄) και μια κεφαλιά του Τα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η «γαλανόλευκη» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βρει ένα δεύτερο γκολ με τον Παυλίδη έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, με το σουτ του Έλληνα επιθετικού να κόβεται από τον Τα εν΄λω αυτή είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Β΄ ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ήρθε για την Εθνική μας ομάδα με ένα σουτ του Παυλίδη να μην βρίσκει στόχο και να περνάει εκτός. Η Γερμανία συνέχισε την πίεση της θέλοντας να βρει την ισοφάριση, βρίσκοντας ένα γκολ στην πρώτη δική τους ευκαιρία της επανάληψης. Έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Χάβερτς πήρε από τον Γκουντογάν στην κορυφή της περιοχής, έκανε ένα δύσκολο σουτ με πλάτη στην εστία, η μπάλα κόντραρε  στον Σιώπη με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Βλαχοδήμο και να καταλήξει στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 56΄.

Η Γερμανία έχει πάρει αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ασκεί πίεση στην «γαλανόλευκη» ψάχνοντας το γκολ για να κάνει την ολική ανατροπή του σκορ. Παρόλα αυτά η Εθνική μας δείχνει να έχει καθαρό μυαλό και να παίζει εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις έχοντας την πίεση επίσης ψηλά στο γήπεδο. Σε μια τέτοια περίπτωση πίεσης ψηλά από τον Μάνταλο κερδήθηκε η κατοχή με την μπάλα να φτάνει στον Τζόλη, αυτός ντρίπλαρε τρεις αντιπάλους του και πλάσαρε τον Νόιερ, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να τον σταματάει ξανά.

Μετά το 70΄ οι δύο ομάδες προχωρήσανε σε αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους με σκοπό να δοκιμάσουν συνθέσεις και να ανανεώσουν τους παίχτες τους με τον ρυθμό να πέφτει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο με τη Γερμανία έχει τη μπάλα στα πόδια όμως να μην μπορεί να βρει καθαρή ευκαιρία απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη ελληνική άμυνα, με την μόνη ευκαιρία της να είναι ένα μακρυνό σουτ του Μουσιάλα(66΄) όπου πέρασε εκτός στόχου.

Φοβερό δοκάρι για τη Γερμανία στο 83΄ σε μια ανύποπτη φάση, με τον Χένριχ να πιάνει ένα απίστευτο σου έξω από την περιοχή και τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη όπου είχε περάσει στη θέση του Βλαχοδήμου. Και ενώ είμασταν λίγα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού και μακριά από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις καλύτερες εθνικές του κόσμου, ένα λάθος διώξιμο στην άμυνα έστρωσε την μπάλα στον Γκρός, με τον μέσο της Μπράιτον να πιάνει ένα φοβερό σουτ και τη μπάλα να παίρνει φάλτσα κερδίζοντας τον Αθανασιάδη και πηγαίνοντας στο βάθος της εστίας μας για την ολική ανατροπή στο 89΄. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τους Γερμανούς να κερδίζουν στο τέλος αλλά την «γαλανόλευκη» μας να κερίδιζει τις εντυπώσεις δείχνοντας πως έχει μέλλον και ταλέντο για να διεκδικήσει την συμμέτοχής της στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.


Ενδεκάδες

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Άντριχ, Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν, Βιρτς, Χάβερτς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης, Ιωαννίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code