Η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού, έκανε το break στο ΣΕΦ, αφού κέρδισε με 80-82 και πλέον είναι εκείνη που έχει το αβαντάζ για πρόκριση στο Final Four.
Η ελληνική ομάδα έχει δικαιολογημένα παράπονα για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, με κυριότερη την παράβαση των πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά του Σατοράνσκι, μέσω της οποίας η Μπαρτσελόνα βρήκε την ισοφάριση με τον Λαπροβίτολα, στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Στα του παιχνιδιού, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν μία πολύ σκληρή και αμφίρροπη μάχη.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, καθώς ολοκληρώθηκε στο 13-13.
Στην δεύτερη περίοδο, οι Ράιτ και Πετρούσεφ έκαναν την διαφορά για τον Ολυμπιακό, καθώς σκόραραν 11 και 7 πόντους αντίστοιχα στο διάστημα αυτό, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στο +8 της ομάδας τους, 37-29, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει εν τέλει στο 37-32, μετά από εύστοχο τρίποντο του Κάλινιτς.
Στο πρώτο μισό της επανάληψης, οι Καταλανοί ανέβασαν τον ρυθμό τους στην επίθεση και με τους Λαπροβίτολα, Βέσελι και Πάρκερ να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έκλεισαν προηγούμενοι με 51-57 το τρίτο δεκάλεπτο.
Στην απολαυστική τέταρτη περίοδο, έπεσαν... κορμιά. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα, ψαλίδισε αρχικά την διαφορά, ενώ στη συνέχεια πήρε και τα ηνία στο σκορ με 69-63. Ο Αμπρίνες σκόραρε δις για τρεις πόντους για την ομάδα του και μείωσε σε 71-69, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει στόχο για τους ερυθρόλευκους ο Ουόκαπ. Αμέσως μετά, Γκος και Ουόκαπ αστόχησαν για τους ερυθρόλευκους και έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου να ισοφαρίσουν ή ακόμα και να κερδίσουν το παιχνίδι. Ο Σατοράνσκι δεν κατάφερε να βάλει το τρίποντο που επιχείρησε, όμως στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα βγήκε έξω, με την Μπαρτσελόνα να έχει ακόμα μία ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία. Τότε, ο Τσέχος γκαρντ παραβίασε τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά, οι διαιτητές δεν σφύριξαν κάτι και ο Λαπροβίτολα έβαλε το lay-up, με το οποίο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στο 71-71, καθώς ο Γκος έχασε την ευκαιρία, με mid-range δίποντο να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.
Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι. Αυτή την ανταλλαγή καλαθιών έσπασε ο Φαλ, που έδωσε δις διαφορά τριών πόντων στους γηπεδούχους (78-75 και 80-77). Με το σκορ στο 80-77 όμως, ο Σατοράνσκι σκόραρε για τρεις πόντους από την γωνία και έκανε το 80-80. Αντιθέτως, ο Γκος δεν κατάφερε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς αστόχησε σε σουτ πίσω από τα 6.75μ. Έτσι, φτάσαμε στην τελευταία φάση, όταν και ο Πάρκερ πήρε την τελευταία μπάλα για την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου. Ο Αμερικάνος κέρδισε το φάουλ από τον Πετρούσεφ. Μάλιστα, εκτέλεσε τρεις βολές, καθώς ήταν πάνω στην προσπάθεια για σουτ. Ο Πάρκερ ευστόχησε στις δύο από τις τρεις βολές, αφού έχασε σκόπιμα την τελευταία και υπέγραψε έτσι το τελικό 80-82 για την Μπάρτσα.
Πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Σατοράνσκι με 13 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Βέσελι με 16 πόντους. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Πετρούσεφ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και Ράιτ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71 (κανονική διάρκεια), 80-82 (παράταση)
Δείτε εδώ τα στατιστικά του παιχνιδιού
0 Σχόλια