ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Παναθηναϊκός- Άρης 1-0: Ο Βαγιαννίδης στο τέλος έστειλε τους πράσινους Ευρώπη


Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 20ο Κύπελλο στην ιστορία του μετά το 2021-22 χάρις το τέρμα του Βαγιαννίδη στο τελευταίο λεπτό. Σε ένα παιχνίδι που από τα 71 έπαιζε με παίκτη παραπάνω εξλ αιτίας της αποβολής του Ζαν Ζίλ Εμβοντό. 

A' ημίχρονο 


Στην αρχή του πρώτου μέρους η κυκλοφορία της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να έχουν την διάθεση να απειλήσουν. Μετέπειτα ο Παναθηναϊκός επιδίωκε να γίνει επικίνδυνος και οι Θεσσαλονικείς ευδοκιμούσαν με αμυντική πίεση να κλέψουν την μπάλα και να μεταβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα διαδραματίστηκε για την ομάδα του Αποστόλη Μάντζιου στο 25ο λεπτό, όταν ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με σέντρα, ο Φαμπιάνο έγινε αποδέκτης της φάσης έπιασε την κεφαλιά, ο Ντραγκόφσκι είχε απάντηση και στην συνέχεια δεν μπόρεσε κάποιος να ακολουθήσει την πορεία της μπάλας. Η απάντηση στις χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Χρήστου Κόντη επήλθε στο 27΄με τον Μαντσίνι να συγκλίνει από τα δεξιά προς την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα να το μπλοκάρει ο Κουέστα.

Σύνοψη πρώτου μέρους

Στο πρώτο ημίχρονο διαπιστώθηκε ότι και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν και έπαιξαν νωχελικά και η μεγαλύτερη απόδειξη ήταν οτι πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο ευκαιρίες για γκολ. Όσο αφορά την κυκλοφορία, όπως και αναφέρεται και παραπάνω ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης με αμυντική πίεση επιδίωκε να επιβάλει το ρυθμό του. Μέχρι στιγμής οι μεν επιδιώκουν με οργανωμένη επίθεση να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και οι δε με την ταχύτητα. \

Β' ημίχρονο 
Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε διαφορετικά στο παιχνίδι και με πίεση προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν περισσότερα ευνοϊκά, καθώς ο Κώτσιρας προέβη σε  άτσαλο μαρκάρισμα στον Ζαμόρα και η Φραπάρ τον τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση στο 57΄,ο Σουλεϊμάνοφ γύρισε προς την μεγάλη περιοχή από τα αριστερά  αλλά ο Ζαμόρα δεν μπόρεσε να τοποθετήσει το κορμί του όπως έπρεπε και η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα να μείνει με παίκτη λιγότερη και η ομάδα του Αποστόλου Μάντζιου, όταν ο Νταρίντα τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω μαρκαρίσματος στον Αράο. Τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς έγιναν ακόμα χειρότερα, διότι η Στέφανι Φραπάρ καταλόγισε απ' ευθείας κόκκινη στον Ζούλ για μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Μπακασέτα. 

Με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ήταν η σειρά του να ασκήσει πίεση και αυτός ο παράγοντας, είχε ως αποτέλεσμα να απειλήσει το τριφύλλι με διαγώνιο σουτ του Μπερνάντ, όμως κατέληξε εκτός εστίας. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη δεν σταματούσε να διεκδικεί το γκολ που θα τους δώσει το Κύπελλο. Η επόμενη ευκαιρία επιτεύχθηκε στο 88΄για τους πράσινους, με τον Βαγιαννίδη να κάνει το μακρινό σουτ, χωρίς αποτέλεσμα. 

Τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να προηγηθεί με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα, όμως εκείνο κατέληξε άουτ.  Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Χουάνκαρ έκανε το συρτό γέμισμα από τα αριστερά ο Βαγιανίδης βρέθηκε μόνος του και εκείνος πέτυχε το νικητήριο τέρμα 


Σύνοψη δευτέρου μέρους 

Ο Άρης μπήκε δυνατά είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην αρχή στην συνέχεια δέχθηκε εις βάρος του δύο κόκκινες κάρτες, αναγκάστηκε να παίξει συντηρητικά και το πλήρωσε στο τέλος με το γκολ του Βαγιαννίδη


Ενδεκάδες 

Παναθηναϊκός( Χρήστος Κόντης) (4-3-3) Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι,(Βαγιαννίδης 62΄) Ιωαννίδης.

Άρης( Αποστόλης Μάντζιος) (4-2-3-1) Κουέστα, Οντουμπάτζιο,  Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Μβοντό, Νταρίντα, Γκαρθία,(Βερστράτε 68΄) Ζαμόρα, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code