ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Ήττα καταδικασμός, νίκη σωτηρίας και κορυφή στα Play-out για τους Σερραίους



 Με τους Τομάς και Ουάρντα να σκοράρουν από ένα γκολ ο Πανσερραϊκός πήρε την 8η του νίκη στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 35 βαθμούς και εξασφαλίζοντας την παρουσία του και την επόμενη σεζόν στην Super League, ενώ τον έφερε και ταυτόχρονα και στην κορυφή της βαθμολογίας των Play-out. Οι Γιαννιώτες ξέρανε από εχθές και με την νίκη της Κηφισιάς πως είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά, και με την σημερινή τους ήττα σφράγισαν την επιστροφή τους στην Super League 2 ύστερα από 4 έτη παρουσίας στην πρώτη κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε το σκορ ο Κόντε με εκτέλεση πέναλτι, ενώ μετά το τέλος του αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίχτες του αποθεώθηκαν από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.


Α΄ ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε για τους γηπεδούχους στο 9ο λεπτό έπειτα από στημένη μπάλα, με τον Αυλωνήτη να πιάνει μια καλή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά τη μπάλα να περνάει εκτός. Οι Γιαννιώτες απάντησαν άμεσα με τον Κιάκου να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση αλλά τον Κατσίκα να μπλοκάρει σταθερά χωρίς να ανησυχεί. Η καλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ήρθε από την ομάδα των Σερρών στο 21΄ με τον Μπετανκόρ να μπαίνει στην περιοχή έπειτα από εξαιρετική μακρινή μπαλιά, να δοκιμάζει ένα σουτ αλλά αυτό να μπλοκάρετε εύκολα από τον Αθανασίου. Και πάλι άμεση απάντηση για τον ΠΑΣ στις ευκαιρίες με τον Ροσέρο να πιάνει το σουτ από τα αριστερά ύστερα από πολύ καλή ατομική προσπάθεια, τον Κατσίκα να προσπαθεί να μπλοκάρει, τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια να περνάει άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. 

Στο 29΄ ο Τομάς με μια φοβερή έμπνευση και ένα σουτ από τα 40 μέτρα περίπου από την εστία του ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους Σερραίους. Ο Τομάς πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, ζύγισε το πόδι του έχοντας δει και τον Αθανασίου να βρίσκεται εκτός εστίας, δοκίμασε το σουτ από τα 40 περίπου μέτρα και κρέμασε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά του γωνία για να γράψει το 1-0. Μετά το γκολ του Πανσερραϊκού, ο ΠΑΣ θέλησε να πάρει τα ηνία του αγώνα κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα και θέλοντας να βρει μια άμεση απάντηση, έχοντας 2 καλές ευκαιρίες προς την εστία του Κατσίκα με τις κεφαλιές των Κόντε(33΄) και Παντελάκη(36΄) να μην μπορούνε να απειλήσουν. 

Και ήρθαμε 1 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου σε μια φάση που κλείδωσε τον αγώνα για τους γηπεδούχους. Ο Πεταυράκης έβγαλε την σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Γιαννιωτών, ο Μπετανκόρ κυνήγησε την φάση, τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Αθανασίου στην προσπάθεια του να μπλοκάρει τον ανέτρεψε μέσα στην μικρή περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά οφσάιντ, με το VAR να παρεμβαίνει και να δείχνει πως ο επιθετικός του Πανσερραϊκού βρισκότανε σε κανονική θέση, και τελικώς να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι όπου δεν αστόχησε με τη μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή γωνία του Αθανασίου, και τον Αιγύπτιο να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2 γκολ.

Β΄ ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον Πανσερραϊκό με ένα σουτ του Άλεξιτς να μπλοκάρει εύκολα ο Αθανασίου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκανε πιο προσεχτικά, με τον ρυθμό να είναι αισθητά πιο χαμηλός και χωρίς τις πολλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Στο 65΄ ο ΠΑΣ θα έχει όμως την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να μπει και πάλι στο παιχνίδι κερδίζοντας πέναλτι. Ο Ροσέρο έκανε τη σέντρα ο Αυλωνήτης έδιωξε αρχικά μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια σε μαρκάρισμά του επάνω στον Λεό ο διαιτητής θα δείξει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση και χωρίς πρόβλημα έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-1 και να βάλει τα Γιάννινα στην διεκδίκηση ενός βαθμού.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ ώστε να φέρει το ματς στα ίσια στο 68΄. Μετά απο σουτ του Σόρια η μπάλα κόντραρε πήγε παράλληλα με την εστία και ο Γούλερι έδιωξε προ κενής εστίας και ενώ ο Ροσέρο ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από αυτή την επικίνδυνη στιγμή ο Πανσερραϊκός φρέσκαρε την μεσαία του γραμμή για να δώσει ανάσες στους παίχτες του και προσπάθησε να παγώσει το ματς ώστε να κρατήσει το υπέρ του 2-1. Ο χρόνος περνούσε και οι γηπεδούχοι δεν απειλούταν, ενώ στο 88΄ είχανε και μια καλή ευκαιρία για να βρούνε και ένα τρίτο τέρμα με τον Ουάρντα, αλλά ο Αθανασίου του έβαλε το στοπ σταματώντας τον με διπλή προσπάθεια. Ο ρυθμός έμεινε χαμηλός μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και κίνητρο και το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ. Με αυτή τους την νίκη οι Σερραίοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Super League και την επόμενη χρονιά και μάλιστα βρέθηκαν και στην κορυφή των Play-out με 35 βαθμούς. 


Ενδεκάδες

Πανσερραϊκός: Κατσίκας,  Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου, Τομάς, Ουάρντα, Άλεκσιτς, Μπετανκόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος, Λέο, Ροσέρο, Κόντε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code