ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

NBA Play-in: Οι Λέικερς «άλωσαν» την Νέα Ορλεάνη και θα αντιμετωπίσουν τους Νάγκετς στα πλέι-οφ

 


Ένα σκληρό παιχνίδι έλαβε χώρα στην Νέα Ορλεάνη, όπου Λέικερς και Πέλικανς αγωνίστηκαν για ένα εισιτήριο στα πλέι-οφ, με τους Νάγκετς να περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά και για τις δύο ομάδες, με τη Νέα Ορλεάνη να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Το προβάδισμα αυτό έφτασε τους 10 πόντους στην αρχή της δεύτερης περιόδου, κάτι που αφύπνησε την παρέα του Λεμπρόν. Οι Λέικερς με ένα σερί 10-0 ισοφάρισαν γρήγορα και λίγο αργότερα με ένα ακόμα σερί 13-0 πήγαν στην ανάπαυλα με ένα προβάδισμα 10 πόντων. Στην τρίτη περίοδο η διαφορά αυτή έφτασε τους 18 πόντους υπέρ του Λος Άντζελες και οι Πέλικανς ήξεραν ότι αν ήθελαν να διεκδικήσουν το παιχνίδι θα έπρεπε να αντεπιτεθούν σύντομα. Έτσι και έκαναν, με μπροστάρη τον φανταστικό Ζάιον Γουίλιαμσον, ο οποίος τερμάτισε το παιχνίδι με 40 πόντους και 11 ριμπάουντ. Όμως, ενώ η Νέα Ορλεάνη κατάφερε να ισοφαρίσει με καλάθι του Ζάιον τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, στην ίδια φάση τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγώνα, κάτι που έγειρε την ζυγαριά ξανά υπέρ των Λέικερς. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με καθοριστική διαφορά στο παιχνίδι να είναι οι βολές (26/29 για τους Λέικερς, 11/15 για τους Πέλικανς), κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι με τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 106-110. Για τους νικητές, ο Λεμπρόν συνέβαλε τα μέγιστα με 23 πόντους 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Ντέιβις πέτυχε double-double με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ και οι Ράσελ, Ριβς και Χατσιμούρα όλοι σκόραραν απο 13 πόντους και πάνω.

Οι Λέικερς θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ τον κακό τους δαίμονα, τους Νάγκετς του - πολύ πιθανόν - MVP Νικόλα Γιόκιτς, κόντρα στους οποίους μετρούν 8 σερί ήττες, ξεκινώντας από τους περσινούς τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, όπου το Ντένβερ «σκούπισε» με 4-0 το Λος Άντζελες. Παρά το γεγονός ότι η σειρά τότε έληξε με 4-0, όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ ανταγωνιστικά. Φέτος, αντί για τελικός περιφέρειας, η μεταξύ τους σειρά θα λάβει χώρα στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι οι Λέικερς, όντες πιο φρέσκοι και με μία εβδομάδα ξεκούρασης μέχρι το πρώτο παιχνίδι, μπορούν να κάνουν αυτόν τον πρώτο γύρο πολύ πιο απρόβλεπτο από ό,τι περιμένουμε.

Από την άλλη, οι Πέλικανς θα έχουν άλλη μία ευκαιρία για να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ της Δύσης, αφού θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Κινγκς - Γουόριορς. Υπενθυμίζεται ότι όποιος περάσει από το τελευταίο ζευγάρι των πλέι-ιν, θα αντιμετωπίσει την ομάδα-έκπληξη της χρονιάς που κέρδισε την πρώτη θέση στην πολύ ανταγωνιστική Δυτική Περιφέρεια, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Όλα τα highlights του παιχνιδιού:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code