ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σταματάει το μπάσκετ ο Ρούντι Φερνάντεθ

 

4 Απριλίου σήμερα, ημέρα των 39ων γενεθλίων για τον Ρούντι Φερνάντεθ. Αυτή τη φορά ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ μας επιφύλασσε την έκπληξη καθώς όπως ανακοίνωσε θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν. Αυτό θα συμβεί αφού εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και μετέπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν εξασφαλιστεί η πρόκριση.

Η σπουδαία καριέρα του ξεκίνησε από την Μπανταλόνα και δεν άργησε να θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα.

Το 2007 επιλέχθηκε στο νούμερο 24 του Draft για τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς την φανέλα των οποίων φόρεσε από το 2008 μέχρι και το 2011. Την σεζόν 2011-12 φόρεσε την φανέλα των Νάγκετς.

Το 2012 ο κύκλος του NBA έκλεισε με τον Φερνάντεθ να επιστρέφει στην Ευρώπη και την Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την θέση του στο ρόστερ των Μαδριλένων.

Οι διακρίσεις πολλές. Σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση τριών Euroleague, 6 πρωταθλημάτων, 6 κυπέλλων και 9 Super Cup.

Σε εθνικό επίπεδο μετράει 2 χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα ασημένιο αλλά και ένα χάλκινο στο EuroBasket αλλά δύο ασημένια και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ:

"Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ" δήλωσε αρχικά ο βετεράνος γκαρντ/φόργουορντ, για να προσθέσει:

"Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρι εδώ".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code