ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Όταν δεν σκοράρεις θα τιμωρηθείς...

 

Δεν τον ήθελε η μπάλα τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ.

Έβγαλε φάσεις, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει με ορθό τρόπο ανάπτυξης, άγγιξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ είτε με οργανωμένη επίθεση, είτε στο τρανζίσιον, αλλά στο τέλος είδε τον Αθανασιάδη να του παίρνει μονίμως την μπουκιά από το στόμα και τον Ελίασον να μην γίνεται... Ελ Κααμπί και να σκοράρει στο τετ α τετ.

Πως μπορεί να έγινε αυτό; Πολύ απλά στο ποδόσφαιρο αν δεν τα δεις όλα τότε δεν θα φύγεις ποτέ χορτάτος από ένα γήπεδο. Το θέμα είναι το πως κατάφερε ο Ολυμπιακός ένα παιχνίδι που το σκορ θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 3-0 να το χάσει και μάλιστα με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, άξιζε να νικήσει και το ξέρουν όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, οι Πειραιώτες έχουν πάρει άλλα παιχνίδια με πολύ κατώτερη απόδοση και παρουσία. Ο Μεντιλίμπαρ είχε πει ότι η ομάδα θα πάει για το τρίποντο, το έδειξε με την αποστολή, με την ενδεκάδα, με τις αλλαγές. Το κυνήγησε μέχρι το τέλος. Οι ευκαιρίες για εκτός έδρας ντέρμπι ήταν πολλές, δεν αξιοποιήθηκε καμία, η άμυνα δεν είχε κινδυνεύσει ιδιαίτερα (το δοκάρι του Τσούμπερ δεν καταγράφηκε), το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, αλλά φυσικά εάν έφευγε με την ισοπαλία θα ήταν στο -5 από την κορυφή, στο -1 από την τρίτη θέση και θα πήγαινε με σούπερ ψυχολογία λόγω εμφάνισης (μετά το 1-6 με την Μακάμπι) στη συνέχεια στο πρωτάθλημα. 

Ό,τι έχασε ο Μαροκινός φορ των Πειραιωτών στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το έβαλε ο Ελίασον στις καθυστερήσεις του αγώνα. Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν δίκαιο άθλημα και κάπως έτσι οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έφυγαν με άδεια τα χέρια από ένα παιχνίδι που το κυνήγησαν μέχρι το τέλος και θα μπορούσαν να το πάρουν αν ήταν πιο εύστοχοι. Ο Βάσκος το δούλεψε αρκετά το ματς και το έπαιξε στα ίσια. Ήξερε πότε θα ανεβάσει την ομάδα του στο γήπεδο και πότε θα πάρει τα ρίσκα του. Σε αντίθεση με τον Αλμέιδα που δεν έχει κάνει και το καλύτερο κοουτσάρισμα κι ας αποθεώνεται για τις αλλαγές του. Ο Ολυμπιακός είδε τα κενά που δημιουργήθηκαν στο γήπεδο από τις αλλαγές του Αλμέιδα και πίεσε πολύ την ΑΕΚ, έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται και τελικά έχασε και το ματς. Ο Γιόβετιτς που είναι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης έχει αστοχήσει σε κενή εστία και σε ένα σημείο που ο αντίπαλος έδειχνε να τα έχει χαμένα. Κι όμως ένας παίκτης μεγάλης κλάσης χάνει ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και για αυτό το αγαπάμε. Για τις πολλές ανατροπές που προσφέρει. Για την πιθανότητα να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος. 

Όσον αφορά για το γκολ νίκης της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, τί να πω; Όταν θες να λέγεσαι κεντρικός αμυντικός, είτε της κορυφαίας διαχρονικά ομάδας στην χώρα μας, είτε… σε επίπεδο τοπικού, δεν αφήνεις μαρκάροντας με τα μάτια τον αντίπαλο παίκτη. Και κάρτα που είχες… πάρε κόκκινη. Αλλά μην χρεώσεις την ομάδα σου, με γκολ-μαχαιριά. Αναφέρομαι στον Ρέτσο, ο οποίος για ακόμη μια βραδιά έγινε ένας αρνητικός πρωταγωνιστής σε ένα παιχνίδι μάλιστα που ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού σταματώντας ουκ ολίγες φορές τον Λιβάι Γκαρσία που ήταν σε μεγάλη φόρμα. Δεν είμαι προσωποφάγος, ούτε θέλω να παίζω με την καριέρα, ή την εικόνα κανενός. Όμως, όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, επιβάλλεται να έχεις το νου σου επί όση ώρα κρατάει μια αναμέτρηση. Δεν χωρούν, ειδικά σε τέτοιας σημασίας ματς, τέτοια παιδαριώδη λάθη. 

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για το «νόμο του ποδοσφαίρου». Όταν δεν σκοράρεις, μπορεί στο τέλος να το φας. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Ν. Φιλαδέλφειας. Όπως γράφτηκε ιστορία στη Σερβία όπου ο Ολυμπιακός τα έβαζε, με τον ακριβώς ανάποδο τρόπο γράφτηκε η ιστορία στο γήπεδο της ΑΕΚ με τα γκολ που έχανε. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει την απόδοσή του στην OPAP Arena. Να τη διατηρήσει σε επιθετικότητα και καλό ποδόσφαιρο σε κάθε ματς στη συνέχεια. Να συνεχίσει αυτή την επιθετική φιλοσοφία του προπονητή του. Και να κυνηγά τη νίκη μέχρι το τέλος, σε καθένα από τα οκτώ ματς που εκκρεμούν. Δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικά. Όπως και να ‘χει η χοντρή ζημιά έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό στον Ολυμπιακό και απλά τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία και το κάθε λάθος κοστίζει.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό τα πλέι οφ. Έχει δύο κολλητές ήττες και έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 6 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που πήρε τεράστιο διπλό με πειστική εμφάνιση στη Λεωφόρο. Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για τον τίτλο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτές οι ελπίδες είναι ρεαλιστικές. Ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας η ΑΕΚ θα είναι από πάνω. Άρα η διαφορά δεν είναι στο -8... Θα πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός 9 βαθμούς τους οποίους θα πρέπει να χάσει ο «Δικέφαλος. Και σε όλα αυτά προσθέστε ότι θα πρέπει να προσπεράσει και τον Παναθηναϊκό, και τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Μην το ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι 4ος μετά τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Με την εικόνα πάντως που έδειξε στη Ν. Φιλαδέλφεια, δεν του αξίζει να είναι 4ος.

Τώρα έχει μπροστά του τον Άρη στο Καραϊσκάκη και τη Λαμία στη Φθιώτιδα για να τους κερδίσει και να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ρεαλιστικά ο μοναδικός στόχος που του έχει απομείνει είναι το Κόνφερενς και η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισητηρίου μέσα από το πρωτάθλημα με την κατάληψη της 3ης θέσης...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code