ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κάρλος Σάινθ: Με την πλάτη στον τοίχο

 

Στο Ιαπωνικό GP, όπου η Red bull έκανε το 1-2, με τον Φερστάπεν να επιστρέφει σε συνήθη στάνταρ, ένας πιλότος της Ferrari τους συνόδευσε στο βάθρο.

Όχι, δεν ήταν ο Σαρλς Λεκλέρκ ο πιλότος που έχει συμβόλαιο με τη Σκουντερία και το 2025, αλλά ο οδηγός που θα δει την πόρτα της εξόδου στο τέλος της σεζόν από  τους κόκκινους: μιλάμε φυσικά για τον Κάρλος Σάινθ. 

Κάπου εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα γιατί πλέον έχει γίνει νέο ανέκδοτο ότι και πάλι, η Ferrari λάθος πιλότο διώχνει. 

Ήταν 02 Φεβρουαρίου όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του Λιούις Χάμιλτον με τη Ferrari. Ο Σάινθ σίγουρα θα πικράθηκε, κάνοντας τις τυπικές δηλώσεις για απολαυστική τελευταία σεζόν και πόσο άψογη συνεργασία εiχαν οι δύο πλευρές μεταξύ τους. 

Η αλήθεια όμως έλαμψε ήδη από τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν: ο Ισπανός δείχνει αναγεννημένος, να πατά καλύτερα έως και σήμερα και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι στο καλό έκανε τόσα χρόνια. Πολλές φορές το να χάνεις το σίγουρο, το ασφαλές περιβάλλον σου, σε κάνει να ανεβάζεις στροφές, ιδίως όταν είσαι στον σκληρό κόσμο της Formula 1, με την πλάτη στον τοίχο να ψάχνεις για ένα νέο -μεγάλο- συμβόλαιο. Το να ψάχνει τη νέα του στέγη πιθανότατα είναι ένα κίνητρο που έκανε το Σάινθ να "σκληρύνει" και να τα δώσει όλα. 

Ούτε η εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας που έκανε, χάνοντας το GP στην Τζέντα τον πτόησε: στον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία κέρδισε, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι θα το έκανε ακόμη και αν δεν εγκατέλειπε τελικά ο Φερστάπεν. Και προσωπικά δεν αμφιβάλλω καθόλου. 

H Ferrari από την άλλη, φαίνεται ότι φέτος θα αφήσει τους πιλότους της ελεύθερους να είναι μπροστά ο καλύτερος. Όπως και στην Αυστραλία δεν τέθηκε θέμα για τον νικητή, έτσι και τώρα ο Σάινθ δεν έμεινε πίσω από τον Λεκλέρκ, ήταν με πιο φρέσκα ελαστικά και πέρασε στην τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας τον Μονεγάσκο τέταρτο, να παραπονιέται για το παράθυρο λειτουργίας των ελαστικών του που προσπαθεί να βρεί.. 

Ο Σάινθ μου φαίνεται πως έχει βαλθεί να αποδείξει στη Ferrari  ότι κάνει λάθος. Το δήλωσε και ο ίδιος άλλωστε μετά τη νίκη του στην Αυστραλία: "Είμαι ο νικητής αλλά είμαι και αυτός χωρίς ομάδα του χρόνου", είπε με νόημα... 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code