ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Stoiximan Super League: Οι κορυφαίοι έντεκα που "έλαμψαν" στη κανονική διάρκεια!


Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας των play offs της Stoiximan Super League και λίγο πριν την σέντρα των play offs, το Sportsnewsgreece παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

«Men lie, women lie, numbers don't», είχε πει κάποτε ο θρυλικός ράπερ Jay Z και κάπως έτσι 
δημιουργήθηκε η παρακάτω σύνθεση που θα διαβάσετε. Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα του 21ου αιώνα, αντιλαμβάνεται κανείς πως η επιλογή των έντεκα που διέπρεψαν στην regular season, πρόκειται να αδικήσει την προσπάθεια αρκετών εξαιρετικών ποδοσφαιριστών. Ωστόσο κάποιοι "έλαμψαν" λίγο παραπάνω... τόσο μέσα από τη στατιστική τους, όσο και μέσα από την πορεία της ίδια τους της ομάδας...

1. Ντομινίκ Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ)

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έκοψε το "νήμα" ο "Δικέφαλος του Βορρά", με τον 24χρονο Κροάτη τερματοφύλακα να κατεβάζει για ακόμη μία σεζόν "ρολά". Σε ηλικία 24 ετών δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, συμβάλλοντας στα μέγιστα ώστε η ομάδα του να διατηρήσει την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης. Το όνομα του αναμένεται να συζητηθεί αρκετά στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

2. Ροντινέι (Ολυμπιακός)

Αδιαμφισβήτητα ένας εκ των πιο ποιοτικών παικτών του Ολυμπιακού, ένας δεξιός οπισθοφύλακας που διαθέτει όλο το πακέτο. Αρκετά συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ακόμη περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, αποτέλεσε πυλώνα της ομάδας του, συνεισφέροντας παράλληλα δύο τέρματα και τρεις ασίστ. Ξεχώρισε με το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξε πως η παρουσία του θα κριθεί κομβική ενόψει συνέχειας.

3. Κωνστανίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ)

Τι και αν έκλεισε τα 20 του χρόνια μόλις τον περασμένο Νοέμβρη, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός των Θεσσαλονικιών αποδεικνύει πως το μέλλον του ανήκει και πως αποτελεί ίσως τον πιο ταλαντούχο Έλληνα στόπερ του πρωταθλήματος. Πήρε φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του και συνέβαλε στα μέγιστα ώστε αυτή να δεχθεί τα λιγότερα γκολ στη διοργάνωση (21).

4. Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ)

Στην δεύτερη του σεζόν στη Super League, ο Κροάτης με την σπουδαία καριέρα αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει όλα όσα περίμενε η "Ένωση" όταν τον απόκτησε. Ψύχραιμες αποφάσεις, ποιότητα στις αναχαιτήσεις και γενικότερα μία ηγετική φυσιογνωμία η οποία βοηθά πολύπλευρα τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλο συν τα κρίσιμα τέρματα που πέτυχε για να χαρίσει βαθμούς στην ομάδα του, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να φτάνει στα τέσσερα.

5. Ραχμάν Μπάμπα (ΠΑΟΚ)

Πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή, ο οποίος αν δεν είχε τους οδυνηρούς τραυματισμούς του θα μπορούσε να αγωνιστεί σε κάποιον ακόμη μεγαλύτερο σύλλογο. Η επιστροφή του ωστόσο στην Ελλάδα κρίνεται εξαιρετική, καθώς δείχνει να έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να "καταπίνει" με τις επελάσεις του την αριστερή πτέρυγα, έχοντας παράλληλα στη "πλάτη" του 4 γκολ και 2 ασίστ. Σε ηλικία 29 ετών πλέον, μοιάζει πως μπορεί να "στερίωσει" στην Τούμπα.

6. Γουίλιαν Αραό (Παναθηναϊκός)

Ακόμη ένας αθλητής που ήρθε στον τόπο μας με εξαιρετικές περγαμηνές και για καλή τύχη των φίλων του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής καλύπτει τις προσδοκίες και με το παραπάνω. Θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί και στους κεντρικούς αμυντικούς, καθώς αποτέλεσε "κέρβερο" για τους αντιπάλους του τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στα μετόπισθεν, όπου κλήθηκε να αγωνιστεί κατά συνθήκη. Βασικός αρωγός στο να διατηρήσει η ομάδα του την δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση του πρωταθλήματος (24).

7. Γενς Γόνσον (ΑΕΚ)

Η ήρεμη δύναμη της "Ένωσης", ο Σκανδιναβός που κατέφτασε αθόρυβα το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα και μέσα από τη δουλειά του αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του συλλόγου. Εξαιρετικές τοποθετήσεις στο πεδίο ευθύνης τους και σπουδαίες αρετές τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και σε αυτό του build up. Ένα "εργαλείο" που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

8. Ντάνιελ Ποντένσε (Ολυμπιακός)

Πράγματα και "θαύματα" κάνει ο Πορτογάλος "σούπερμαν" των "ερυθρόλευκων" στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι, συμπληρώνοντας μάλιστα πρόσφατα τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου. Πέραν των φαντεζί ενεργειών, διανύει την πιο αποδοτική σεζόν της καριέρας του, ενώ στο πρωτάθλημα μετρά επτά τέρματα και πέντε ασίστ. Γεμάτη στατιστική για τον άλλοτε διεθνή Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος βρίσκεται δικαιωματικά στο αριστερό "φτερό" της ενδεκάδας.

9. Κίριλ Ντεσπότοφ (ΠΑΟΚ)

Το όνομα του αποτέλεσε σίριαλ το περασμένο θέρος, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να τον διεκδικούν και εν τέλει τον "Δικέφαλο του Βορρά" να ευτυχεί να τον αποκτήσει. Ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος αγωνίζεται με ευχαίρεια σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και ταλαιπωρεί όσο κανείς άλλος τις αντίπαλες άμυνες. Δέκα τέρματα και επτά ασίστ για τον εντυπωσιακό 27χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μπορεί να τερματίσει τη σεζόν με double - double και τοποθετείται στη θέση του δεξιού εξτρέμ.

10. Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Ο Τρικαλινός μέσος δείχνει να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τους δύο χιαστούς και σε ηλικία 31 ετών δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να ηγηθεί των Πειραιωτών στην προσπάθεια επιστροφής στους τίτλους. Με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο "χορεύει" τις αντίπαλες άμυνες, έχοντας παράλληλα εξαιρετικά στημένα, γεγονός που αποδίδεται στη στατιστική του με έξι γκολ και επτά ασίστ. Πιο μεστά νούμερα από το απόλυτο wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να διαπρέψει.

11. Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ).

Το φαινόμενο Γκαρσία χρίζει μελέτης, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό, αλλά και έναν εξαιρετικά άτυχο ποδοσφαιριστή. Τι και αν βρίσκεται συνέχεια στα πιτς ως τραυματίας, έχει κατορθώσει σε μόλις 12 εμφανίσεις να καταγράψει 11 τέρματα και δύο ασίστ, όντας εκ των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που προηγείται στη λίστα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος "ματώνει" τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας ωστόσο παραπάνω συμμετοχές.

Προπονητής: Λεωνίδας Βόκολος (Λαμία)

Στη δεύτερη απόπειρα του στην πρώτη κατηγορία έπειτα από το ολιγόμηνο πέρασμα από τον Πανιώνιο τη σεζόν 2019/20 όπου ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης, υποβιβάστηκε, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ. Αποτελεί τον "εγκέφαλο" της εντυπωσιακής αγωνιστικής περιόδου που διανύει η Λαμία, με αποκορύφωμα την είσοδο της στα play offs, ενώ παράλληλα ανέδειξε παίκτες όπως οι Νούνιες, Τσιλούλης, αλλά και ο αναγεννημένος Καρλίτος, ο οποίος εξασφάλισε μεταγραφή στην Αστάνα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code