ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα λάθη του Μεντιλίμπαρ και τα λάθη του Ολυμπιακού


Στον απόηχο της ήττας του Ολυμπιακού στη πρεμιέρα των play offs από τον Παναθηναϊκό, το SNG διαχωρίζει τις ευθύνες προπονητή και συλλόγου.

Πισωγύρισμα για τους "ερυθρόλευκους" στο ντέρμπι αιωνίων, καθώς φαίνεται πως η βαριά εντός έδρας ήττα από το "τριφύλλι" με 1-3, "γκρέμισε" σχεδόν όλα όσα έχτισε τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας στη Stoiximan Super League. Από το -2 βρίσκεται πλέον στο -5 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι το αγωνιστικό πρόσωπο για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Το χθεσινοβραδινό (11/03) αποτέλεσε συνέχεια της άσχημης εικόνας στην ευρωπαϊκή μάχη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Πειραιώτες να δέχονται συνολικά επτά τέρματα σε διάστημα μίας εβδομάδας, ωστόσο το παρόν κείμενο θα επικεντρωθεί στα όσα διαδραματίστηκαν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Φαίνεται λοιπόν πως για πρώτη φορά στην - μέχρι στιγμής - μικρής διάρκειας παρουσία του στο λιμάνι, τα φώτα συγκεντρώθηκαν με αρνητικό τρόπο στο πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ.

Άπαντες απόρησαν όταν είδα την σύνθεση της ομάδας, παρατάσσοντας τους παίκτες με ένα 4-4-2 που ο κόσμος της δεν έχει συνηθίσει να βλέπει. Στον πάγκο οι Τσικίνιο και Φορτούνης, με την απουσία του πρώτου να αποτυπώνεται έντονα στο χορτάρι του "Γ. Καραϊσκάκης". Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί στο πρώτο μέρος να έμοιαζε επικίνδυνος από τα "φτερά" και να ευτύχισε να ανοίξει το σκορ χάρη στο υπέροχο τέρμα του Ποντένσε, ωστόσο η παρουσία μόνο δύο μέσων (σ.σ. Έσε - Όρτα), έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να κερδίσουν την μάχη  του κέντρου.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν ανισορροπίες και υπερφόρτωση στην νωχελική άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έβλεπαν τους αντιπάλους τους να επιτίθενται όντας υπεράριθμοι. Σε δηλώσεις του ο 62χρονος τεχνικός αιτιολόγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του αυτή, αναφέροντας πως η παρουσία δεύτερου επιθετικού (σ.σ. Ναβάρο), έγινε με σκοπό την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Ωστόσο το καλούπι του Ισπανού επιθετικού, αλλά και η εμφάνιση που πραγματοποίησε τον έθεσε ακίνδυνο για τους σκληροτράχηλους στόπερ της αντίπαλης άμυνας.

Από εκεί και έπειτα και ενώ η ομάδα του βρέθηκε ήδη να χάνει στο ημίχρονο, ο Βάσκος δεν κατόρθωσε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Επέλεξε να διατηρήσει την ίδια διάταξη, αλλάζοντας μόνο τα πρόσωπα... και περνώντας στον αγωνιστικό χώρο παίκτες οι οποίοι ίσως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα. 

Ωστόσο οι ευθύνες του μέχρι στιγμής περιορίζονται σε αυτά, διότι δύσκολα μπορείς να τον κατηγορήσεις για όσα απίστευτα συνέβησαν φέτος στον οργανισμό. Συνολικά φέτος ήρθαν 24 παίκτες, τρεις αθλητικοί διευθυντές, ενώ ο ίδιος αποτελεί τον τέταρτο (σ.σ. μαζί με τον Συλαϊδόπουλο) τεχνικό που κάθεται στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως η ποδοσφαιρική λογική και τα θεμέλια θέλουν χρόνο για να επανέλθουν, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν εργάζεται με τους παίκτες της αρεσκείας του που θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το πλάνο.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι υπομονή, με παράλληλη στήριξη στον Μεντιλίμπαρ ώστε να διορθώσει μεθοδικά τα κακώς κείμενα των τελευταίων - πολλών μηνών. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τον "αδειάσει", τηρώντας την πολύ εύστοχη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2025, ώστε το καλοκαίρι να γίνει ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, στοχευμένες προσθήκες και μία σωστή προετοιμασία, ώστε ο σύλλογος να επανέλθει στις επιτυχίες του παρελθόντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code