ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κλοπ - Γκουαρδιόλα, τελευταία πράξη: Η τιτανομαχία των πάγκων μέσα από αριθμούς!


H Λίβερπουλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στην... ίσως τελευταία - επί αγγλικού εδάφους - συνάντηση μεταξύ Κλοπ και Γκουαρδιόλα και το SNG ξεδιπλώνει το "κουβάρι" μίας σπουδαίας αντιπαλότητας!

To Άνφιλντ φοράει τα καλά του όντας πλέον ανακαινισμένο και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει κάτι παραπάνω από 60 χιλ. φιλάθλων οι οποίοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το βρετανικό παιχνίδι της σεζόν. Επρόκειτο για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους "κόκκινους" του Μέρσεϊσαϊντ (63 β.) και τους "πολίτες" του Μάντσεστερ (62 β.), στην κατά πάσα πιθανότητα τελευταία "παρτίδα σκάκι" ανάμεσα σε Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα.

Υπάρχει πάντοτε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν στον τελικό του FA Cup, ωστόσο δεν πρόκειται στο εγγύς μέλλον να αναμετρηθούν στο πλαίσιο της Premier League, εκεί όπου το διακύβευμα είναι πιο μεγάλο από ποτέ. Ο τελευταίος "χορός" λοιπόν μεταξύ των κορυφαίων προπονητών που είδε το "Νησί" στη μετά Φέργκιουσον εποχή και λίγες ώρες πριν τη "σέντρα" της κομβικής αναμέτρησης, αξίζει να σταθούμε στα πεπραγμένα τους κατά την διάρκεια της συνύπαρξης τους.

Στα μεταξύ τους "ραντεβού" υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα του ενός, γεγονός που αντικατοπτρίζεται τέλεια στη δήλωση του Καταλανού τεχνικού, ο οποίος είχε πει στο άκουσμα της αποχώρησης του Γερμανού ετέρου του: «Θα κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια. Τα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ ήταν εφιάλτης Φυσικά και θα μας λείψει». Για το τυπικό της υπόθεσης ο Κλοπ μετρά μέχρι σήμερα (10/03) 12 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 24 αναμετρήσεις.

Κατά την διάρκεια της παράλληλης οκταετίας τους στο "Νησί", έχουν αναμετρηθεί στο Άνφιλντ 10 φορές. Ενόψει της 11ης, ενδιαφέρον έχει το στατιστικό που θέλει τον "Normal One" να πανηγυρίζει 6 φορές, ενώ οι υπόλοιπες 4 αναμετρήσεις οδηγήθηκαν σε 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, με τους "Scousers" να πετυχαίνουν 18 τέρματα έναντι 11 των αντιπάλων τους. Η δύναμη της έδρας γυρνά την πλάστιγγα ξεκάθαρα υπέρ του, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ με 7 τέρματα.

Από εκεί και έπειτα ιδιαίτερη αναφορά στους τίτλους δεν έχει μεγάλη αξία να πραγματοποιηθεί, καθώς άπαντες γνωρίζουν πως ο Γκουαρδιόλα έχει σχεδόν τερματίσει το παιχνίδι στην Αγγλία με το "σπαθί" του. Μπορεί να κλήθηκε να διαχειριστή διαφορετικά οικονομικά ποσά, ωστόσο η εξαιρετική δουλειά του δε χωρά αμφισβήτηση, γεγονός που τον φέρνει σε θέση να υπερέχει με συνολικά 13 έναντι 5 εγχώριων τροπαίων.

Στο ρεζουμέ, οι απανταχού φίλοι της "στρογγυλής θεάς" αναμένουν με αγωνία να περάσουν οι ώρες ώστε να σφυριχτεί η σέντρα στο Λίβερπουλ. Με την Άρσεναλ να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή με 64 βαθμούς και έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο, το παιχνίδι λαμβάνει χαρακτήρα "ζωής και θανάτου". Από τη μία ο Κλοπ καλείται να διαχειριστή τις πολλές και σημαντικές απουσίες του (βλ. Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Κονατέ και Ζότα), ενώ με την σειρά του ο Ισπανός "μαέστρο" θα πρέπει να ανταπεξέλθει στο αφόρητα πιεστικό Άνφιλντ. Η συνέχεια στο χορτάρι...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code