ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λίβερπουλ: Η Κ23 απέναντι στην Σάουθαμπτον και η παρακαταθήκη του Κλοπ!

 

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να αγωνιστεί με ανήλικους και ενήλικους έφηβους στα δύο εγχώρια κύπελλα, γεγονός που οδηγεί σε ενδιαφέροντα στατιστικά και ένα όμορφο συμπέρασμα...

Γρήγορα αλλά όχι βασανιστικά κυλά η τελευταία σεζόν του Κλοπ στο Άνφιλντ, καθώς ο Γερμανός τεχνικός φροντίζει να εκπλήσσει συνεχώς τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μερικά 24ωρα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν (Carabao Cup) με την πιο πειραματική σύνθεση που θα μπορούσε να παρατάξει, ακολούθησε ακόμη μία μεγάλη έκπληξη, αυτή τη φορά στον θεσμό του FA Cup.
 
Εκεί λοιπόν υπέταξε την ανταγωνιστική Σαουθάμπτον η οποία φιγουράρει στην 4η θέση της Championship με 3-0, για να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πως όμως μία νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο της δεύτερης κατηγορίας αποτελεί επίτευγμα; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας 11+5 παίχτες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια!

Και σα να μην έφτανε αυτό, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι "μπέμπηδες" να είναι αυτοί οι οποίοι χρίστηκαν σκόρερ ώστε να δώσουν στους "κόκκινους" το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Το σκορ άνοιξε στο 44ο λεπτό ο 18χρονος Ουαλός (σ.σ. με καταβολές από την Κύπρο) Λιούις Κούμας, για να έρθει στο δεύτερο μέρος από τον πάγκο ο συνομήλικος του Τζέιντεν Ντανς, για να σημειώσει και αυτός τα δύο παρθενικά του τέρματα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι στο 78ο λεπτό έλαβε το χρίσμα ο μόλις 16 ετών (σ.σ. γεννηθείς το 2007) Τρέι Νιόνι, όντας ένας εκ των νεότερων που αγωνίζεται διαχρονικά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όλα αυτά σε ένα υπέροχο βράδυ στο Άνφιλντ, μπροστά στον κόσμο του συλλόγου ο οποίος τους χάρισε "ζεστό" χειροκρότημα, οδηγώντας τους στα πιο λαμπερά χαμόγελα.

Φαίνεται λοιπόν πως το σπουδαίο έργο του Κλοπ στο Μέρσεϊσαϊντ δε περιορίζεται μονάχα σε τίτλους, καθώς ο ίδιος μοιάζει να έχει ένα δικό του, μεγαλειώδης σχέδιο. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα κατορθώσει να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο της Premier League, ωστόσο φαίνεται πως με την αποχώρηση του επιθυμεί να παραδώσει μία γενιά ταλαντούχων παιδιών, η οποία μπορεί να πλαισιώσει την Λίβερπουλ του μέλλοντος!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code