ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

UEFA: Παραίτηση Μπόμπαν με αιχμές για Τσέφεριν

 

Χαμός στην UEFA, καθώς την παραίτηση του από επικεφαλής ποδοσφαίρου στην UEFA ανακοίνωσε ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, αφήνοντας αιχμές για νομικούς ελιγμούς προκειμένου να παραμείνει πρόεδρος ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο άλλοτε μέσος της Μίλαν και της εθνικής ομάδας της Κροατίας ανέλαβε το πόστο του επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA το 2021, αφού προηγουμένως είχε συνεργαστεί με τον Τζιάνι Ινφαντίνο στη FIFA.

«Αν και έχω εκφράσει την πλήρη αποδοκιμασία μου, ο Πρόεδρος της UEFA πιστεύει ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια στις αλλαγές που προτείνει, ούτε ηθική αναστολή, και θέλει να φτάσει το θέμα μέχρι το τέλος, προωθώντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες», είπε στην L'Equipe ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

Παράλληλα τόνισε πως: «Ήταν εκείνος (Τσέφεριν) που παρουσίασε και πραγματοποίησε τις μεταρρυθμίσεις το 2017, για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Αυτοί οι κανόνες εισήχθησαν ακριβώς για να προστατεύσουν την UEFA από την κακή διακυβέρνηση και το παλαιό σύστημα.

Το ότι γυρίζει την πλάτη σε αυτές τις αξίες είναι ακατανόητο. Το να είμαι συνένοχος σε όλα αυτά θα ήταν ενάντια στις αρχές και τις αξίες που πάντα υπερασπιζόμουν. Δεν θέλω να γίνω ήρωας, ειδικά επειδή δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι, αλλά με λύπη και με βαριά καρδιά, συνειδητοποιώ ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από την UEFA».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code