ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Δύσκολη νίκη και τώρα Μπράϊτον (0-1)

 


Δύσκολο πέρασμα από τα Γιάννινα για την Ένωση του Ματίας Αλμέιδα με το γκολ του Τσούμπερ από το πρώτο ημίχρονο να της χαρίζει την νίκη και να την ανεβάζει στην δεύτερη θέση με 27 βαθμούς και την προσοχή της να στρέφεται στο σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μπράϊτον για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, που θα κρίσει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον της. Χωρίς νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έμεινε η ομάδα της Ηπείρου έχοντας κολλήσει στην 12η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με 7 βαθμούς σε 11 αγώνες.


Α' ημίχρονο

Επιθετικά μπήκε η Ένωση χάνοντας 2 μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δείχνοντας τις διαθέσεις της από νωρίς με τα σουτ των Σιμάνσκι(2') και Ελίασον(4') να περνάνε πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν. Η επιθετική διάθεση αυτή την βοήθησε να σκοράρει στο 7΄, κάτι που ήθελε να πετύχει από νωρίς διώχνοντας το άγχος της. Άψογη συνεργασία μέσα στην μικρή περιοχή από τους Ελίασον, Πινέδα και Τσούμπερ να αλλάζουν γρήγορα την μπάλα και αυτή να φτάνει στον Ελβετό επιθετικό και εκείνος υπό πίεση να πλασάρει με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κλέιμαν για να γράψει το 0-1.

Άμεση ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον ΠΑΣ με τους Ηπειρώτες να βγαίνουν σε αντεπίθεση, τον Ρομέρο να βγάζει στον Μπάλαν ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και την μπάλα να φτάνει στον ελεύθερο Παμλίδη ο οποίος σε κενή εστία και με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ εξουδετερωμένο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Η Ένωση συνέχισε να είναι απειλητική χάνοντας τις ευκαιρίες την μια μετά την άλλη με τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να μπλοκάρονται από τον Κλέιμαν.

Τα λεπτά περνούσαν και η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες καταφέρνοντας να μην σκοράρει σε δύο περιπτώσεις όπου οι παίχτες της βρέθηκαν απέναντι στην εστία με τον Κλέιμαν εξουδετερωμένο. Αρχικά στο 30΄ ο Τσούμπερ έφτασε κοντά στο να σκοράρει για δεύτερη φορά, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ελβετός έπιασε την κεφαλιά και ο Κλέιμαν με την επέμβασή του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει ξανά στον ίδιο αλλά προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Στην δεύτερη περίπτωση ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ από την κορυφή της περιοχής αλλά τον Κλέιμαν να τον σταματάει και την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Γκατσίνοβιτς που έκανε το σουτ, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και αυτή να είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου και την Ένωση να πηγαίνει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με την ΑΕΚ ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθεί να βρει το δεύτερο γκολ που θα της κλειδώσει την νίκη. Η Ένωση προσπάθησε να γίνει απειλητική με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, αλλά αυτές πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του ΠΑΣ ανεκμετάλλευτες. Στο 68΄ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΆΕΚ με τον Μοχαμαντί να στρώνει την μπάλα στον Πινέδα το σουτ του οποίου κόπηκε και στην επαναφορά το σουτ του Γκατσίνοβιτς να περνάει εκτός. Στο 72΄ ήρθε η πρώτη ευκαιρία για το δεύτερο μέρος για τους Ηπειρώτες με τον Λεο να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σουτ του Παμλίδη αλλά αυτό να περνάει άουτ. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ήρθε για τον ΠΑΣ με τον Πανάγου να δοκιμάζει ένα σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Εραμούσπε και να περνάει άουτ και την ΆΕΚ να παίρνει μια δύσκολη νίκη που την ανέβασε στην δεύτερη θέση με 27 βαθμούς.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Παμλίδης, Ροσέρο, Μπάλαν.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code