ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Pregame Λιθουανία - Ελλάδα: Must win παιχνίδι χωρίς αύριο για την Ελλάδα


Μετά την ψυχοφθόρα νίκη της, η Εθνική τίθεται αντιμέτωπη με τους Λιθουανούς σε έναν ακόμα τελικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρόκριση για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Νεοζηλανδούς και θα αντιμετωπίσει την αήττητη Λιθουανία (3-0 στον όμιλό της), έχοντας σαν μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η επίσημη αγαπημένη θέλει μόνο τη νίκη, καθώς σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετήσει και μαθηματικά τη διοργάνωση, ενώ αν νικήσει, θα χρειάζεται να κερδίσει και το Μαυροβούνιο στο παιχνίδι της Κυριακής, αν θέλει να προκριθεί σίγουρα (σε περίπτωση νίκης με τη Λιθουανία, η Ελλάδα θα μπορεί ακόμα και να χάσει από το Μαυροβούνιο και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Λιθουανίας με τις ΗΠΑ, να είναι εκείνη που θα πάρει την πρόκριση). Όμως, δε χρειάζεται να προτρέχουμε, καθώς το σημερινό ματς είναι πολύ σπουδαίο και συνάμα πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά την ομάδα μας, το τι θα χρειαστεί να κάνει, είναι λίγο πολύ γνωστό. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη πρέπει να παίξουν με όρεξη, σκληράδα και πολύ καλή άμυνα, ενώ σημαντικό θα είναι να κρατήσουν σταθερή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, να περιορίσουν δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερο τα "νεκρά" τους επιθετικά διαστήματα στο παιχνίδι. Οι Λιθουανοί αμύνονται πολύ καλά (68 πόντους μ.ο. παθητικό στα τρία ματς με Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτο), έχουν δυνατά κορμιά, γεγονός που κάνει το έργο των διεθνών ακόμα δυσκολότερο. Στη γραμμή των ψηλών ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα ο NBAer, Γιόνας Βαλαντσιούνας, με τον σέντερ των Πέλικανς να αποτελεί τον ογκόλιθο για την ομάδα του, ενώ στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να απειλήσει και μέσα από τη ρακέτα, αλλά και από μακριά με το καλό σουτ που διαθέτει. 

Σίγουρα, οι Λιθουανοί ξέρουν και να επιτίθενται πολύ καλά, πράγμα που μαρτυρά το έως τώρα ενεργητικό τους (93.3 πόντους κατά μέσο όρο), έχοντας σε πολύ καλό τουρνουά μέχρι στιγμής τον Γιοκουμπάιτις, ο οποίος μετρά 12 πόντους κατά μέσο όρο στα τρία παιχνίδια της ομάδας του, ενώ είναι και ο βασικός κλασικός οργανωτής της ομάδας με 5.3 ασίστ.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα θα έχει δύσκολο έργο, έχει το ρόλο του αουτσάιντερ, αλλά η Εθνική έχει μάθει να μάχεται και να παλεύει τα παιχνίδια της. Αν έχει και σε καλή μέρα τα "βασικά της χαρτιά", Ουόκαπ, Λαρεντζάκη, Παπαπέτρου και φυσικά Παπαγιάννη, με το ρόλο του Έλληνα ψηλού να κρίνεται κομβικός απέναντι στον Βαλαντσιούνας, έχει τύχη να πάρει τη μεγάλη αυτή νίκη.

Το παιχνίδι της Εθνικής θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1 και το Novasports Start και θα ξεκινήσει στις 15:40.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code