ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code 

Κόρμπος: «Μπήκα στο ποδόσφαιρο σαν Παναθηναϊκός, βγήκα σαν Πανιώνιος»


Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο άλλοτε εμβληματικός παίκτης του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος στο Sportsnewsgreece και τον Κωσταντίνο Χατζηκυριαζή. 
Ο ίδιος μίλησε για την μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από τον Πανιώνιο, που τον ανάγκασε να «ξεχάσει» τον Παναθηναϊκό. Εκτός του Πανιωνίου όμως, ανοίγεται και δεν κρύβεται, αναφέρετε σε τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται για πολλά χρόνια με τους ποδοσφαιριστές των χαμηλότερων κατηγοριών μας.

Τέλος, σχολιάζει την φετινή πορεία των ελληνικών μας ομάδων στην Ευρώπη αλλά και τους προπονητές αυτών.

Μία συνέντευξη που δεν μπορείς να χάσεις:

για την αποδοχή και αγάπη που εισέπραξε στον Πανιώνικο συγκριτικά με τα πρώτα του βήματα στο Περιστέρι:

Σίγουρα ρόλο έπαιξε ότι στον Ατρόμητο ήμουν στα ποδοσφαιρικά μου ξεκινήματα, τότε δεν είχα κάνει όνομα, όπως όταν είχα πάει στον Πανιώνιο, καθώς στον Πανιώνιο πήγα από γεμάτες χρονιές από άλλες ομάδες της Super League. Έπαιξαν πολλά ρόλο, το δέσιμο  μου με την ομάδα, με τον κόσμο, κάτι το οποίο δεν μπορώ να πω ότι  έγινε στον Ατρόμητο, γιατί τότε υπήρχαν μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές από εμένα και ηλικιακά και σαν όνομα, ας πούμε είχε δέσιμο με τους οπαδούς ο Ζαφειρόπουλος , στον Πανιώνιο έτυχε να ήμουν εγώ.

για την κατάσταση του Πανιωνίου όταν ήρθε αλλά και όταν έφυγε απ' τον σύλλογο:
Όταν τον Ιανουάριο του 2015 πήγα στην ομάδα είχα φύγει από τον Παναιτωλικό ο οποίος ήταν τέταρτος στην βαθμολογία τότε της Super League και πήγα στην τρίτη ομάδα από το τέλος της κατηγορίας. Σίγουρα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, ήταν μια δύσκολη απόφαση, τα παιδιά ήταν όλα στις πληρωμές τους πάρα πολύ πίσω. 

Φανταστείτε το πρώτο εξάμηνο του '15 μέχρι να  τελειώσει η σεζόν δεν είχαν ούτε ένα ευρώ ούτε από αποδόσεις, ούτε από μισθό. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα αλλά ήταν αυτό που μας έδεσε σαν ομάδα και βγάλαμε αυτό το ανταγωνιστικό πρόσωπο. 

Τις επόμενες χρονιές τα πράγματα έγιναν καλύτερα πάρα πολύ, καμία σχέση με το '15. Απλώς πιστεύω την τελευταία χρονιά κάπου χάθηκε ο δρόμος και ήταν σαν να ξαναζούσα όχι σε τέτοιο βαθμό όπως του '15 αλλά ήταν δύσκολη η χρονιά 2019-20 από ότι ήταν τις τελευταίες δύο τρεις χρονιές πίσω. 

για την εποχή Δάρα και Ζαμάνη και πόσο επηρεάστηκε οικονομικά:

Ήταν απολύτως φυσιολογικό να επηρεάσει αλλά επειδή είχαμε χορηγήσεις από την Nova σχεδόν όλοι οι παίκτες τις χρονιές 2016,2017 και 2018 τα πράγματα ήταν αρκετά καλά θα έλεγα και εκεί άρχισαν τα οικονομικά στοιχεία να ανακάμπτουν. 

αν σκέφτηκε να αποχωρήσει απ' την ομάδα:

Ούτε κατά διάνοια, το δέσιμο που είχαμε με την ομάδα ήταν απίστευτο, δηλαδή ακόμα και τώρα έχω  πολύ μεγάλο δέσιμο με την ομάδα με αρκετά παιδιά που έχουν αποχωρήσει , οπότε όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας, ονόματος, εθνικότητας είχαν βάλει πλάτη για την ομάδα και ό,τι γινόταν έμενε στα αποδυτήρια και δεν μας επηρέαζε πουθενά και δεν βγαίναμε έξω να το πούμε πουθενά.

ο βασικός λόγος της πτώσης του Πανιωνίου:

Σίγουρα πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε το -6 που είχαμε στην αρχή της χρονιάς, καθώς η ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια στο τέλος και αν ο Τσιλούλης έβαζε το γκολ στον Ατρόμητο τελευταία αγωνιστική θα είχαμε σωθεί,  δηλαδή πέσαμε για έναν πόντο. Αυτοί οι έξι βαθμοί σίγουρα μας στοιχίσανε πάρα πολύ, γιατί αν τους είχαμε θα ήταν διαφορετικά και η ψυχολογία μας για το πρωτάθλημα. Άλλο να ξεκινάς με μηδέν επί ίσοις όροις και άλλο να έχεις ένα γολγοθά να ανέβεις αλλά ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, δεν ήταν στα χέρια μας, εμείς παλέψαμε με νύχια και με δόντια με ότι είχαμε και δεν είχαμε για να σώσουμε την ομάδα 

για το αν χάθηκε κάποιο μοντέλο που είχε ο Πανιώνιος τα προηγούμενα χρόνια και οδηγήθηκε στον υποβιβασμό:

Το μοντέλο που είχε ο Πανιώνιος από τότε που πήγα εγώ βασιζόταν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, σε πιτσιρικάδες Έλληνες με δύο, τρείς ξένους και ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια της ομάδας, αυτό μέχρι ένα σημείο, μέχρι το 2018 το κρατήσανε και σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν πάρα πολύ ψηλά. Καταφέραμε να βγούμε δύο χρονιές Ευρώπη, την μία παίρνοντας άδεια συμμετοχής και την άλλη χωρίς να πάρουμε . 

Κάπου στην πορεία χάθηκε αυτό το μοντέλο, οπότε ήταν σαν να έχασε ο Πανιώνιος το DNA του. Όταν μια ομάδα χάνει το DNA της πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και αυτό που είχε γίνει το 2018 αν θυμάμαι καλά δεν έπρεπε να συμβεί τότε. 

για το αν επηρεάστηκαν οι παίκτες από τις αλλαγές προπονητών την τελευταία του χρονιά στον Πανιώνιο:

Στην τελευταία χρονιά είχαν γίνει πολλές αλλαγές. Θυμάμαι ξεκινήσαμε με τον κύριο Μάντζιο, μετά ο κύριος Παπαβασιλείου και μετά συνεχίσαμε με τον κύριο Βόκολο. Σίγουρα ένας προπονητής επηρεάζει, γιατί κάθε προπονητής κάνει και διαφορετικά πράγματα, διαφορετικά συστήματα, διαφορετικά σκηνικά αλλά απ' την άλλη είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει μάθει με αυτό το πράγμα γιατί στο ποδόσφαιρο ότι σου ζητάει ο ένας προπονητής το ένα, ο άλλος το άλλο, το ποδόσφαιρο παραμένει ίδιο, οπότε δεν πιστεύω ότι η αλλαγή πολλών προπονητών ήταν δικαιολογία. Δεν μας επηρέασε . Αυτό που θα μπορούσε να γίνει ήταν είτε να μείνει ο κύριος Μάντζιος ή να είχε έρθει πιο νωρίς ο κύριος Βόκολος.

οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επιστρέψει ο Πανιώνιος στα «μεγάλα σαλόνια»:

Αυτήν την στιγμή ο Πανιώνιος πιστεύω έχει βρει ξανά το DNA του, έχει ξαναβρεί το δέσιμο της διοίκησης με τον κόσμο, έχει πολύ καλό σύνολο, έχει πολλούς καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενισχύεται με πιτσιρικάδες, ανεβάζει ταυτόχρονα τα φυτώρια του. Πιστεύω ότι αγωνιστικά έχει όλα τα φόντα, ώστε να πρωταγωνιστήσουν και να κάνουν την ομάδα. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει, επειδή γνωρίζω κάποιους προσωπικά, τους έχω εμπιστοσύνη, δηλαδή αυτό που θα πούνε είναι αυτό. Θα πάνε μέχρι εκεί που μπορούν δεν θα πάνε παραπάνω.

αν είναι αναγκαίο να στηριχθεί στις ακαδημίες του:

Εννοείται αυτό το έχει δείξει η ιστορία πολύ πιο πριν από εμένα. Ο Πανιώνιος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Δείτε ποιοι παίκτες περνάνε από εκεί και ποιους παίκτες βγάζει. Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια είναι από τα μεγαλύτερα φυτώρια, αν όχι το μεγαλύτερο φυτώριο στον επαγγελματικό αθλητισμό. 

αν θα επέστρεφε στον Πανιώνιο μέσω κάποιου πόστου:

Σίγουρα! Εγώ το έχω πει ότι μικρός στο χωριό μου υποστήριζα τον Παναθηναϊκό, μπήκα στο ποδόσφαιρο σαν Παναθηναϊκός, βγήκα σαν Πανιώνιος. Σίγουρα ότι μου ζητηθεί από την ομάδα, εγώ είμαι διατεθειμένος να το δώσω, απλώς θα πρέπει να δω και σε τι περίοδο θα με πετύχει, γιατί για να αφοσιωθώ στον Πανιώνιο θέλει πάρα πολλές ώρες, όποτε θα πρέπει να δω αν θα μπορέσω να αφοσιωθώ  εξ' ολοκλήρου στην ομάδα 

αν θα επέλεγε αυτή τη στιγμή να παίξει σε κάποια ομάδα κορυφαία της Super League 1 ποια θα επέλεγε: 

Αυτή τη στιγμή σε όποια ομάδα και να παίξεις είναι κορυφαία ομάδα αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι όλες ομάδες της Super League είναι κορυφαίες . Δεν είναι τυχαία που βρίσκονται εκεί, ούτε οι παίκτες είναι τυχαίοι που βρίσκονται εκεί. Όλοι είναι στο ψηλότερο επίπεδο. Αν με ρωτάτε ήμουν σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδος στον Πανιώνιο, οπότε δεν θα ήθελα να παίξω σε καμία, γιατί ήμουν σε μεγάλη ομάδα .

για την ακαδημία του «Thunder Sports Center» :

Αυτό ήταν όνειρο μου γιατί, όταν προερχόμενος από ένα μικρό χωριό τους πρόποδες του Παρνασού, την Δαύλεια δεν είχαμε ακαδημίες, ήμασταν να φανταστείτε μονάχα τρία αγόρια, οπότε ξεκίνησα 14 χρονών σε αντρικό. Δεν πέρασα καλά ποδοσφαιρικά παιδικά χρόνια, δέχθηκα πολύ πόλεμο και ήθελα αυτό που πέρασα εγώ να μην το περάσουν οι μετέπειτα γενιές. 

Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τα παιδιά, πάντα όταν ήμουν ακόμα εν ενεργεία αθλητής στον Πανιώνιο πήγαινα και έβλεπα τους πιτσιρικάδες, τα δοκιμαστικά, γιατί πάντα μ' άρεσε να ασχολούμαι με τον χώρο των παιδιών, γιατί αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδος μας και το μέλλον του ποδοσφαίρου. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γερές και σταθερές βάσεις, οπότε γι 'αυτό επέλεξα να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα. 

για το αν υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές:

Πάρα πολύ ταλέντο υπάρχει ! Αυτό που χρειάζεται είναι εκπαίδευση για τον γονιό, όχι το παιδί, γιατί οι γονείς βλέπουν το παιδί τους σαν τον επόμενο Μέσσι ,τον Ρονάλντο, τον Νεϊμάρ. Οπότε, εκπαίδευση δεν θέλουν τα παιδιά, τα παιδιά αυτό που χρειάζονται είναι να παίζουν είτε κερδίζουν, είτε χάνουν να περνάνε καλά, όλα τα άλλα είναι το τι θέλει να λέει ο μπαμπάς και η μαμά.

για το που ορίζεται το πρόβλημα της μη συμμετοχής των Ελλήνων στις βασικές ενδεκάδες:

Σίγουρα τα παιδιά πρέπει να μπουν από νωρίς στον αθλητισμό, όσο πιο μικρά τόσο καλύτερα γιατί όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο του βάζεις γερές βάσεις, οπότε όταν είναι μικρά τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και ότι τους λες το αποστηθίζουν. Πρέπει από πολύ μικρά να τους μάθεις να έχουν γερές βάσεις. Δεν λέω ότι πρέπει να τους μάθεις να παίρνουν την μπάλα, να τους περνάνε όλους και να βάζουν γκολ, αυτό είναι αφύσικο, πρέπει να μάθουν άλλα πράγματα που θα τους χρειαστούν στο μέλλον. 

Τώρα ότι δεν έχουμε παίκτες να στελεχώσουν την Εθνική Ελλάδος φταίνε όλοι. Είναι μια ευθύνη που βαραίνει τους πάντες . Παράγοντες, προπονητές, μέχρι και ποδοσφαιριστές, λόγω της μη έλλειψης δουλειάς, λόγω της απογοήτευσης. Αλλά το θέμα που υπάρχει πλέον είναι ότι το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες, δηλαδή ότι στις ήττες φταίνε οι Έλληνες στις νίκες φταίνε οι ξένοι αυτό είναι λίγο λάθος, αυτό είναι ότι έχουμε χάσει τον δρόμο μας σαν λαός .

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι γνωρίζουμε και όλους τους παράγοντες. Ξένους παράγοντες Α' και Β' Εθνικής με τα ονόματα τους, ενώ στο εξωτερικό πείτε μου τους ιδιοκτήτες μιας ομάδας. Δεν θα τους ξέρετε όλους, εδώ στην Ελλάδα τους ξέρουμε όλους.

η άποψη του περί της Super League 2 και το ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠ, «Χάος»:

Επειδή ήμουν  έξι χρόνια  στο ελληνικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ από το 2016 μέχρι και το 2019 ως πρόεδρος και από το 2013 έως το 2016 ειδικός γραμματέας, αυτά που δείχνει το χάος είναι το 1% από αυτά που υπάρχουν στην πραγματικότητα. Όλα μου τα χρόνια ενημερώναμε την πολιτεία, την ΕΠΟ, την Super League, τους πάντες για την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας μα κανένας δεν ασχολήθηκε με τον ποδοσφαιριστή, κανένας ! 

Παλαιότερα υπήρχαν παιδιά ποδοσφαιριστές που κοιμόντουσαν μέσα σε ένα αμάξι πέντε άτομα, στα άλλα αμάξια είχαν τα υπάρχοντα τους. Για όλα αυτά είναι όλοι τους ενημερωμένοι αλλά ποτέ δεν έκαναν κάτι για να βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή, γιατί χωρίς ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει και ποδόσφαιρο. 

Οπότε το πρόβλημα στην Super League 2 είναι τεράστιο, οπότε εμείς πιστέψτε με βλέπουμε το 1% και μπορεί να λέω και πολύ.

τί πρέπει να αλλάξει; : 

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, πάρα πολλά... Σε μια δουλειά κάποιοι εργάζονται, σε κάθε δουλειά υπάρχει και το ανάλογο όργανο για το αν κάποιος δεν πληρώνεται. Στην Ελλάδα και ειδικά στα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος. Δηλαδή κάποια ομάδα πάει και κάνει συμβόλαια και έχει budget ένα εκατομμύριο ευρώ. Για παράδειγμα το έχει το ένα εκατομμύριο ευρώ, υπάρχει, πού να το βρει , γιατί δεν ζητάνε από όλες τις ομάδες πόσο budget έχουν ; Όπως και στην Ισπανία, βάλτε το ένα εκατομμύριο ευρώ σε έναν λογαριασμό, να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές κατ' ευθείαν. Λύσεις υπάρχουν... το θέμα είναι το κατά πόσο θα μπορούμε να τις κάνουμε πράξη.

για την φετινή καλή πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη:

Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα μπροστά, όλοι επενδύουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να χαροποιεί όλους τους Έλληνες, γιατί αν δεν πάνε καλά οι ελληνικές ομάδες στο τέλος στην Ευρώπη,  δεν θα μείνει και κανένας, οπότε είναι κάτι που δεν συμφέρει και κανέναν. Ξεκινώντας από το  2003 έχω πετύχει τις ελληνικές ομάδες σε μεγαλεία, τρεις ελληνικές ομάδες στο Champions League την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, πιστεύω ότι είναι καλά στον ελληνικό αθλητισμό να πηγαίνουν καλά όλες οι ομάδες μας. Το μόνο μελανό σημείο είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές σε μεγάλες ομάδες.

για το αν ευθύνεται το ανταγωνιστικό περσινό πρωτάθλημα:

Παίζει ρόλο και αυτό, παίζει ρόλο ότι έφτιαξε και η ΑΕΚ το γήπεδο της, πρέπει και ο Παναθηναϊκός να φτιάξει το γήπεδο του, πρέπει και ο ΠΑΟΚ να φτιάξει το δικό του. Όταν οι ομάδες έχουν κριτήρια και έσοδα θα είναι πιο ανταγωνιστικές, θα έρθουν και καλύτεροι παίκτες, θα αλλάξει και η ποιότητα της προπόνησης. Θα μπορούν να πάρουν και άλλα εργαλεία για προπόνηση, γιατί όλα είναι μια αλυσίδα αλλά για να ξεκινήσεις την αλυσίδα πρέπει να έχεις την βάση. Βάση για μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι να έχει εγκαταστάσεις και δικό σου γήπεδο. Από εκεί ξεκινάει μια ομάδα.

η γνώμη του για τους προπονητές των Big 4 : 

Καλύτερα από όλους γνωρίζω τον κύριο Λουτσέσκου, γιατί έχουμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι. Όλοι μπορούν να λένε ότι είναι τρελός, ότι είναι το ένα είναι το άλλο, όμως κάνει ότι πρέπει για να έχει τους ποδοσφαιριστές του προσηλωμένους και να έχει καθαρό το μυαλό τους, οπότε ότι κάνει το κάνει για τα αποδυτήρια. Γι΄αυτό βλέπετε ότι ο ΠΑΟΚ με τον κύριο Λουτσέσκου είναι πάντα δεμένοι, γιατί μια ομάδα για να πάει καλά, πρέπει τα αποδυτήρια της να είναι δεμένα. 

Ο κύριος Αλμέιδα πέρσι αυτό που έκανε, ήταν μια δεμένη ομάδα. Ποιος έπαιζε, ποιος δεν έπαιζε μικρή σημασία είχε για τους παίκτες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις. Πιστεύω ότι ο κύριος Αλμέιδα και ο κύριος Γιοβάνοβιτς είναι το ίδιο, θέλουν τα αποδυτήρια τους να είναι καλά. 

Τον κύριο Μαρτίνεθ δεν τον έχω παρακολουθήσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά απ' ότι βλέπω στο γήπεδο τον Ολυμπιακό τον έχει μεταμορφώσει σε σχέση με πέρσι πάρα πολύ. 

για το αν υπάρχει από τώρα φαβορί για τον ίδιο:

Σίγουρα είναι πάρα πολύ νωρίς. Πέρσι φαινόταν ότι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ήταν σε πολύ καλό επίπεδο αλλά ο Ολυμπιακός φέτος είναι ισάξιος και ο ΠΑΟΚ αν και δεν τον περιμέναν λόγω των καλών μεταγραφών που έχει κάνει είναι πάρα πολύ δεμένη ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με το περσινό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 
Ad Code