ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λιθουανία - Ελλάδα 92-67: Υπερέβη εαυτόν, αλλά οι Λιθουανοί είχαν την ποιότητα και τους τρόπους


Το πάλεψε πολύ στο πρώτο μέρος η Ελλάδα, στο δεύτερο η Λιθουανία έπαιξε πιο σκληρή άμυνα, έβαλε πολλά τρίποντα και πήρε τη νίκη-πρόκριση για τους "8" του Παγκοσμίου.

Ακολουθεί η ανάλυση του παιχνιδιού:

Α' Ημίχρονο

Άσχημα και λίγο μουδιασμένα ξεκίνησε η Εθνική το παιχνίδι. Οι Λιθουανοί μπήκαν πιο δυνατά, προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 7-0, με πέντε πόντους του Μπραζντέικις και δύο του Γιοκουμπάιτις. Χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες τρεις προσπάθειες από το τρίποντο η Εθνική μας είχε ισάριθμα airballs, αποτέλεσμα του άγχους και της αρχικής νευρικότητας. Το πρώτο καλάθι για την Ελλάδα ήρθε με σουτ του Ουόκαπ, δύο λεπτά μετά την αρχή του αγώνα. Οι Λιθουανοί συνέχισαν πολύ καλά και δυναμικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν εκ νέου με επτά πόντους (13-6) με καλάθι του Μπραζντέικις, με τον φόργουορντ της Ζάλγκιρις να φτάνει τους επτά προσωπικούς πόντους. Τότε, ήταν που η Εθνική... ξύπνησε και έκανε ένα 12-0, με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Ουόκαπ και δύο από τον Λαρεντζάκη, γεγονός που έδειξε ότι είχε σφυγμό και ότι μπορούσε να κοντράρει στα ίσα την Λιθουανία. Το ξέσπασμα και η ευστοχία της Ελλάδας ανάγκασαν τον κόουτς Μασκβίτις να καλέσει timeout για να ηρεμήσει και να αφυπνίσει τους παίκτες του. Μετά από αυτό, οι Λιθουανοί με τρίποντο του Μπέντζιους έσπασαν το σερί της Εθνικής και μείωσαν σε 15-18. Ο Λαρεντζάκης, στη συνέχεια με 2/2 βολές έκανε το 17-20, με το σκορ της περιόδου να κλείνει στο 20-20, μετά από καλάθι του Κουζμίνσκας.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ελλάδα πήρε και πάλι το προβάδισμα με καλάθι του Ρογκαβόπουλου, ενώ μετά από πολύ καλή άμυνα στην αμέσως επόμενη φάση, έκλεψε την μπάλα, και με τον Λαρεντζάκη βγήκε στον αιφνιδιασμό, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να κάνει το 20-24. Η επίσημη αγαπημένη συνέχισε να πατάει καλύτερα, ο Ρογκαβόπουλος έβαλε 3/3 βολές και ο Λαρεντζάκης, μετά από νέα εξαιρετική άμυνα και κλέψιμο του Παπαγιάννη, έβαλε το καλάθι, φτάνοντας τους 12 προσωπικούς πόντους. Έπειτα, ήταν η ώρα του Ιωάννη Παπαπέτρου να πάρει το όπλο του. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους, έκανε το 27-35 και έδωσε το πρώτο προβάδισμα οκτώ πόντων στην ομάδα μας. Ο Βαλαντσιούνας μείωσε με έμμεσο τρίποντο, αφού εκμεταλλεύτηκε το small ball της Εθνικής και τη διαφορά ύψους με το Θανάση και έκανε το 30-35, με τον Ουόκαπ να απαντά με άμεσο τρίποντο και να στέλνει τη διαφορά πάλι στο +8, με τον τρομερό πλέι μέικερ να φτάνει ήδη τους 15 πόντους, ενώ είχε παράλληλα 4 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Οι Λιθουανοί αντέδρασαν με 5-0 σερί και μείωσαν και πάλι στους τρεις (37-40), μετά από τρίποντο του Γιοκουμπάιτις, με τον Λαρεντζάκη στη συνέχεια να απαντάει με δικό του σουτ τριών πόντων. Οι τελευταίες επιθέσεις της ομάδας μας, όμως, δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, με αποτέλεσμα το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 39-43, μετά από καλάθι του Γιοκουμπάιτις στον αιφνιδιασμό. Δυστυχώς, αυτή η μικρή διαφορά των τεσσάρων πόντων δεν ήταν αντιπροσωπευτική της εμφάνισης της Εθνικής στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, καθώς το προβάδισμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. 


Β' Ημίχρονο

Η ιστορία στο δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετική. Η Λιθουανία, με ένα εξαιρετικό 53-24 στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ελλάδα. Ήδη από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Λιθουανοί βρήκαν στόχο από μακριά, μετά από δύο σουτ τριών πόντων, ένα του Μπραζντέικις και ένα του Γιοκουμπάιτις, ενώ στη συνέχεια πήραν και το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα με 45-43. Ο Ουόκαπ, με ένα ακόμα καλάθι έβαλε και πάλι μπροστά την Ελλάδα με 45-46, δείχνοντας ότι δεν είχαμε πει την τελευταία μας λέξη. Ο Νορμάντας στη συνέχεια έκανε το 54-48, όμως η Εθνική με τρίποντα των Ουόκαπ και Μωραΐτη ισοφάρισε. Παρόλα αυτά, φαινόταν ότι το μομέντουμ και η ψυχολογία είχαν αλλάξει. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι ομάδες ήταν ισόπαλες. Το 10-4 που ακολούθησε μας προμήνυε το τι επρόκειτο να γίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την Ελλάδα. Το 10-4 διευρύνθηκε, οι Λιθουανοί έστειλαν τη διαφορά στους 17 (79-62), με τον Ντίμσα να βάζει ένα σπουδαίο τρίποντο δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο της ομάδας. Ο ίδιος παίκτης με ένα ακόμα μακρινό σουτ έστειλε τη διαφορά στους 20 (84-64), ενώ ο Σιρβίντις έβαλε και το τελευταίο τρίποντο της ομάδας του. Οι Λιθουανοί σούταραν με το εκπληκτικό 15/24 τρίποντα, με αυτό το 62.5% να αποδεικνύεται καθοριστικό για την έκβαση του παιχνιδιού.

Για τους νικητές 19 πόντους είχε ο Γιοκουμπάιτις, 18 ο Μπραζντέικις ενώ από 15 σκόραραν οι Μπέντζιους και Βαλαντσιούνας. Για την ομάδα μας 21 είχε ο συγκλονιστικός Ουόκαπ, που άγγιξε το triple double με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ ο Λαρεντζάκης πέτυχε 17.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code