ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 69-73: Έβγαλε την αγγαρεία με ήττα


Η Εθνική μας έχασε από το Μαυροβούνιο, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποχαιρετά με αρνητικό ρεκόρ (2-3) τη διοργάνωση.

Ακολουθεί η ανάλυση του αγώνα:

Α' Ημίχρονο

Το Μαυροβούνιο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Ήδη από το ξεκίνημα προηγήθηκε με 3-9 και 5-13 δείχνοντας να είναι σε πιο καλή κατάσταση από την Εθνική. Πήρε γρήγορα προβάδισμα δέκα πόντων με καλάθι του Βούτσεβιτς, με την Ελλάδα έως εκείνο το διάστημα να δείχνει ανήμπορη να βρει λύση στην αντιμετώπιση του σέντερ των Μπουλς. Η συνέχεια του δεκαλέπτου ήταν κατά τι διαφορετική. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έβγαλε άμυνες, σκόραρε στην άλλη μεριά του παρκέ, ο Παπαπέτρου, με έμμεσο τρίποντο μείωσε σε 12-17, ενώ ο Ουόκαπ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της περιόδου στο 14-19.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους η Εθνική βρήκε πολύ σημαντικές λύσεις από τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο γκαρντ του Άρη, με δύο τρίποντα έφερε το ματς στον πόντο μειώνοντας σε 20-21. Οι Μαυροβούνιοι είχαν την απάντηση και προηγήθηκαν πάλι με οκτώ (22-30) και εννιά (27-36) πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας έτσι να αντέχουν στην πίεση της Εθνικής. Το ημίχρονο, τέλος, βρήκε την ομάδα μας να είναι πίσω με έξι πόντους (30-36), έπειτα από καλάθι και φάουλ του Μποχωρίδη.


Β' Ημίχρονο

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ήταν οι Μαυροβούνιοι εκείνοι οι οποίοι μπήκαν και πάλι πιο έτοιμοι πνευματικά και σωματικά από την Εθνική. Προηγήθηκαν δύο φορές με έντεκα πόντους (32-43 και 34-45), ενώ ο Ιβάνοβιτς, πρώην παίκτης της ΑΕΚ, τους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δώδεκα πόντων (34-46) με 1/2 βολές. Ο κόουτς Ιτούδης κάλεσε τους παίκτες στον πάγκο με σκοπό να τους αφυπνίσει. Το timeout αυτό βοήθησε την Εθνική, με αποτέλεσμα να κάνει ένα μικρό σερί 8-4, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με την επίσημη αγαπημένη να βρίσκεται οκτώ πόντους πίσω (42-50).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Μαυροβούνιοι ξεκίνησαν με ένα 5-0 και έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά τη διαφορά στους δεκατρείς (42-55). Εν συνεχεία, η Εθνική το πάλεψε, έκανε ένα επιμέρους σκορ 16-7, μείωσε στους τέσσερις (58-62), αλλά το Μαυροβούνιο είχε την ψυχραιμία, είχε τις λύσεις και με δύο καλάθια του Βούτσεβιτς πήρε και πάλι προβάδισμα οκτώ πόντων και επί της ουσίας "καθάρισε" το παιχνίδι, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Τελικά, το μόνο που κατάφερε η Εθνική είναι να μαζέψει την τελική διαφορά, χάνοντας με 69-73.

Για τους νικητές 19 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Βούτσεβιτς, ενώ 12 προσέθεσε ο Ράντοντσιτς. Για την Ελλάδα ο Παπαπέτρου είχε 16, ενώ 13 σκόραρε ο Μποχωρίδης.















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code