ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Αμερική 81-109: Το πάλεψε για ένα δεκάλεπτο, με Νέα Ζηλανδία για την πρόκριση η Εθνική

Το πάλεψε η Εθνική, η διαφορά ποιότητας ήταν καθοριστική, την Τετάρτη με τη Νέα Ζηλανδία ο τελικός πρόκρισης.


Α' Ημίχρονο

Πολύ καλά ξεκίνησε η Εθνική το παιχνίδι. Οι Ουόκαπ και Λούντζης με δύο floaters έκαναν το σκορ 4-0 βάζοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την αρχή μπροστά στο σκορ. Το πρώτο προβάδισμα για τους Αμερικανούς έγινε λίγο αργότερα, με τον Μπράντον Ίνγκραμ να βάζει το πρώτο τρίποντο του παιχνιδιού και να κάνει το σκορ 6-7. Η συνέχεια του δεκαλέπτου είχε τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια και πόντους, χωρίς καμία από τις δύο να ξεφεύγει. Ο Τζάρεν Τζάκσον πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του αγώνα, ενώ ο Μπράνσον στη συνέχεια σκόραρε τέσσερις σερί πόντους, με τον Παπαγιάννη αμέσως μετά να κάνει το 15-16, με το πρώτο εύστοχο σουτ τριών πόντων της Εθνικής. Ο Παπανικολάου, έπειτα, μετά από ωραία επαναφορά του Ουόκαπ, μείωσε στους δύο (19-21), ενώ ο Ριβς με δύο βολές έκανε το 19-23, σκορ που έμελλε να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου. Το πρώτο δεκάλεπτο είχε πολύ τρέξιμο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και τα έξι συνολικά λάθη και από τις δύο ομάδες στο διάστημα αυτό είναι αδιαμφισβήτητο ότι ήταν κάτι φυσιολογικό και επόμενο από τον γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του πρώτου μέρους ο Παπαπέτρου έκανε το 22-25 με το δεύτερο τρίποντο της Εθνικής. Στην επόμενη επίθεση της Εθνικής, ο Παπαπέτρου προσπάθησε να ποστάρει, ο Ριβς του έκανε καθαρό φάουλ, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια, με τον Αμερικάνο να καρφώνει στον αιφνιδιασμό και τον Ιτούδη να καλεί timeout. Μετά το timeout δεν άλλαξαν και πολλά. Ο Τζος Χαρτ, με το πρώτο του καλάθι, έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στις ΗΠΑ, ενώ τέσσερις σερί πόντοι του Μπανκέρο έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +12 για τους Αμερικανούς, με αποτέλεσμα ο προπονητής της Εθνικής μας να παίρνει εκ νέου timeout. Η συνέχεια για την ομάδα του Στιβ Κερ ήταν ανάλογα καλή. Ο Χαλιμπέρτον με ένα τρίποντο και ο Χαρτ με ένα lay-up στη συνέχεια εκτόξευσε τη διαφορά στους 17, 25-42 για την Αμερική. Ο αρχηγός της Εθνικής έσπασε την αφλογιστία της ομάδας, καθώς με καλάθι και φάουλ πέτυχε το έμμεσο τρίποντο. Η ομάδα μας έβγαλε πολύ καλές άμυνες, έκανε δικό της 7-0 και με τρομερή πάσα του Παπαγιάννη, ο Ουόκαπ κατέβασε τη διαφορά στους δέκα (32-42). Το καλό διάστημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίστηκε, ο Παπαγιάννης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας, με τον Έλληνα ψηλό να σκοράρει όπως θέλει και να κάνει το 36-44, φτάνοντας παράλληλα τους 15 προσωπικούς πόντους. Το τελικό σκορ του πρώτου μέρους (37-50) διαμορφώθηκε από τον σταρ των Τίμπεργουλβς, Άντονι Έντουαρντς, με 2/2 βολές, με την ομάδα του να σουτάρει στο πρώτο μέρος με το, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό 18/18 από την γραμμή των βολών.


Β' Ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Αμερική. Ήδη από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τρίποντο του Έντουαρντς έκανε το 37-53. Ο Τζέιλεν Μπράνσον με δικό του καλάθι στη συνέχεια έκανε το 40-57. Είναι γεγονός ότι στο διάστημα αυτό οι Αμερικάνοι πατούσαν πολύ καλύτερα στο παρκέ απ' ότι η Εθνική μας. Ο Τζάρεν Τζάκσον στη συνέχεια ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 20, με την Αμερική να δείχνει έτοιμη να καθαρίσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει στην Εθνική περιθώριο να αντιδράσει. Από κει και έπειτα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Ριβς με ένα τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 22, έπειτα από ένα μικρό 4-0 της Εθνικής, ενώ το τελικό σκορ της περιόδου ήταν 56-79 με 1/2 βολές από τον Μπανκέρο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το μυαλό των διεθνών ήταν στο ματς - τελικό της Τετάρτης με τη Νέα Ζηλανδία. Η Εθνική ξεκίνησε το δεκάλεπτο με Μωραΐτη, Μποχωρίδη, Ρογκαβόπουλο, Παπαπέτρου και Χατζηδάκη, πράγμα που αποδεικνύει το πιο πάνω, με τον Ιτούδη να ξεκουράζει τους βασικούς παίκτες της ομάδας. Στο διάστημα αυτό ξεχώρισε για την ομάδα ο Ρογκαβόπουλος, με τον παίκτη της Μπασκόνια να σκοράρει 12 από τους 14 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Ο Χαλιμπέρτον με layup έστειλε τη διαφορά πάνω από τους τριάντα για πρώτη φορά (71-101). Τα λάθη, ως επακόλουθο της χαλαρότητας, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά κλεψίματα των Αμερικανών και μερικές εντυπωσιακές φάσεις στο τέλος του αγώνα. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 81-109 που διαμορφώθηκε από τρίποντο του Μποχωρίδη.

Για τους νικητές 15 είχε ο Ριβς, ενώ 13 σκόραραν οι Έντουαρντς και Μπράνσον. Για την Εθνική 17 είχε ο Παπαγιάννης και 14 ο Ρογκαβόπουλος.

Προσωπικό σχόλιο

Σε ένα ματς που εξ αρχής γνωρίζαμε ότι η Εθνική θα μετρήσει τις δυνάμεις της, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανταγωνιστικό για ένα δεκάλεπτο. Η διαφορά ποιότητας, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ για την Εθνική αλλά και η ευστοχία των Αμερικανών και παράλληλα η αστοχία της Ελλάδας ήταν καθοριστικά για την εύκολη νίκη της Team USA. Η Εθνική πάει να παίξει ένα παιχνίδι δίχως αύριο με τη Νέα Ζηλανδία, ένα παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code