ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-73: Νικητές οι Ερυθρόλευκοι στο ΣΕΦ

Νίκησε και πάλι, στο 13-0 το σερί των νικών με τον "αιώνιο αντίπαλο".

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με όλες τις προδιαγραφές ενός ντέρμπι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συμπορεύονταν από νωρίς στο σκορ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δώδεκα εναλλαγές στο προβάδισμα ήδη από την πρώτη περίοδο. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι Πράσινοι βρέθηκαν να είναι προηγούμενοι με την ελάχιστη δυνατή διάφορα στο 16-17, έπειτα από εύστοχο δίποντο του Γκουντάιτις.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μισού του πρώτου ημιχρόνου κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους το Τριφύλλι πήρε μια μικρή διαφορά πέντε πόντων, έπειτα από δίποντο του Μπέικον με το ημίχρονο να κλείνει στο 33-38 υπέρ των φιλοξενούμενων έπειτα από follow του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα. Με επιμέρους σκορ περιόδου στο 24-10, με τον Ουόκαπ να είναι μαεστρικός, αφού ο Αμερικάνος μοίρασε επτά ασίστ στο διάστημα αυτό και με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει δέκα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με εννιά πόντους (55-46). Η διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν ομοίως εννιά πόντοι, έπειτα από δύο βολές του Ουόκαπ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Κατάφερε να μειώσει στον πόντο, δείχνοντας ότι είναι ικανός να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη. Τότε όμως ήταν η ώρα του x-factor του αγώνα, Τάρικ Μπλακ. Ο Αμερικάνος ψηλός σκόραρε δώδεκα πόντους στην τελευταία περίοδο, δίνοντας πολλές λύσεις επιθετικά στην ομάδα του. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι Πράσινοι με σερί εύστοχων βολών του Παπαγιάννη έφεραν και πάλι το ματς στον πόντο (68-67), όμως σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Βεζένκοφ που με δύσκολο τρίποντο έδωσε και πάλι αέρα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους. Με τον Μπέικον να έχει αποβληθεί με πέντε φάουλ, τον Λι να έχει κουραστεί πολύ και με τον Γκριγκόνις εξαφανισμένο στο δεύτερο ημίχρονο, μοιραία ήρθε η ήττα για τον Παναθηναϊκό με 81-73.

Για τους νικητές 21 πόντους είχε ο Μπλακ, 19 o Bεζένκοφ, ενώ ο Ουόκαπ έβαλε 11 κάνοντας και ρεκόρ καριέρας με 13 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό 15 σκόραρε ο Λι, 14 ο Μπέικον, με τον Γκουντάιτις να προσθέτει 12.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code