ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 74-88: Καλό ξεκίνημα, καλύτερη ομάδα η Μπαρτσελόνα

 

Νίκη για τη Μπαρτσελόνα που της εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs.

Καταπληκτικό ξεκίνημα για τους Πράσινους στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προηγήθηκε με 14-5 στην αρχή του παιχνιδιού, παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, με τον Γκριγκόνις να βάζει πέντε πόντους και τον αρχηγό, Γιώργο Παπαγιάννη, να βάζει τέσσερις. Η συνέχεια στο δεκάλεπτο ήταν εξίσου καλή, καθώς το Τριφύλλι προηγήθηκε ακόμα και με 23-12, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Παπαγιάννη. Τότε ήταν η Μπαρτσελόνα, που με δικό της επιμέρους 2-10, έβγαλε αντίδραση, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 25-22.

Το σερί των φιλοξενούμενων επεκτάθηκε, γεγονός που τους έφερε μπροστά στο σκορ με 25-27 νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η συνέχεια ήταν το ίδιο δυναμική για τους Καταλανούς, αφού πέρασαν μπροστά με 33-40, έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τόμπι, με τον Αμερικανό ψηλό να σημειώνει έντεκα πόντους ως το σημείο εκείνο. Το σκορ στην ανάπαυλα του παιχνιδιού διαμορφώθηκε στο 36-43 υπέρ της ομάδας του κόουτς Γιασικεβίτσιους, που σημείωσε 13-31 επιμέρους σκορ απ' τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά του στο 23-12.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν η κλάση του σπουδαίου Νίκολα Μίροτιτς, που έκανε τη διαφορά. Συνολικά, πέτυχε 15 πόντους, απ' τους 25 της Μπαρτσελόνα στην τρίτη περίοδο, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του. Στο διάστημα αυτό, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +14 για τους Καταλανούς, που έδειχναν έτσι, να αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν την υπόθεση νίκη. Όμως, οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν στους πέντε με καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη (60-65), με το σκορ να γίνεται 60-68 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 1/2 βολές του Γιοκουμπάιτις.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τη διαφορά στο σκορ να κυμαίνεται στους 6-9 πόντους για τους Ισπανούς. 4 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με σουτ τριών πόντων, ο Λι, μείωσε στους πέντε (70-75) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τότε η κλάση της Μπαρτσελόνα, ήταν που ξεχώρισε και επί της ουσίας της έδωσε τη νίκη. Οι Καταλανοί τότε, μ' ένα 4-13, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο 74-88.

Για τους νικητές 26 πόντους είχε ο τρομερός Μίροτιτς, ενώ 16 είχε ο πολύ καλός Τόμπι. Για τον Παναθηναϊκό 19 σκόραρε ο Παπαγιάννης, κάνοντας ρεκόρ σεζόν σε πόντους, 13 είχε ο Γκριγκόνις, ενώ στους 11 σταμάτησε ο Ματ Τόμας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code