ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code 

Πατέρας του Άλκη:" Ήθελαν να τον σκοτώσουν"

 


Ο Άλκης Καμπανός αφήνει την τελευταία του πνοή στη Χαρίλαου και οι δολοφόνοι του, τρέχουν να εξαφανιστούν. Ο πατέρας και η μητέρα του 19χρονου μαθαίνουν για τη θλιβερή είδηση και η ζωή τους καταστρέφεται.

Ένα χρόνο μετά στην κατάθεση για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, ο πατέρας του Αριστείδης Καμπανός δήλωσε πως οι δράστες “έπρεπε να συμπεριφερθούν ανθρώπινα”, τονίζοντας πως “ήθελαν να τον σκοτώσουν”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πατέρα του Άλκη Καμπανού:

Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Αν ήταν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Άλκη και αυτός φώναζε, θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν ένα ήσυχο και ήρεμο παιδί, που δεν δημιουργούσε ποτέ φασαρίες.

Η τελευταία φορά που μίλησα με τον γιο μου ήταν στις 31/1 το βράδυ. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Αντιθέτως δεχόμασταν πολλά μηνύματα για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Θα ήθελα να πω πως ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου έλεγε να συμπεριφέρομαι ευγενικά και να αγαπάω τα ζώα. Τον γνώρισα κυρίως μέσα από τα γράμματα, και από τα μηνύματα που άφησαν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές. Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στο σημείο της επίθεσης”

Στη συνέχεια επεσήμανε πως δεν γνώριζε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ από τους φίλους του Άλκη, γνώριζε τον Άγγελο, και τον Δημήτρη τον έμαθε κατόπιν του περιστατικού.  "O γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη που αγαπούσε την ομάδα του, δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός".

Όπως κατέθεσε ο πατέρας του Άλκη, θεωρεί πως οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. "Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο, καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία".

Σχετικά με την “συγγνώμη” που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορούμενους, ο κ. Καμπανός σχολίασε “εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας”.

Σχετικά με τα αιχμηρά αντικείμενα που ήταν μαζί τους, το κάραμπιτ για παράδειγμα είναι ένα φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν”.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Ad Code