ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τσιτσιπάς : « Η Αυστραλία είναι σαν την Ελλάδα για μένα»



Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τη νίκη του στο Αυστραλιανό όπεν. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα αρκετά καλό ματς για πρώτο γύρο Grand Slam, είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που πάλεψα», είπε ο 24χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου. «Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που εξελίχτηκαν τα πράγματα, ειδικά όταν ήμουν πίσω στο τρίτο σετ. Μπόρεσα να παλέψω και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να κάνω κάτι στο τάι μπρέικ, θα έλεγα ότι ήταν υψηλού επιπέδου εμφάνιση στο τέλος. Μεγάλη μάχη για να επιστρέψω, είμαι χαρούμενος που το έκλεισα με αυτόν τον τρόπο».

«Ξέρω ότι κάνω τη δουλειά μου στο court, αλλά έχω και τον κόσμο να με στηρίζει και να μου δίνει την ενέργειά του. Έτσι νιώθω ότι όλα πηγαίνουν με το μέρος μου. Νιώθω ότι όλα φαίνονται ενθαρρυντικά. Η ενέργεια του κόσμου μπορεί να δημιουργήσει μια καλή πνευματική κατάσταση».

Για το τρίτο σετ: «Έπρεπε να παλέψω και να μην αφήσω το παιχνίδι του να μπει στο μυαλό μου. Δεν είχα επιλογή από το να προσπαθήσω να δώσω κάτι διαφορετικό στο γήπεδο. Έφτασα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σετ, αλλά δεν το άφησα να γίνει. Αυτό το backhand στη μέση του γηπέδου όταν ανέβηκε στο φιλέ ήταν ένα καταπληκτικό χτύπημα, το οποίο μου έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω να παλεύω. Βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις στο τρίτο σετ και ήξερα ότι θα έπρεπε να σερβίρω καλά και να είμαι λίγο πιο επιθετικός, να μην του δώσω ευκαιρίες να δημιουργήσει αυτός κάτι. Το τάι μπρέικ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ήμουν σίγουρος ότι αν κατάφερνα να μείνω μέσα, να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες με μερικές επιστροφές και να σερβίρω καλά αυτός θα σπάσει. Έτσι και έγινε στο τέλος».

Για τους Έλληνες της Μελβούρνης: «Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στηρίζει όλους, για εμάς ο κόσμος μετράει πολύ, μας δίνει κίνητρο. Είναι σημαντικό που έχουμε ένα τουρνουά στο οποίο νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Δεν μιλάμε τη γλώσσα αυτής της χώρας, αλλά η Αυστραλία είναι σαν Ελλάδα για μένα. Υπάρχει μια οικεία αίσθηση εδώ και παίζοντας τένις εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω τη χρονιά».

Για τη δύσκολη νίκη του και αν προτιμάει να ζορίζεται: «Ένιωσα στο τρίτο σετ ότι τα πράγματα εξελίσσονταν με έναν πολύ απλό τρόπο, αλλά αυτή η κατάσταση άλλαξε πολύ γρήγορα και βρέθηκα στο πίσω πόδι, από το πουθενά, διότι ξεκίνησα με ένα καλό μπρέικ το τρίτο σετ. Φάνηκε ότι είχα βρει ένα καλό μομέντουμ εκείνη τη στιγμή, αλλά το τένις είναι ένα άθλημα όπου μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή οποιαδήποτε κατάσταση. Χρειάστηκε να παλέψω, το οποίο δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά έπρεπε να συνεχίσω να βρίσκω λύσεις, γιατί αυτό είναι το τένις. Είμαι χαρούμενος που δεν πήγε σε τέταρτο σετ, εκείνος έφτασε στην πηγή. Ήταν μερικά χτυπήματα που μου έδωσαν τη δυνατότητα να ξεφύγω και να μην πάω σε πιο άγρια νερά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code