ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τσιτσιπάς: "Θα χτίσει σχολείο στην Βικτώρια αν κερδίσει το Australian Open"





Ο Στέφανος Τσιτσιπάς(Νο3), μετά την νίκη του 3-0 σετ επί του Γίρι Λεχέτσκα(Νο71), που τον οδήγησε στην πρόκριση στους τέσσερις του Australian Open, δήλωσε πως ο στόχος του είναι να κερδίσει το τουρνουά για να προσφέρει χρήματα που θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός σχολείου στην Βικτώρια.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το σπουδαίο έργο φιλανθρωπίας, τονίζοντας ότι πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

"Ναι μπορώ να πω ότι ήταν καλή εμφάνιση. Αισθάνθηκα διαφορετικά σήμερα σε σχέση με τα άλλα ματς. Το πιο σημαντικό στο τέλος ήταν ότι βρήκα μια λύση. Έπαιξε δύο γύρους είχε πολύ καλό τουρνουά. Είναι ένας αθλητής που ξεκίνησε να παίζει πρόσφατα καλά. Του εύχομαι ότι καλύτερο είναι ένας σπουδαίος παίκτης.

Έπρεπε να διαχειριστώ τα χτυπήματα εδάφους, ήταν πιο βαθιά από την μια πλευρά. στο tie break ήταν μια κρίσιμη στιγμή. Ειδικά σε αυτό το tie break, πήρα τον έλεγχο του παιχνιδιού είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έκλεισα το δεύτερο set. Έβγαλα κάποια σποραδική αντίδραση.

Η Αυστραλία είναι σπουδαία χώρα. Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ. Από εδώ είναι και η αγαπημένη μου ηθοποιός. Θα ήταν ωραίο να την  δω στην κερκίδα. Μιλάω για την Μάργκοτ Ρόμπι.

Ο κόσμος πάντα με καλωσορίζει, τα έχω πει πολλές φορές. Μεγάλωσα σ' ένα μέρος που έχει το παρόμοιο life style, αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Το Australian Open για μένα είναι το Grand Slam μου που αισθάνομαι σαν να είμαι στην πατρίδα μου".

Στην συνέχεια ο ρεπόρτερ τον ρώτησε για το σπίτι που ήθελε να αγοράσει στην Αυστραλία: "Ας ξεχάσουμε για λίγο το θέμα της κατοικίας. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με την φιλανθρωπία. Θα ήθελα να το κερδίσω το Australian Open, να χτίσουμε ένα σχολείο στην Βικτώρια και να δώσω κάποιους πόρους.

Ας βάλουμε στην άκρη το Τένις. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από αυτό. Η Βικτώρια είναι η πολιτεία της εκπαίδευσης Είδα πόσο δύσκολα είναι για πολλά παιδιά στον κόσμο να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Θα ήθελα να προσφέρω αυτήν την δυνατότητα. Αυτό σημαίνει Αυστραλία για μένα"

Λίγο, αργότερα μίλησε ξανά στο Eurosport τονίζοντας ότι η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν καθοριστική.

"Η εμπειρία που με βοήθησε. Προσπάθησε να αποκομίσω ότι καλύτερο μπορώ τις προηγούμενες φορές. Τον σταμάτησα κάθε φορά που μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς. Δεν του έδωσα την ευκαιρία να ανέβει"  ανάφερε αρχικά.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για τον Λεχέτσκα δήλωσε: "Ποτέ δεν έχει βρεθεί σε τέτοια θέση. Είχε μια καλή πορεία, έκανε καλές νίκες. Δεν είχε ξανά τέτοια ευκαιρία στην καριέρα του. Θα ήθελα να του πω να συνεχίσει να προσπαθεί"   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code