ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πεναλβέρ στο Sportsnewsgreece: «Θα παλέψουμε για τη νίκη»

 


Η Vuelta είναι το τρίτο χρονικά Grand Tour στο πρόγραμμα της ποδηλασίας κάθε σεζόν, αλλά πάντα πηγαίνουν οι καλύτεροι από τους αθλητές και μας προσφέρουν αγώνες πολύ θεαματικούς και με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην φετινή διοργάνωση του Ισπανικού αγώνα θα συμμετάσχουν 23 ομάδες, εκ των οποίων οι 18 θα είναι World Teams και οι πέντε Pro Teams.

Μία από τις Ισπανικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στην Vuelta είναι η Burgos BH Cycling, η οποία πάντα στους αγώνες, αφήνει το δικό της στίγμα και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Αποτελεί μια από τις παραδοσιακές ποδηλατικές δυνάμεις της χώρας από την Ιβηρική χερσόνησο και έχει πολλές επιτυχίες, τόσο στην Vuelta, όσο και στους αγώνες που συμμετέχει κατά την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. 

Ο Μανουέλ Πεναλβέρ μίλησε στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη, με αφορμή την Vuelta, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή (19/8) από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας και θα έχει τερματισμό, την Κυριακή (11/9) στην Μαδρίτη.

Ο 23χρονος Ισπανός ποδηλάτης βρίσκεται στην Burgos-BH από το 2019 και παρά τον τραυματισμό του, είχε πολύ καλά πλασαρίσματα την φετινή σεζόν, με πιο ξεχωριστή την δεύτερη θέση μετά από μαζικό σπριντ, στο τέταρτο εταπ στην Torrevieja για την Vuelta a la Comunitat Valenciana. Επίσης είχε τερματισμούς μέσα στο top7 σε δύο εταπ στο Volta Ciclista a Catalunya, αλλά και ττην δωδέκατη θέση στο πρώτο εταπ του Γύρου της Τουρκίας

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο  Μανουέλ Πεναλβέρ στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Πρώτα από όλα. Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή Vuelta; Ο φετινός αγώνας ξεκινάει από την Ολλανδία, πόσο ξεχωριστό θεωρείς ότι αυτό θα κάνει τον αγώνα;

Παρατηρώ ότι είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας με ευκαιρίες για ποδηλάτες όλων των τύπων και ότι υπάρχουν πολύ ελκυστικοί τερματισμοί. Το ξεκίνημα από την Ολλανδία θα είναι πολύ σπέσιαλ, γιατί είναι μια χώρα όπου στην καθημερινότητα των πολιτών της, υπάρχει πολύ το ποδήλατο και είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η χώρα θα μας υποδεχτεί πολύ καλά και θα νιώσουμε πολύ μεγάλη υποστήριξη.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα εταπ της Vuelta; Πώς τα αξιολογείς; Ποια θεωρείς τα πιο δύσκολα σημεία στις διαδρομές;

Όπως πρωτοείπα, τα εταπ φαίνονται πολύ ελκυστικά, οπού θα δούμε να γίνονται πολλά παιχνίδια, ιδιαίτερα όταν επιστρέψουμε από την Ολλανδία στα βόρεια, εκεί θα έχει εταπ με πολλά παιχνίδια.

Πέρσι η Vuelta ξεκίνησε από την πόλη της ομάδας, το Burgos. Θα ήθελα να μας πεις περισσότερα για αυτό.

Το ξεκίνημα από το Burgos ήταν πολύ ξεχωριστό, γιατί είναι το σπίτι της ομάδας και η βάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χορηγών και το να ξεκινήσεις από εκεί,  μπροστά σε όλους τους κατοίκους του Burgos είναι κάτι πολύ ωραίο.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στους αγώνες;

Είμαι νέος, αλλά πάντα θέλω να συνεισφέρω και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, αν και οι περισσότεροι από αυτούς είναι βετεράνοι και εγώ μαθαίνω περισσότερα από αυτούς. Θέλω να δώσω θετική ενέργεια και μαχητική νοοτροπία.

Πως αξιολογείς μέχρι τώρα την φετινή σεζόν; Ποιον αγώνα ή ποιο εταπ έχεις ξεχωρίσει;

Νομίζω ότι έκανα πολύ καλό ξεκίνημα την φετινή σεζόν, πάλεψα για νίκες και πάντα ήμουν κοντά. Πάνω από όλα, είχα σταθερότητα στους αγώνες και από τακτικής άποψης. Μέχρι τον τραυματισμό, πάλευα πάντα στους αγώνες. Ήρθε ο τραυματισμός και το πήρα ως μάθημα, με αποτέλεσμα να με κάνει πιο δυνατό και να επιστρέψω έχοντας μεγαλύτερη επιθυμία για δουλειά και για να πάρω  τις νίκες.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις ενός grand tour όπως η Vuelta; Και τι πρέπει οι ποδηλάτες να προσέξουν κατά την διάρκεια του αγώνα;

Δεν έχω τρέξει ποτέ σε Grand Tour, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να είσαι χαμηλών τόνων και να προχωράς μέρα με την μέρα, να σημειώνεις τα εταπ  στάδια στα οποία πρέπει να είσαι μπροστά και όταν έρθει η μέρα, να παλεύεις για αυτήν την ευκαιρία.


Ποια χαρακτηριστικά της Burgos BH Cycling την κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Vuelta;

Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, όλοι ποντάρουμε ο ένας στον άλλον και όλοι παλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Έχουμε θρέψει τους καρπούς και για αυτό έχουμε μια υπέροχη χρονιά. Θα παλέψουμε για τη νίκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code