ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Συνάντηση Μπινότο - Λεκλέρ στο Μονακό, αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων


Οι στρατηγικές αποφάσεις της Ferrari στέρησαν εκ νέου τη νίκη στον Σαρλ Λεκλέρ κατά το Βρετανικό GP, με το Μονεγάσκο πιλότο, καθώς επίσης και τον αγωνιστικό διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, να εκπονούν διά ζώσης συνάντηση προκειμένου να λύσουν τις παρεξηγήσεις. 

Η νίκη του αγώνα στο Σίλβερστοουν κρίθηκε εις βάρος του Σαρλ Λεκλέρ και υπέρ του Κάρλος Σάινθ, έχοντας προέλθει από τον 38ο γύρο, στον οποίο η είσοδος του οχήματος ασφαλείας στην πίστα οδήγησε την ιταλική ομάδα στην απόφαση να καλέσει στα πιτς για την τοποθέτηση φρέσκων μαλακών ελαστικών τον Σάινθ, κάτι το οποίο δεν ακολουθήθηκε στον Λεκλέρ -παρότι ο Μονεγάσκος είχε την πρωτοπορία του αγώνα. 

Σημειώνεται ότι μετά την τελική έκβαση του αγώνα, η ιταλική ομάδα εξήγησε το σκεπτικό της, με τους Μπινότο και Σαρλ Λεκλέρ να πραγματοποιούν μία συζήτηση σε τεταμένο κλίμα - ενώ τις επόμενες ημέρες προέκυψαν ανεπιβεβαίωτες φήμες περί έντονης ρήξης και διχασμού στο Μαρανέλο

Σύμφωνα με όσα αναπαράχθηκαν από ιταλικές πηγές, ορισμένοι μηχανικοί του Λεκλέρ αρνήθηκαν να μεταβούν στην τελετή της απονομής του βρετανικού αγώνα, με το Μονεγάσκο να λαμβάνει την προσωπική απόφαση επιστροφής του από την Αγγλία χωρίς τη συνοδεία κανενός, απουσιάζοντας από την εκδήλωση ενός χορηγού την επόμενη μέρα. 

"Ήταν θυμωμένος μαζί μου επειδή ήμουν τόσο απογοητευμένος, και προσπαθούσε να μου φτιάξει τη διάθεση" εξήγησε ο Λεκλέρ για την κουβέντα του με τον Μπινότο στο παρκ φερμέ του Σίλβερστοουν. "Όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο είχε σηκώσει τον δείκτη του με αυτόν τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι απλά ήταν εκνευρισμένος που με έβλεπε τόσο πεσμένο μετά από έναν τόσο καλό αγώνα. Από την άλλη, κατάλαβε απολύτως την απογοήτευσή μου, να ηγούμαι στον αγώνα και τελικά να τερματίζω τέταρτος". 

Αξίζει να επισημανθεί ότι τρία βράδια αργότερα, Λεκλέρ και Μπινότο συναντήθηκαν στο Μονακό για ένα δείπνο προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω παρεξηγήσεις στη μεταξύ τους συνεργασία σε ένα τραπέζι στο εστιατόριο του Hotel de Paris.  

Λεκλέρ: Πιο δύσκολος ο συνδυασμός πέντε κακών αγώνων 

Ο Σαρλ Λεκλέρ μετά από τη συνάντηση αυτή σημείωσε ότι οι πέντε διαδοχικοί κακοί του αγώνες με τη Scuderia το τελευταίο διάστημα είναι πιο δυσβάσταχτοι για εκείνον σε σχέση με το «ναυάγιο» του Σίλβερστοουν. "Πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους τα συμβάντα δεν θα επαναληφθούν κι άλλες φορές μέσα στη χρονιά", είπε. 

"Για μένα, πάντως, είναι περισσότερο δυσβάσταχτα όλα όσα συνέβησαν στους τελευταίους πέντε αγώνες, τα προβλήματα αξιοπιστίας και όλα τα υπόλοιπα, που σημαίνουν ότι δεν έχω ανέβει στο βάθρο εδώ και πέντε αγώνες. Οπότε δεν είναι εύκολο. 

"Αισθάνομαι το ίδιο κίνητρο με πριν. Έχω την πλήρη αισιοδοξία ότι αυτό το τριήμερο [στο GP Αυστρίας] μπορεί να είναι πολύ καλό για εμάς, και κοιτάζω μακροχρόνια - πιστεύω ακόμη όσο πάντα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα πρωταθλήματα.Νιώθω την υποστήριξη της ομάδας. Δεν έχουν πάει καλά τα πράγματα στους πέντε τελευταίους αγώνες, αλλά εσωτερικά δουλεύουμε σκληρά όσο ποτέ. Κάνουμε απολύτως ό,τι μπορούμε για να αναστρέψουμε την κατάσταση", κατέληξε. 

Ο πρώην οδηγός της Ferrari, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, εντούτοις, ανταπάντησε: "Για άλλη μια φορά, η Ferrari στάθηκε εμπόδιο στον εαυτό της. Μου θυμίζει τον δικό μου καιρό [εκεί], όταν βασίλευε το χάος. Γι' αυτό δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ότι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα", τόνισε ο Αυστριακός. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code